reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2020

Dziewczyny a ja dziś 6+0.. Ale brzuch mnie boli od rana i za nic nie chce przestać. Jestem w pracy i zapomniałam wziąć ze sobą przeciwbólowych , wiem że ból brzucha w ciąży jest normalny ale mój mi się tak źle kojarzy.. I znowu mam wrażenie takiej mokrosci jak przed miesiączka. Wizyta na poniedziałek 17:40.

Zwariuje do tego czasu, cały czas sobie wmawiam że mogę nie być w ciąży i tak mi cholernie przykro

reklama
Dziewczyny ratunku! Wezcie mnie jakoś ogarnijcie, uspokójcie, bo już wariuje.
Dzisiaj rano poczułam coś bolesnego na ustach, patrze w lustro a tam coś ala opryszczka, zaczerwienienie (nigdy nie miałam opryszczki, więc nie mam porównania).
Oczywiście już przewertowałam internety i sprawdziłam objawy, niby powinno piec i swędzięć wcześniej przed wyjściem opryszczki, ale nie miałam takich objawów. Mam ogromną nadzieje, ze to tylko tylko jakiś pryszcz lub coś w ten deseń.
Bo jak poczytałam o skutkach opryszczki w ciąży (szczególnie jak ma się ją pierwszy razy) to mnie aż mdli z nerwów i o niczym innym nie myśle.
Kiedyś miałam coś podobnego, wyszło przez noc, bolało, ale okazało się, że wylazł okropny pryszcz dokładnie nad ustami jak opryszczka, więc może u Ciebie będzie tak samo, ale przeszłabym się na Twoim miejscu do lekarza w poniedziałek jeśli nie wyjdzie krostka.

Dziewczyny a ja dziś 6+0.. Ale brzuch mnie boli od rana i za nic nie chce przestać. Jestem w pracy i zapomniałam wziąć ze sobą przeciwbólowych , wiem że ból brzucha w ciąży jest normalny ale mój mi się tak źle kojarzy.. I znowu mam wrażenie takiej mokrosci jak przed miesiączka. Wizyta na poniedziałek 17:40.

Zwariuje do tego czasu, cały czas sobie wmawiam że mogę nie być w ciąży i tak mi cholernie przykro

Przede wszystkim na ból brzucha nie bierz w ciąży przeciwbólowych tylko Nospe. Ona działa przeciwskurczowo. Poza tym ten ból może być związany z powiększaniem się macicy w ciąży, co jest OK. TAK czy inaczej jak Ci nie minie to weź Nospę.

Super!! Gratulacje! [emoji173][emoji4] bardzo się cieszę razem z Toba i łacze się w niedowierzaniu, bo jak robiłam test to bylam przekonana, że zobaczę jedną kreskę ;)
No to widzę, że nie jestem sama [emoji23]
I dziękuję [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
brawo brawo brawo, gratuuuuuuuluje!!!!!
Dziękuję [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Przede wszystkim na ból brzucha nie bierz w ciąży przeciwbólowych tylko Nospe. Ona działa przeciwskurczowo. Poza tym ten ból może być związany z powiększaniem się macicy w ciąży, co jest OK. TAK czy inaczej jak Ci nie minie to weź Nospę.
Chodziło mi o nospe, nic innego nie biorę pod uwagę nawet, przepraszam za niedopowiedzenie. Absolutnie leków typu ibuprofen nie bierzemy w ciąży :)

Dziewczyny, a najpierw zrobić dwa razy betę czy najpierw do lekarza?
Ja najpierw ide do lekarza, jak zleci to pójdę na betę.

W pierwszej ciąży odpuściłam sobie to całe szaleństwo z robieniem bety co dwa dni i na szczęście omiął mnie stres związany z odczytywaniem wyników. Po prostu zaufałam mojej ginekolog.

reklama
Do góry