AtomicTOY
Fanka BB :)
Właśnie będę sie rozgladąć za innym ginekologiem. [emoji1998]Nie martw się na zapas tylko za dużo! Dziwna ta lekarka, ale jeszcze masz czas na znalezienie innej prowadzącej jeśli masz wątpliwości
Nawet nie wiedziałam ze opryszczka jest niebezpieczna w ciąży. Chodzi tylko o sytuacje w której osoba niemająca wirusa wcześniej zostaje zarażona tak?
Myślałam ze wirus opryszczki wargowej nie jest niebezpieczny dopóki nie zetkniesz się z dzieckiem zarażonymi ustami [emoji848] czytałam gdzieś artykuł na ten temat i kojarzy mi się ze faktycznie niebezpieczna może być opryszczka intymna ale to przy porodzie. Nie jestem pewna wiec nie chce wprowadzać nikogo w błąd, tak tylko głośno myśle [emoji16]
Ja mam opryszczkę na ustach średnio co 3-4 miesiące wiec na prwno jej nie ucieknę, są jakieś specjalne środki ostrożności czy leczymy normalnie?
To co piszesz to wszystko prawda, plus właśnie dochodzi to zagrożenie od pierwotnego zakażenia opryszczką w ciąży (w tym wargową). Ciąża może obumrzeć albo mogą być różne wady rozwojowe.
Ale dzisiaj już odetchnęłam z ulgą. U mnie to tylko pryszcz. Wstaje rano, patrze w lustro i pierwszy raz chyba ciesze sie z pryszcza. [emoji23][emoji23][emoji28]