reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2020

reklama
Jestem zażenowana tym co dzisiaj mnie spotkało. Byłam u lekarza rodzinnego z tą moja opryszczka, lekarka stwierdziła, że nie będzie wchodzić w komptenecje lekarza prowadzącego ciąże i niech on decyduje co z tym zrobić. Ona mi tylko poleciła maść bezpieczną w ciąży.
Wkurzyłam się i zadzwoniłam do mojej ginekolog prosząc o radę, a ta mnie zbyła i powiedziała tylko, żebym kupiła sobie "jakieś" plasterki na opryszcze w aptece.

Teraz to ja poważnie zastanawiam się nad zmianą ginekologa.

A opryszczka chyba nie jest opryszczką, a jedynie pryszczem. Ma na środku taki jakby biały dziubek. Ale to jeszcze nie jest w 100% do zidentyfikowania, więc jeszcze się nie cieszę.
Trzymam kciuki żeby to był zwykły pryszcz [emoji110]
A co do ginekologa to brak słów, może faktycznie warto pomyśleć nad zmianą.

Jestem zażenowana tym co dzisiaj mnie spotkało. Byłam u lekarza rodzinnego z tą moja opryszczka, lekarka stwierdziła, że nie będzie wchodzić w komptenecje lekarza prowadzącego ciąże i niech on decyduje co z tym zrobić. Ona mi tylko poleciła maść bezpieczną w ciąży.
Wkurzyłam się i zadzwoniłam do mojej ginekolog prosząc o radę, a ta mnie zbyła i powiedziała tylko, żebym kupiła sobie "jakieś" plasterki na opryszcze w aptece.

Teraz to ja poważnie zastanawiam się nad zmianą ginekologa.

A opryszczka chyba nie jest opryszczką, a jedynie pryszczem. Ma na środku taki jakby biały dziubek. Ale to jeszcze nie jest w 100% do zidentyfikowania, więc jeszcze się nie cieszę.

Nie martw się na zapas tylko za dużo! Dziwna ta lekarka, ale jeszcze masz czas na znalezienie innej prowadzącej jeśli masz wątpliwości ;)
Nawet nie wiedziałam ze opryszczka jest niebezpieczna w ciąży. Chodzi tylko o sytuacje w której osoba niemająca wirusa wcześniej zostaje zarażona tak?
Myślałam ze wirus opryszczki wargowej nie jest niebezpieczny dopóki nie zetkniesz się z dzieckiem zarażonymi ustami [emoji848] czytałam gdzieś artykuł na ten temat i kojarzy mi się ze faktycznie niebezpieczna może być opryszczka intymna ale to przy porodzie. Nie jestem pewna wiec nie chce wprowadzać nikogo w błąd, tak tylko głośno myśle [emoji16]
Ja mam opryszczkę na ustach średnio co 3-4 miesiące wiec na prwno jej nie ucieknę, są jakieś specjalne środki ostrożności czy leczymy normalnie?

Dziewczyny czy wy też macie takie wzdęcia tudzież wielkie brzuchy wieczorem.. No ja w tym momencie wyglądam jakbym była w 20 tygodniu... Porównuje do 1 ciąży.... Zaczyna mnie to martwić.. Rano brzuch nisko zaokrąglony ale wieczorem To już przesada... Napiszcie jak to u Was jest bo zwariuje..

Mam to samo!
Brzuch jest widoczny cały dzień a wieczorem albo po obiedzie to już wgl jestem jak baryłka [emoji87] trochę się martwię co to będzie dalej skoro już spodnie za ciasne a to 6 tydzień dopiero [emoji23] ale to chyba kwestia budowy ciała, przy szczupłej sylwetce od razu widać odstający brzuszek wiec pewnie u was to samo
A jak się czujecie? U mnie cały pakiet objawow, wręcz ksiazkowo. W poniedziałek o 19 wizyta u lekarza i trochę się stresuje, ten szalony skok bety nie daje mi spokoju a nawet nie mam jak zrobić powtórnych badań w jednym labo bo ten tydzień ciagle jeździmy po Polsce [emoji87]
Dużo nas przybywa, super! Chciałabym odpisać każdej z osobna ze gratulacje ale mam ciagle słaby zasięg wiec wybaczcie dziewczyny. Witam wszystkie serdecznie i życzę pięknych brzuszków! [emoji173]️

Ja mam lekarza 9.09.
ponizej test
Gratuluję wszystkim dwóch kreseczek i witam w grupie.

Też miałam opryszczke na ustach i w pierwszej i w drugiej ciąży. W tej pewnie też będę miała..

Dziewczyny czy wy też macie takie wzdęcia tudzież wielkie brzuchy wieczorem.. No ja w tym momencie wyglądam jakbym była w 20 tygodniu... Porównuje do 1 ciąży.... Zaczyna mnie to martwić.. Rano brzuch nisko zaokrąglony ale wieczorem To już przesada... Napiszcie jak to u Was jest bo zwariuje..
Ojjj z tym brzuchem u mnie to samo. W pierwszej ciąży brzucha nie bylo praktycznie do 21tc. Teraz te wieczory doprowadzają mnie do szału...

Gratuluję wszystkim dwóch kreseczek i witam w grupie.

Też miałam opryszczke na ustach i w pierwszej i w drugiej ciąży. W tej pewnie też będę miała..

Oczywiście i bekam do tego. [emoji86][emoji85]

U mnie z brzuchem podobnie, choc ja na wakacjach sobie pofolgowalam i troche poprosztu przytylam... u mnie za to gazy hehe ja mam usg w czwartek, chyba ze uda mi sie dostac w srode do mojej lekarki. Plamienia ustaly, wiec mam nadzieje, ze to bylo tylko chwilowe

reklama
Jakie mam objawy w 5 tygodniu?
Pobolewanie podbrzusza
Bóle krzyża
Bol piersi
Czyli standard tak jak od początku
Doszła tylko płaczliwość bez powodu.. Najmniejsza rzecz potrafi wywołać łzy.. A potem śmiać mi się chce ze płacze bo to przesada o tak w kółko
Ciągną mnie więzadła... Nie mogę zbyt szybko zmieniać pozycji z boku na bok
I senność..

Do góry