reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Nas prowadzi oddział leczenia zywieniowego czyli tam typowo zajmuja sie kupami jelitami dieta itp.. Ja pytalam o probiotyk i mowili ze z priobiotykiem nie jest tak do konca dobrze i ze mamy nie podawać

reklama
U nas pcha sie ten zabek i przebic sie nie moze.. Na dole przy jedynkach wogole nie mial napuchniete.. A u gory ma straszne..:\ teraz wychodzi jedynka i ma gule sina i podchodzi krew:\ przy jedynce ktora juz wszyla jak sie przebila maly byl zalany krwia.. Strasznie mu to krwawilo.. Wiec pewnie teraz nas to tez czeka:\ bo juz widzę ze tam się zbiera:\ widze ze raz dwa sie przebije:\..

Ja z polecenia gastroenterologa daję probiotyk.

Na razie nie idę do pracy, bo czekamy na żłobek. Rodzicielski mam do 13 kwietnia. ;)
Do początku lipca mam urlop wypoczynkowy do wybrania zaległy za rok 2017 i 2018.
Potem biorę trzy miesiące wychowawczego i w październiku wracam do pracy. Już się mnie doczekać nie mogą :) Padła propozycja powrotu jak Mały miał 4 miesiące, ale odmówiłam. ;)
Muszę wrócić na cały etat, bo na pół mi się nie opłaca.

Hejka dziewczyny. Ja tez wracam do pracy na cały etat . Koło połowy lipca. Dzieciaki zostawiam z mama bo akurat od lipca idzie na emeryturę. Także mogę spokojnie pracować bo lubię swoją pracę . I będę miała spokój psychiczny że dzieci z mama:):)

Hej mam pytanie, ale dot. mojej dwulatki. Pytanie do bardziej doświadczonych mam. Młoda skonczy jutro dwa latka. Rozumie wszystko co sie jej powie, lapie wszystko w mig. Sama wnet by zmywarke uruchomila na programie ktory najczęściej uzywam, wie co gdzoe jest, jesli jej cos powiem przyniesc itp to wie o co chodzi, uwielbia ksiazki zeby jej mowic pokaz kota/slonia/jablko itd pokazuje bezblednie ale nie mówi...tzn mówi : nie, am, mama, tata, i na pytanie jak robi kotek piesek odpowie. Ale więcej nic. Mowie powiedz mama/tata to.nie powtorzy ale mowie powiedz mama to powie tata. Zaczela chodzić na 15 miesiecy ale to bylo tak ze wstala i zrobila 6 kroków i zaczela z proby na próbę coraz wiecej. Pytalam pediatry ostatnio a ona ze narazie jest ok wszystko. A wy co poradzicie?
Hej :) odnosnie mowy to mogę się podzielić moim przykładem. Nie pamiętam dokładnie kiedy zaczęła mówić mama i tata, ale właściwie tylko te słowa mówiła do okolo 2 lat i 3 miesięcy. W tym wieku zaczęla mówić po 2 słowa np. Mama chodź, daj i dopiero jak miała 2 i 5 miesięcy zaczęła mówić więcej i dosłownie teraz czyli 3 tygodnie później mówi prawie całymi zdaniami. Potrafi złożyć 5 słów. Z dnia na dzień coraz więcej powtarza. Także czekaj cierpliwie :) Bardzo szybko to idzie.

Dziewczynki jakie mm podajecie swoim pociechom i czym się sugerowałyście w wyborze?

Co ile podajcie mm i w jakich ilościach?

reklama
Hej :) odnosnie mowy to mogę się podzielić moim przykładem. Nie pamiętam dokładnie kiedy zaczęła mówić mama i tata, ale właściwie tylko te słowa mówiła do okolo 2 lat i 3 miesięcy. W tym wieku zaczęla mówić po 2 słowa np. Mama chodź, daj i dopiero jak miała 2 i 5 miesięcy zaczęła mówić więcej i dosłownie teraz czyli 3 tygodnie później mówi prawie całymi zdaniami. Potrafi złożyć 5 słów. Z dnia na dzień coraz więcej powtarza. Także czekaj cierpliwie :) Bardzo szybko to idzie.
Dziękuję trochę mnie uspokoiło[emoji846]ale nie dlugo i tak bilans wiec dla spokoju i tak podpytam pediatre[emoji6] bo po prostu chyba nie mozemy sie doczekać az zacznie mówić

Do góry