reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2020

Nie martw się na zapas tylko za dużo! Dziwna ta lekarka, ale jeszcze masz czas na znalezienie innej prowadzącej jeśli masz wątpliwości ;)
Nawet nie wiedziałam ze opryszczka jest niebezpieczna w ciąży. Chodzi tylko o sytuacje w której osoba niemająca wirusa wcześniej zostaje zarażona tak?
Myślałam ze wirus opryszczki wargowej nie jest niebezpieczny dopóki nie zetkniesz się z dzieckiem zarażonymi ustami [emoji848] czytałam gdzieś artykuł na ten temat i kojarzy mi się ze faktycznie niebezpieczna może być opryszczka intymna ale to przy porodzie. Nie jestem pewna wiec nie chce wprowadzać nikogo w błąd, tak tylko głośno myśle [emoji16]
Ja mam opryszczkę na ustach średnio co 3-4 miesiące wiec na prwno jej nie ucieknę, są jakieś specjalne środki ostrożności czy leczymy normalnie?
Właśnie będę sie rozgladąć za innym ginekologiem. [emoji1998]

To co piszesz to wszystko prawda, plus właśnie dochodzi to zagrożenie od pierwotnego zakażenia opryszczką w ciąży (w tym wargową). Ciąża może obumrzeć albo mogą być różne wady rozwojowe.

Ale dzisiaj już odetchnęłam z ulgą. U mnie to tylko pryszcz. Wstaje rano, patrze w lustro i pierwszy raz chyba ciesze sie z pryszcza. [emoji23][emoji23][emoji28]

reklama
Hej :) ja czekam na testowanie jeszcze 8 dni. Wczoraj progesteron (5dpo) 23,30 ng/ml. Mam pco więc jestem na tabletkach stymulujacych owu.
Gratuluję 2 kreseczek :)

Wracam z wizyty u ginekologa, nie ma nawet pęcherzyka, endometrium prawie 17mm i płyn za macicą... Lekarz podejrzewa pozamaciczną lub bardzo wczesną ciążę...
W poniedziałek i środę beta i w niedzielę wizyta u niego jeśli wcześniej nie trafię do szpitala... [emoji20][emoji20]
received_669286700224195.jpeg

Wracam z wizyty u ginekologa, nie ma nawet pęcherzyka, endometrium prawie 17mm i płyn za macicą... Lekarz podejrzewa pozamaciczną lub bardzo wczesną ciążę...
W poniedziałek i środę beta i w niedzielę wizyta u niego jeśli wcześniej nie trafię do szpitala... [emoji20][emoji20]Zobacz załącznik 1016745

Spokojnie.
Wróż z fusów.
Za dużo lub.
Jeszcze nic nie przesądzone.
Który masz tc ?
Kiedy miałaś okres ostatnio ?

W poniedziałek i środę beta i w niedzielę wizyta u niego jeśli wcześniej nie trafię do szpitala... [emoji20][emoji20]Zobacz załącznik 1016745
a ktory masz tydzien?

ja ide na wizyte sroda lub czwartek i sie zastanawiam co u mnie bedzie. Na szczescie juz nie plamie na.brazowo.
Myslicie, ze moge pojsc na rower po razej plaskiej nawierzchni?

Wg mnie nie ma co panikować. Nerwy nie są wskazane w Twoim stanie [emoji4]Być może sprzęt ma słabszy. Ja dzwoniłam do swojego i powiedział że beta ok. I żeby przyjść za 2 3 tygodnie no teraz to różnie może być może zobaczy może nie a oszczędzi no nerwów jak nic nie będzie widać. Mam przyjść wcześniej tylko jeżeli coś będzie się działo. Także głową do góry . Postaraj się wyluzować [emoji106] trzymam kciuki. [emoji8]

reklama
Do góry