reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Zrobiłam szybko zdjęcie w pracy 🤣 tak u mnie wyglądają te kropki, odległość między nimi 2cm. Może masz jakąś doświadczoną osobę, która by Ci pomogła na żywo i pokazała jak i gdzie zrobić zastrzyk?
Ja na serio nie jestem żadnym ekspertem w temacie zdrowia i zabiegów, a jakoś sobie radzę bez krwi.
Ooo, matko... to jestem teraz w szoku jak to u Ciebie ładnie wygląda! To zdjęcie mojej nogi i z brzuszka dzisiaj... Mi położna pokazywała jak robić, ale albo jeden raz to dla mnie za mało, albo jestem po prostu podatna na te siniole!

Załączniki

• 20200915_132944.jpg
    20200915_132944.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 53
  • 20200915_133133_copy_3096x2322.jpg
    20200915_133133_copy_3096x2322.jpg
    946,8 KB · Wyświetleń: 57
Ooo, matko... to jestem teraz w szoku jak to u Ciebie ładnie wygląda! To zdjęcie mojej nogi i z brzuszka dzisiaj... Mi położna pokazywała jak robić, ale albo jeden raz to dla mnie za mało, albo jestem po prostu podatna na te siniole!
Naprawdę poważnie to wygląda. A bierzesz clexane czy neoparin? Ja neoparin, ale czytałam kiedyś, że neoparin ma gorszą igłę niż clexane. Ja cały czas mam neoparin, więc tylko cytuję opinię.

Ja też mam wizyty w luxmedzir i bardzo mnie to wkurza, że na USG trzeba się osobno zapisywać i nie zawsze uda się zgrać z wizytą. Nie uśmiecha mi się podwójnie nóg rozkładać, bo nie jest to komfortowe dla żadnej kobiety. Dzisiaj aferę zrobił bo od 3 września próbuje się zapisać na USG do mojego lekarza na 24 września bo tak mam wizytę i tak mi kazał przyjść, a terminów na USG brak. Nie wyjdę z gabinetu jak mi tego USG nie zrobi i nie obchodzi mnie że za to osobno kasują. Niech sobie kasują ale ja chcę mieć USG na wizycie. Prędzej terminie do niego nie ma bo jest na urlopie a nie będę do innego lekarza szła na USG.

Naprawdę poważnie to wygląda. A bierzesz clexane czy neoparin? Ja neoparin, ale czytałam kiedyś, że neoparin ma gorszą igłę niż clexane. Ja cały czas mam neoparin, więc tylko cytuję opinię.
Ja mam clexane, więc nawet sobie nie wyobrażam w takim razie neoparin jeśli ma gorszą igłę 😅 Ale najlepsze, że do tej pory myślałam, że spoko, że tak ma być i tak ma każdy. Teraz mnie uświadomiłaś, że chyba coś jest nie tak. Wczoraj ginekolog pytała czy to od Clexane te siniaki, a ja do niej, że taaaak, ale i tak myślałam że będzie gorzej 😂
A robisz pod kątsm 90 stopni czy 45? W ulotce piszą zeby 90, ale widzialam w necie, ze niektore kobitki robią pod 45.

Zastrzyki to dla mnie pikuś w porównaniu z pobieraniem krwi, za którym nie przepadam i wenflonem, którego nienawidzę :((( Jak byłam na łyżeczkowaniu to ze stresu i rozpaczy wszystkie żyły mi się pochowały i pielęgniarka nie mogła się wbić. Były chyba 3 próby. Powiedziała mi wtedy, żeby do następnej ciąży się przygotować psychicznie, bo jak przychodzą takie pacjentki delikatne to nie wiadomo jak je pacyfikować i z nimi współpracować. Akurat ona była najmilszą osobą, którą spotkałam w ciągu pobytu w szpitalu i wzięłam sobie tę radę do serca :)

Dzisiaj byłam na pobraniu krwi do badań... 4 probówki pobrała i mroczki przed oczami - szybko na wyro i już było ok... Ja się nastawiam psychicznie ale organizm robi co chce 🤷🏼‍♀️ Jakoś trzeba to przetrwać 🙃
Pozazdrościć pielęgniarki podniosła troszkę na duchu ☺️

reklama
Do góry