Dzień dobry.
@kjako ja też mam miękkie piersi w ciągu dnia i podobne obawy, ale póki przybiera to chyba nie ma co się przejmować [emoji5] Dobrze, że piersi nie bolą !
@Brzuszkowa dla mnie karmienie piersią jest raczej intymną sprawą i w życiu bym publicznie nie nakarmiła [emoji6] Raz miałam taki przypadek, że mleka w butli nie starczyło, a mała w ryk ... no to zasłoniłam się i jej dałam z piersi (na szczęście siedziałam w rogu i mało ludzi było). Na widoku bym nie dała. Ogólnie rzecz ujmując też się wstydzę i biorę butle z odciągniętym mleczkiem.
Dziewczynki potrzebuje Waszej pomocy (o ile się da).
Usg brzuszka Zuzi wyszło ok. Badania na nietolerancję laktozy też wg. lekarki ok. PH kwaśne - tylko 5 - ale wg niej jest zmienne i powtórzyć badania za tydzień.
Zuzia jako tako ataków ostrych kolki nie ma, ale strasznie się pręży. Sama kupki nie zrobi - od 2 dni jej pomagamy. W ostateczności zrezygnowana zastosowałam windii i dopiero po tym nastąpiło wypróżnienie - kupa gęsta i kleista.
Strasznie mi się pręży to moje dziecko i denerwuje. Jak próbuje zrobić kupę to ryk...
i zastanawiam się teraz nad powodem tego, że tak właśnie jest. Dostaje leki ostatnio, może któraś z Was miała po nich podobny problem?
- Sab simplex
- delicol
- dicoflor
- debrinat
Moim zdaniem za dużo, ale lekarka karze dawać do 11.07 pakiet całościowy. A ja najnormalniej do tego czasu oszaleje [emoji53]
Ew mleko jeszcze może to powoduje ... bebilon HA.
U nas jak sie pojawiły brzuszkowe sprawy, to lekarz przepisał debridat, więc dziecko brało jeszcze espunisan (100mg) wit d, flore i były problemy z kupka, ze nie mogła się wypróznic. Potem zastosowalismy rurki, ale stwierdziłam że cos jest nie tak, bo problemy z kupką zaczeły się jak zwiększyłam dawkę espunisanu. Więc odstawiło wszystko za wyj flory i wit, i czesto ją odbijamy, mianowicie po 5 min jedzenia ją juz odbijam i w trakcie pozniej tez. Bo ona rzuca mi się na cycka i dosłownie i łyka powietrze. Dlatego kupki były ze śluzem, często zielonkawe własnie od tego powietrza. U nas jest lepiej. Flory juz nie dajebo juz skonczyła 7 tydz, więc już nie trzeba zostaje mi tylko wit d 3.