reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Generalnie widzę że jak sie chwalę że mnie nie mdli i brzuch nie boli to od razu mam na wieczór bol brzucha A w nocy już mnie od 3 mdlilo bo nie mogłam spać, głód dopadł. Od rana gula w gardle na wodę też mnie odrzuca za to mam ochotę na soki pomarańczowe zwłaszcza i na chipsy paprykowe...
Daleko tak nie zajadę 🤣ja mam syna z czerwca 2016 więc będzie 5 lat różnicy. Ogólnie to mi się nerwowość udziela ale chyba jeszcze tego na hormony bielizna zrzucić. I dziwnie ze nie mam wyszukanych snów. W 1 ciazy to jakbym byla w jakimś filmie. A teraz to mi się śni że kupuje balsam na rozstępy w rossmanie 🤪

reklama
Generalnie widzę że jak sie chwalę że mnie nie mdli i brzuch nie boli to od razu mam na wieczór bol brzucha A w nocy już mnie od 3 mdlilo bo nie mogłam spać, głód dopadł. Od rana gula w gardle na wodę też mnie odrzuca za to mam ochotę na soki pomarańczowe zwłaszcza i na chipsy paprykowe...
Daleko tak nie zajadę 🤣ja mam syna z czerwca 2016 więc będzie 5 lat różnicy. Ogólnie to mi się nerwowość udziela ale chyba jeszcze tego na hormony bielizna zrzucić. I dziwnie ze nie mam wyszukanych snów. W 1 ciazy to jakbym byla w jakimś filmie. A teraz to mi się śni że kupuje balsam na rozstępy w rossmanie 🤪
Mój syn też z 2016 z końca maja :) A miał być z połowy lipca :) ja sny miałam tak bardzo realne jeszcze przed testem przez kilka dni. A wczoraj na tych urodzinach to tak łatwo mnie można było wyprowadzić z równowagi że się poplakałam z byle powodu i to wyłam jak bóbr:)

Ja sok z pomarańczy piłam litrami w poprzedniej ciąży.
Teraz jeszcze jakoś nie mam zachcianek. Bardziej nie chce mi się jeść niż chce.
Przyznam, że trochę niepokoi mnie ten brak objawów. Tylko brzuch czuje, piersi i sikam. Chociaż brak apetytu też można wziąć za objaw. Nie mogę dużo zjeść bo zaraz mam korek w gardle.

Ja sok z pomarańczy piłam litrami w poprzedniej ciąży.
Teraz jeszcze jakoś nie mam zachcianek. Bardziej nie chce mi się jeść niż chce.
Przyznam, że trochę niepokoi mnie ten brak objawów. Tylko brzuch czuje, piersi i sikam. Chociaż brak apetytu też można wziąć za objaw. Nie mogę dużo zjeść bo zaraz mam korek w gardle.
Ja też jem mało, jem bo Czuje głód A za chwilę mdli więc muszę ale patrząc to głodna jestem non stop szybko się najadam ale.na krótko. Już mam problem z myciem zębów ,musi hyc powoli i ostroznie 1 niekonyrolowany ruch sie moze zle skończyć. Pamiętam że z tymi objawami to tak co 2 dzien raz człowiek myśli że góry może przenosić A za 2 dni oslabienie, mdlosci itp.

Cześć Dziewczyny! To mój pierwszy post, ale cieszę się, że trafiłam na grupę, gdzie poznam inne przyszłe mamy ☺ U mnie obecnie 6tc+0, termin wg apki 13 maja. Dziewczyny, czy oznaczacie sobie progesteron? Zauważyłam u siebie spadek - najpierw bylo 25, potem 28, 31, a wczoraj 26. Spotkałyście się z takim spadkiem? Po smsie doktor zaleciła mi luteinę 50mg pod język 2x1. Piersi bolą mnie jakby mniej. Czy coś z tego jeszcze będzie?🤷🏻‍♀️Dodam, że pierwszą ciążę straciłam w 8tc, progesteron 11...

U mnie też sok pomarańczowy króluje 😁 w ciąży z synem pamiętam z kolei, że cały czas miałam ochotę na pomidorowy. A z jedzenia raczej zachcianek nie mam. Ja uwielbiam te "żywe" sny, czekam na nie z niecierpliwością, byle nie jakieś horrory, bo w poprzedniej ciąży śniły mi się np.wilki pożerające matki z dziećmi 😆😂

Cześć Dziewczyny! To mój pierwszy post, ale cieszę się, że trafiłam na grupę, gdzie poznam inne przyszłe mamy ☺ U mnie obecnie 6tc+0, termin wg apki 13 maja. Dziewczyny, czy oznaczacie sobie progesteron? Zauważyłam u siebie spadek - najpierw bylo 25, potem 28, 31, a wczoraj 26. Spotkałyście się z takim spadkiem? Po smsie doktor zaleciła mi luteinę 50mg pod język 2x1. Piersi bolą mnie jakby mniej. Czy coś z tego jeszcze będzie?🤷🏻‍♀️Dodam, że pierwszą ciążę straciłam w 8tc, progesteron 11...
Witamy u nas 😊 Ja tylko raz robiłam progesteron na samym początku ciąży, miałam 35. Później nie sprawdzałam, więc nie wiem czy spadki są normą... Dobrze, że szybko zareagowałaś i bierzesz luteinę. Kiedy masz wizytę u lekarza? 🙂

Ja od tygodnia jem do wszystkiego gotowane buraki, albo soki z buraków 😂 śniadanie i kolacja to zawsze tost z rukola i burakiem ❤️ W poprzedniej ciąży z synem jadłam wciąż kwaśne jabłka na zmianę ze śledziami 😂 Mdlilo mnie na wszystko o wiele bardziej niż teraz. Za to piersi bolą tak samo...
4t3d- Beta z poniedziałku 196, z wczoraj 485❤️

reklama
Witamy u nas 😊 Ja tylko raz robiłam progesteron na samym początku ciąży, miałam 35. Później nie sprawdzałam, więc nie wiem czy spadki są normą... Dobrze, że szybko zareagowałaś i bierzesz luteinę. Kiedy masz wizytę u lekarza? 🙂
Dzięki za odpowiedź!☺️ Wizyta na 27.09, bylam w ten poniedziałek - jest pęcherzyk 4mm, wg doktor jest super, bo mam dłuższe cykle więc ciąża też jest młodsza niż standardowo z 😊 mam nadzieję, że na tej wizycie Maluch zaskoczy nas ❤️ ☺️

Do góry