Ja mam na 5 października. Będzie wtedy 7tc. Obie będziemy czekaćZapisałam się dzisiaj do gin z wielu poleceń, pierwszy wolny termin 8 październik [emoji33] jak ja tyle wytrzymam to nie mam pojęcia
reklama
Mimi1987
Fanka BB :)
Ooo, matko... to jestem teraz w szoku jak to u Ciebie ładnie wygląda! To zdjęcie mojej nogi i z brzuszka dzisiaj... Mi położna pokazywała jak robić, ale albo jeden raz to dla mnie za mało, albo jestem po prostu podatna na te siniole!Zrobiłam szybko zdjęcie w pracy tak u mnie wyglądają te kropki, odległość między nimi 2cm. Może masz jakąś doświadczoną osobę, która by Ci pomogła na żywo i pokazała jak i gdzie zrobić zastrzyk?
Ja na serio nie jestem żadnym ekspertem w temacie zdrowia i zabiegów, a jakoś sobie radzę bez krwi.
Załączniki
Eryka25 A byłaś już na pierwszej wizycie ? Czy to będzie pierwsza ?
Ja mam na 5 października. Będzie wtedy 7tc. Obie będziemy czekać
Naprawdę poważnie to wygląda. A bierzesz clexane czy neoparin? Ja neoparin, ale czytałam kiedyś, że neoparin ma gorszą igłę niż clexane. Ja cały czas mam neoparin, więc tylko cytuję opinię.Ooo, matko... to jestem teraz w szoku jak to u Ciebie ładnie wygląda! To zdjęcie mojej nogi i z brzuszka dzisiaj... Mi położna pokazywała jak robić, ale albo jeden raz to dla mnie za mało, albo jestem po prostu podatna na te siniole!
To będzie moja pierwszaEryka25 A byłaś już na pierwszej wizycie ? Czy to będzie pierwsza ?
szarcia
06.2009/01.2011
Ja też mam wizyty w luxmedzir i bardzo mnie to wkurza, że na USG trzeba się osobno zapisywać i nie zawsze uda się zgrać z wizytą. Nie uśmiecha mi się podwójnie nóg rozkładać, bo nie jest to komfortowe dla żadnej kobiety. Dzisiaj aferę zrobił bo od 3 września próbuje się zapisać na USG do mojego lekarza na 24 września bo tak mam wizytę i tak mi kazał przyjść, a terminów na USG brak. Nie wyjdę z gabinetu jak mi tego USG nie zrobi i nie obchodzi mnie że za to osobno kasują. Niech sobie kasują ale ja chcę mieć USG na wizycie. Prędzej terminie do niego nie ma bo jest na urlopie a nie będę do innego lekarza szła na USG.
Mimi1987
Ja mam clexane, więc nawet sobie nie wyobrażam w takim razie neoparin jeśli ma gorszą igłę Ale najlepsze, że do tej pory myślałam, że spoko, że tak ma być i tak ma każdy. Teraz mnie uświadomiłaś, że chyba coś jest nie tak. Wczoraj ginekolog pytała czy to od Clexane te siniaki, a ja do niej, że taaaak, ale i tak myślałam że będzie gorzejNaprawdę poważnie to wygląda. A bierzesz clexane czy neoparin? Ja neoparin, ale czytałam kiedyś, że neoparin ma gorszą igłę niż clexane. Ja cały czas mam neoparin, więc tylko cytuję opinię.
A robisz pod kątsm 90 stopni czy 45? W ulotce piszą zeby 90, ale widzialam w necie, ze niektore kobitki robią pod 45.
dadzi
Moderatorka
O to fajnie, wodocznie się to zmienilo. W ostatniej ciąży też miałam na każdej wizycie. Oczywiście nie jakieś pomiary, głównie aby zobaczyć i posłuchać sercaTeż jestem na Medicover i było USG na pierwszej wizycie
Jeanetttte
Zastrzyki to dla mnie pikuś w porównaniu z pobieraniem krwi, za którym nie przepadam i wenflonem, którego nienawidzę (( Jak byłam na łyżeczkowaniu to ze stresu i rozpaczy wszystkie żyły mi się pochowały i pielęgniarka nie mogła się wbić. Były chyba 3 próby. Powiedziała mi wtedy, żeby do następnej ciąży się przygotować psychicznie, bo jak przychodzą takie pacjentki delikatne to nie wiadomo jak je pacyfikować i z nimi współpracować. Akurat ona była najmilszą osobą, którą spotkałam w ciągu pobytu w szpitalu i wzięłam sobie tę radę do serca
Dzisiaj byłam na pobraniu krwi do badań... 4 probówki pobrała i mroczki przed oczami - szybko na wyro i już było ok... Ja się nastawiam psychicznie ale organizm robi co chce Jakoś trzeba to przetrwać
Pozazdrościć pielęgniarki podniosła troszkę na duchu
reklama
Nesbitt33
Od razu raźniej [emoji4]
Ja mam na 5 października. Będzie wtedy 7tc. Obie będziemy czekać