reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2020

Nie martw się na zapas tylko za dużo! Dziwna ta lekarka, ale jeszcze masz czas na znalezienie innej prowadzącej jeśli masz wątpliwości ;)
Nawet nie wiedziałam ze opryszczka jest niebezpieczna w ciąży. Chodzi tylko o sytuacje w której osoba niemająca wirusa wcześniej zostaje zarażona tak?
Myślałam ze wirus opryszczki wargowej nie jest niebezpieczny dopóki nie zetkniesz się z dzieckiem zarażonymi ustami [emoji848] czytałam gdzieś artykuł na ten temat i kojarzy mi się ze faktycznie niebezpieczna może być opryszczka intymna ale to przy porodzie. Nie jestem pewna wiec nie chce wprowadzać nikogo w błąd, tak tylko głośno myśle [emoji16]
Ja mam opryszczkę na ustach średnio co 3-4 miesiące wiec na prwno jej nie ucieknę, są jakieś specjalne środki ostrożności czy leczymy normalnie?
Właśnie będę sie rozgladąć za innym ginekologiem. [emoji1998]

To co piszesz to wszystko prawda, plus właśnie dochodzi to zagrożenie od pierwotnego zakażenia opryszczką w ciąży (w tym wargową). Ciąża może obumrzeć albo mogą być różne wady rozwojowe.

Ale dzisiaj już odetchnęłam z ulgą. U mnie to tylko pryszcz. Wstaje rano, patrze w lustro i pierwszy raz chyba ciesze sie z pryszcza. [emoji23][emoji23][emoji28]

reklama
Hej :) ja czekam na testowanie jeszcze 8 dni. Wczoraj progesteron (5dpo) 23,30 ng/ml. Mam pco więc jestem na tabletkach stymulujacych owu.
Gratuluję 2 kreseczek :)

Wracam z wizyty u ginekologa, nie ma nawet pęcherzyka, endometrium prawie 17mm i płyn za macicą... Lekarz podejrzewa pozamaciczną lub bardzo wczesną ciążę...
W poniedziałek i środę beta i w niedzielę wizyta u niego jeśli wcześniej nie trafię do szpitala... [emoji20][emoji20]
received_669286700224195.jpeg

Wracam z wizyty u ginekologa, nie ma nawet pęcherzyka, endometrium prawie 17mm i płyn za macicą... Lekarz podejrzewa pozamaciczną lub bardzo wczesną ciążę...
W poniedziałek i środę beta i w niedzielę wizyta u niego jeśli wcześniej nie trafię do szpitala... [emoji20][emoji20]Zobacz załącznik 1016745

Spokojnie.
Wróż z fusów.
Za dużo lub.
Jeszcze nic nie przesądzone.
Który masz tc ?
Kiedy miałaś okres ostatnio ?

W poniedziałek i środę beta i w niedzielę wizyta u niego jeśli wcześniej nie trafię do szpitala... [emoji20][emoji20]Zobacz załącznik 1016745
a ktory masz tydzien?

ja ide na wizyte sroda lub czwartek i sie zastanawiam co u mnie bedzie. Na szczescie juz nie plamie na.brazowo.
Myslicie, ze moge pojsc na rower po razej plaskiej nawierzchni?

Wg mnie nie ma co panikować. Nerwy nie są wskazane w Twoim stanie [emoji4]Być może sprzęt ma słabszy. Ja dzwoniłam do swojego i powiedział że beta ok. I żeby przyjść za 2 3 tygodnie no teraz to różnie może być może zobaczy może nie a oszczędzi no nerwów jak nic nie będzie widać. Mam przyjść wcześniej tylko jeżeli coś będzie się działo. Także głową do góry . Postaraj się wyluzować [emoji106] trzymam kciuki. [emoji8]

reklama
Do góry