reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2020

Ja idę jakoś pod koniec 5 tygodnia. Będę mieć 5+6 chyba. Idę wcześniej , bo jestem rok po porodzie , który skończył się CC i chce się skontrolować.

O . Mój poród też niestety zakończył się cesarką :/ po 10 godzinach . Za wysokie stanie główki. Poród był 9 października.
Ja do lekarza idę jutro.
Ale tyko dlatego, że tak byłam umówiona dużo wcześniej :D
Pewnie USG za 2 tygodnie.
Dzisiaj mam 5+5.

Ostatnia edycja:
reklama
Bardzo nieśmiało i pocichutku się Witam..
Nie sądziłam że rzeczywiście uda się nam na Maj...
Ale chyba jednak tak..
Boję się trochę.. Bo w Maju straciliśmy nasze maleństwo w 6 tyg.
Oby Bóg miał nas wszystkie w swojej opiece
Pozdrawiam.
@ Edit
@ spodziewam się dziś lub jutro, wydaje mi się jak by miała lada chwila nadejść..
Termin wg OM 11-13 Maja
Gratulacje [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Dzień dobry :)

Nie wiem czy to nie za szybko na witanie się w Waszym gronie... tym razem nie chcę dzielić się pozytywną wiadomością z rodziną i przyjaciółmi, a gdzieś muszę się wygadać. W czwartek 29 sierpnia zrobiłam dwa testy i wyszły pozytywne.
Mieszkam w Niemczech i tam nie ma badania bety. Dzisiaj dzwonię do ginekologa żeby ustalić pierwszy termin.

Mam mieszane uczucia, bo bardzo chciałam być już w ciąży, ale boję się, ze skończy się jak w maju poronieniem.

Bardzo Wam wszystkim gratuluję!
U mnie wg kalkulatora porodu termin na 8 maja :)
Nie zamartwiaj się, będzie dobrze [emoji3590]
I gratuluję [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Gratulacje dziewczyny! Trzymam kciuki za wszystkie nasze groszki [emoji1405]
Ja dziś na 19 ginekolog i mega się stresuje [emoji26]
Daj koniecznie znać po wizycie, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze [emoji3590]

Ja dzisiaj tez mam wizyte na ktora umawialam sie miesiac temu, zeby porobic badania przed. Nie bylam jeszcze na becie ani nie robilam testow wiec dalej nie mam potwierdzenia.
Boje sie ze to tylko objawy pms sa silniejsze bo mysle o dzidzi.
Podbrzusze juz nie boli tak czesto, ale jak sie schylalam w pracy to dawalo o sobie znac. Bol piersi, czestrze oddawanie moczu. Wieczorem mam tak opuchniety brzuch jakby to 5mc byl

Dziewczyny, od jakiego czasu bierzecie kwas foliowy? Brałyście już przed ciążą? Czy od chwili zrobienia testu?

Dziewczyny, od jakiego czasu bierzecie kwas foliowy? Brałyście już przed ciążą? Czy od chwili zrobienia testu?

Hej. 1 ciąża brałam równolegle ze staraniami. Podjęliśmy decyzję i poszłam po kwas.
Zeszłam w ciążę w 3 cyklu także trochę już brałam.
Teraz w sumie na dniach zaczęłam brać..
Sierpień poszalelismy z Ojcem ale nie spodziewalam się że od razu zaskoczy.
Właściwie to siedziałam i patrzyłam się w test jak baran.
Zapytam lekarza jutro czy zjeść opakowanie kwasu do końca i zacząć Mama DHA czy od razu Mama DHA.
Tam też jest kwas i nie tylko

Ja kwas bralam od czerwca, ale jakoś 2 tyg. temu uznałam że i tak z tego nic nie będzie i brałam go w kratkę ;)
Dziewczyny postacie... Umawiacie się jakoś wcześniej do lelarza?
Ja dziś mam 4+0 i chcialam iść w 7 tyg. Nie za późno?

@ Wielkopplanka.
Ojejku teraz doczytałam.. Mamy podobną historię
Ja pokroiłam 3 maja..
Igraszko,
U mnie tragiczny dzień wydarzył się 8 maja. Bardzo się cieszę i mimo wsztstko wierzę, że będzie dobrze :-)
Każdej z nas tego życzę.

Wizyta u ginekologa umówiona na 9.09.
Chcieli mnie przyjąć już dzisiaj lub w czwartek, ale jeszcze tydzień jestem na urlopie w Polsce i nie pozostało mi nic innego jak czekać.

reklama
Igraszko,
U mnie tragiczny dzień wydarzył się 8 maja. Bardzo się cieszę i mimo wsztstko wierzę, że będzie dobrze :-)
Każdej z nas tego życzę.

Wizyta u ginekologa umówiona na 9.09.
Chcieli mnie przyjąć już dzisiaj lub w czwartek, ale jeszcze tydzień jestem na urlopie w Polsce i nie pozostało mi nic innego jak czekać.
Pęcherzyk ciążowy na pewno będzie już widać.
Ja nie wiem czy już umawiać się na wizytę czy jeszcze czekać .
Bedziesz się starała o beschäftigungsverbot?

Do góry