reklama
Milcziena
Fanka BB :)
Trzymam kciuki żeby to był zwykły pryszcz [emoji110]Jestem zażenowana tym co dzisiaj mnie spotkało. Byłam u lekarza rodzinnego z tą moja opryszczka, lekarka stwierdziła, że nie będzie wchodzić w komptenecje lekarza prowadzącego ciąże i niech on decyduje co z tym zrobić. Ona mi tylko poleciła maść bezpieczną w ciąży.
Wkurzyłam się i zadzwoniłam do mojej ginekolog prosząc o radę, a ta mnie zbyła i powiedziała tylko, żebym kupiła sobie "jakieś" plasterki na opryszcze w aptece.
Teraz to ja poważnie zastanawiam się nad zmianą ginekologa.
A opryszczka chyba nie jest opryszczką, a jedynie pryszczem. Ma na środku taki jakby biały dziubek. Ale to jeszcze nie jest w 100% do zidentyfikowania, więc jeszcze się nie cieszę.
A co do ginekologa to brak słów, może faktycznie warto pomyśleć nad zmianą.
Milcziena
Ja nie miałam żadnych, dlatego byłam pewna, że test będzie negatywny, a jednak spotkała mnie bardzo miła niespodzianka, więc się nie stresuj kochana! [emoji3590]Jakie mialyscie objawy implantacji? Kurcze bo ja sie troche stresuje ze nic z tego nie bedzie.
Lenalila
Jestem zażenowana tym co dzisiaj mnie spotkało. Byłam u lekarza rodzinnego z tą moja opryszczka, lekarka stwierdziła, że nie będzie wchodzić w komptenecje lekarza prowadzącego ciąże i niech on decyduje co z tym zrobić. Ona mi tylko poleciła maść bezpieczną w ciąży.
Wkurzyłam się i zadzwoniłam do mojej ginekolog prosząc o radę, a ta mnie zbyła i powiedziała tylko, żebym kupiła sobie "jakieś" plasterki na opryszcze w aptece.
Teraz to ja poważnie zastanawiam się nad zmianą ginekologa.
A opryszczka chyba nie jest opryszczką, a jedynie pryszczem. Ma na środku taki jakby biały dziubek. Ale to jeszcze nie jest w 100% do zidentyfikowania, więc jeszcze się nie cieszę.
Nie martw się na zapas tylko za dużo! Dziwna ta lekarka, ale jeszcze masz czas na znalezienie innej prowadzącej jeśli masz wątpliwości
Nawet nie wiedziałam ze opryszczka jest niebezpieczna w ciąży. Chodzi tylko o sytuacje w której osoba niemająca wirusa wcześniej zostaje zarażona tak?
Myślałam ze wirus opryszczki wargowej nie jest niebezpieczny dopóki nie zetkniesz się z dzieckiem zarażonymi ustami [emoji848] czytałam gdzieś artykuł na ten temat i kojarzy mi się ze faktycznie niebezpieczna może być opryszczka intymna ale to przy porodzie. Nie jestem pewna wiec nie chce wprowadzać nikogo w błąd, tak tylko głośno myśle [emoji16]
Ja mam opryszczkę na ustach średnio co 3-4 miesiące wiec na prwno jej nie ucieknę, są jakieś specjalne środki ostrożności czy leczymy normalnie?
Lenalila
”
Dziewczyny czy wy też macie takie wzdęcia tudzież wielkie brzuchy wieczorem.. No ja w tym momencie wyglądam jakbym była w 20 tygodniu... Porównuje do 1 ciąży.... Zaczyna mnie to martwić.. Rano brzuch nisko zaokrąglony ale wieczorem To już przesada... Napiszcie jak to u Was jest bo zwariuje..
Mam to samo!
Brzuch jest widoczny cały dzień a wieczorem albo po obiedzie to już wgl jestem jak baryłka [emoji87] trochę się martwię co to będzie dalej skoro już spodnie za ciasne a to 6 tydzień dopiero [emoji23] ale to chyba kwestia budowy ciała, przy szczupłej sylwetce od razu widać odstający brzuszek wiec pewnie u was to samo
A jak się czujecie? U mnie cały pakiet objawow, wręcz ksiazkowo. W poniedziałek o 19 wizyta u lekarza i trochę się stresuje, ten szalony skok bety nie daje mi spokoju a nawet nie mam jak zrobić powtórnych badań w jednym labo bo ten tydzień ciagle jeździmy po Polsce [emoji87]
Dużo nas przybywa, super! Chciałabym odpisać każdej z osobna ze gratulacje ale mam ciagle słaby zasięg wiec wybaczcie dziewczyny. Witam wszystkie serdecznie i życzę pięknych brzuszków! [emoji173]️
eM-eS-Zet
Ja mam lekarza 9.09.
ponizej test
ponizej test
Ojjj z tym brzuchem u mnie to samo. W pierwszej ciąży brzucha nie bylo praktycznie do 21tc. Teraz te wieczory doprowadzają mnie do szału...Gratuluję wszystkim dwóch kreseczek i witam w grupie.
Też miałam opryszczke na ustach i w pierwszej i w drugiej ciąży. W tej pewnie też będę miała..
Dziewczyny czy wy też macie takie wzdęcia tudzież wielkie brzuchy wieczorem.. No ja w tym momencie wyglądam jakbym była w 20 tygodniu... Porównuje do 1 ciąży.... Zaczyna mnie to martwić.. Rano brzuch nisko zaokrąglony ale wieczorem To już przesada... Napiszcie jak to u Was jest bo zwariuje..
U
użytkownik 180176
Gość
Oczywiście i bekam do tego. [emoji86][emoji85]Gratuluję wszystkim dwóch kreseczek i witam w grupie.
Też miałam opryszczke na ustach i w pierwszej i w drugiej ciąży. W tej pewnie też będę miała..
U
użytkownik 180176
Gość
Żadnych.Jakie mialyscie objawy implantacji? Kurcze bo ja sie troche stresuje ze nic z tego nie bedzie.
madziolina_p
U mnie z brzuchem podobnie, choc ja na wakacjach sobie pofolgowalam i troche poprosztu przytylam... u mnie za to gazy hehe ja mam usg w czwartek, chyba ze uda mi sie dostac w srode do mojej lekarki. Plamienia ustaly, wiec mam nadzieje, ze to bylo tylko chwilowe
reklama
Crazy Girl
Jakie mam objawy w 5 tygodniu?
Pobolewanie podbrzusza
Bóle krzyża
Bol piersi
Czyli standard tak jak od początku
Doszła tylko płaczliwość bez powodu.. Najmniejsza rzecz potrafi wywołać łzy.. A potem śmiać mi się chce ze płacze bo to przesada o tak w kółko
Ciągną mnie więzadła... Nie mogę zbyt szybko zmieniać pozycji z boku na bok
I senność..
Pobolewanie podbrzusza
Bóle krzyża
Bol piersi
Czyli standard tak jak od początku
Doszła tylko płaczliwość bez powodu.. Najmniejsza rzecz potrafi wywołać łzy.. A potem śmiać mi się chce ze płacze bo to przesada o tak w kółko
Ciągną mnie więzadła... Nie mogę zbyt szybko zmieniać pozycji z boku na bok
I senność..
Podziel się: