reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

U nas kupy na piersi rzadkie, często z takimi jakby grudkami. I słychać jak robi. Idzie zawsze kupa pod ciśnieniem.

Co do ilości pokarmu to mały się najada. Nie ściągalam nigdy laktatorem więc nie wiem ile objętościowo mleka jest .Ale mały urodził się 4300 i je co 3 godziny a czasem częściej i rośnie jak na drożdżach.

reklama
Witam.
My zamówiliśmy taką karuzelę
Link do: Tiny Love, Świat Małej Księżniczki, karuzela
A mate taką:
Link do: Tiny Love, mata edukacyjna Gimnastyka dla bobasa

Dobrze że Jetkaa masz takie w wsparcie w naszych dziewczynach co mają wiedzę ja niestety choć bym chciała nie pomogę.

Kupy u nas takie jak dziewczyny piszą wyżej. Żółte płynne i częste.
Co do tego ile wypija nie wiem bo też nie odciągam tylko podaje pierś. A swoją drogą brzuszkowa dlaczego jedziesz tylko laktatorem przecież to Ci nie rozwinie tak laktacji jak ssące dziecko?

Witam.
My zamówiliśmy taką karuzelę
Link do: Tiny Love, Świat Małej Księżniczki, karuzela
A mate taką:
Link do: Tiny Love, mata edukacyjna Gimnastyka dla bobasa

Dobrze że Jetkaa masz takie w wsparcie w naszych dziewczynach co mają wiedzę ja niestety choć bym chciała nie pomogę.

Kupy u nas takie jak dziewczyny piszą wyżej. Żółte płynne i częste.
Co do tego ile wypija nie wiem bo też nie odciągam tylko podaje pierś. A swoją drogą brzuszkowa dlaczego jedziesz tylko laktatorem przecież to Ci nie rozwinie tak laktacji jak ssące dziecko?
Bo mam wklęsłe brodawki i mała się męczy z nakladkami. Dla mnie to też strasznie niewygodne, bo naleci do niego pokarmu, mała zasnie i wszystko się rozlewa. Poza tym jedną ręką przytrzymuje nakładkę, drugą główkę małej. Nie umiem przyjąć z tym fajnej i wygodnej pozycji. Ciągle zasypiala przy piciu. No ale może jutro zaś spróbuję.

Bo mam wklęsłe brodawki i mała się męczy z nakladkami. Dla mnie to też strasznie niewygodne, bo naleci do niego pokarmu, mała zasnie i wszystko się rozlewa. Poza tym jedną ręką przytrzymuje nakładkę, drugą główkę małej. Nie umiem przyjąć z tym fajnej i wygodnej pozycji. Ciągle zasypiala przy piciu. No ale może jutro zaś spróbuję.
Też lecę tylko i wyłącznie z nakładkami i myślę że to kwestia wprawy może zmień rozmiar nakładek. Ja np wolę na leżąco karmić wtedy mała mi się nie krztusi i pije w miarę dobrze ale powiem Ci że jest cwana czasami to pierwsze płynne mleko wypluwa i jak jej za dużo leci ale robi tak tylko w dzień a w nocy na spiku super pije.

Dodam że przebieram się dwa trzy razy dziennie. Bo jak mnie nie orzyga to tak jak piszesz zaleje mlekiem mimo że podstawiam pieluchę.

Dzisiaj w nocy chciała mi przespać całą noc o 22:30 zasnęła i się nie obudziła o swojej godzinie 3 ja się obudziłam bo piersi wołały oproznij mnie. Wzięłam ją do karmienia a ona dwa razy dziabnęła i śpi dalej no to ją odłożyłam potem obudziłam się przed piątą a ona nic to znowu ja do łóżka i chce karmić ona nic to ją próbuje przebudzić dziabnęła z kilka razy i dalej śpi. Dopiero po 7mej się obudziła i dorwała się porządnie do cyca. Ciekawe o której faktycznie by się przebudziła jakbym jej nie ruszała.

Dodam że przebieram się dwa trzy razy dziennie. Bo jak mnie nie orzyga to tak jak piszesz zaleje mlekiem mimo że podstawiam pieluchę.

Dzisiaj w nocy chciała mi przespać całą noc o 22:30 zasnęła i się nie obudziła o swojej godzinie 3 ja się obudziłam bo piersi wołały oproznij mnie. Wzięłam ją do karmienia a ona dwa razy dziabnęła i śpi dalej no to ją odłożyłam potem obudziłam się przed piątą a ona nic to znowu ja do łóżka i chce karmić ona nic to ją próbuje przebudzić dziabnęła z kilka razy i dalej śpi. Dopiero po 7mej się obudziła i dorwała się porządnie do cyca. Ciekawe o której faktycznie by się przebudziła jakbym jej nie ruszała.

Ja również przebieram sie dwa razy, bo również przy odbijaniu jej się uleje :) ja za to mam cały czas wrazenie ze moje piersi nie maja mleka, nie sa cały czas takie napelnione jak po nocy jak się budzę, tylko są raczej miekkie i caly czas mam wrazenie że mala się nie najada przez to. ale dzisiaj byłysmy na szczepieniach i była ważona, przybiera ładnie więc chyba coś jej leci, też macie takie odczucie z tymi piersiami?

co do kup i jak powinny wyglądać to znalzam coś takiego kiedyś bo też szukalam informacji
Link do: Kupka dziecka od narodzin do pierwszego roku życia

@kjsko @nknatalia i kolejne mamuśki. Jak karmicie dziecko jak macie wizytę u lekarza, jesteście na zakupach i przychodzi pora karmienia? Ja się posilkuje odciagnietym mlekiem z butelki. Szczerze powiem, że bardzo bym się wstydzila. Chociaż raz w pizzerii na.spotkaniu dziewczyna bezpośrednio wyciągnęła cyca przy stole i dawaj - jechała z tym koksem. Ja tam bym się krepowala i nie wiem, gdzie bym poszła nakarmić małą. Chyba,.zebym przez okres kp siedziała.tylko w.domu... Jak to u was jest? Wstydzicie się, czy tylko ja.jestem taka nienormalna... Bo w sumie to rzecz naturalna...

reklama
Ja tuż przed wyjściem karmię. Tzn tak z pół godzinki żeby jeszcze na spokojnie się odbiło. Zdarzyło mi się karmić np w przychodni ale zasłaniam pierś pielucha i tyle. A np na zakupach wracałam w aucie nakarmić. Z corkani na wyjazdach dłuższych np w wakacje szukałam miejsca gdzie mniej ludzi i też karmiłam. Natomiast w restauracji bym się krępowała. Za duże zagęszczenie ludzi na metr kwadratowy ;)

Ja piersi też mam zwykle miękkie. Jak mały się przyssie to czuję jak mleko napływa aż boli .Tylko w nocy jak przerwy dłuższe to piersi twarde się robią.
Czasem mały zje, niby już nic mu nie leci. A chwilę przysnie , dosłownie 10 minut i zacznie znowu ssać i znowu mu mleko leci. Także spokojnie, piersi są bardzo sprytnie skonstruowane .

Do góry