reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dzień dobry!

U nas z tym spaniem od 3/4 dni inaczej - w dzień ma dłuższe pauzy i się rozgląda (już interesuje ją karuzela w łóżeczku i potrafi się nią zająć). Za to w nocy ładnie - dzisiaj spała od 21 i o 00,3,6:30 były karmienia. Troszkę bardziej marudna stała się ta moja Zuza ale to za sprawą kupki - strasznie ciężko jej to przychodzi; czasem godzinę się pręży. Nie chce jej pomagać za bardzo bo się tak nauczy i później będzie problem. Myśle, że to przejdzie - właśnie czekam na położną to jeszcze z nią pogadam. [emoji5]

Te zmiany mojej małej przyszły po kilku dniach/nocach hardcore’u... już myślałam, że to kolka ale chyba nie. (Pisałam Wam o tym).

Wczoraj skończyła 4 tygodnie! Ale ten czas zleciał [emoji6]

reklama
Czy któraś z Was ma problem z karmieniem piersią w dzień? Mój tylko chce jeść jak jest zaspany A jak wybudzony dostaje histerii
Dziś od 3 godz nie mogę go uspokoić A widzę że głodny bo Ciągle cała pięść wkłada do buzi. Smoczek trochę ratuje sytuację Ale nie może zasnąć z glosu A ile razy go chce dostawic nawet spokojnego tym smoczkiem dostaje szału.możliwe żeby nie był głodny?ech.. ta walka jest irytująca. Nie chce by był głodny Ale szlag mnie trafia jak 10 raz przygotowuje się na karmienie i jest szał.

Hej dziewczyny moja niunia jeszcze śpi, drzemło jej się kolo 8 rano :) my jutro też kończymy miesiąc, zleciało to nawet nie wiadomo kiedy [emoji173]️
@MB91 zapytaj i daj znać co Ci powiedziała, bo sama jestem ciekawa.
@sredec1982 moja też tak robiła dlatego dokarmiam ja mm i mam święty spokój, bo tak by mi wisiała 24h na dobę. A tak dostanie butle zje 40ml i idzie spać a ja mogę cos w tym czasie porobić. Albo odciagaj pokarm laktatorem i mu dawaj :) bo tak to się zajedziesz kochana :)

Czy któraś z Was ma problem z karmieniem piersią w dzień? Mój tylko chce jeść jak jest zaspany A jak wybudzony dostaje histerii
Dziś od 3 godz nie mogę go uspokoić A widzę że głodny bo Ciągle cała pięść wkłada do buzi. Smoczek trochę ratuje sytuację Ale nie może zasnąć z glosu A ile razy go chce dostawic nawet spokojnego tym smoczkiem dostaje szału.możliwe żeby nie był głodny?ech.. ta walka jest irytująca. Nie chce by był głodny Ale szlag mnie trafia jak 10 raz przygotowuje się na karmienie i jest szał.
Spróbuj dać mu z butelki, może ma lenia i nie chce mu się ciągnąć z cyca :)

My jutro idziemy na szczepiebie, aż się denerwuje :(

U mnie od tygodnia dopiero jest spokojniej i mogę powiedzieć że sporo śpi.w nocy od 2 dni budzę się już normalnie 1-2 razy A nie co godzinę jak było do tej pory. W dzień potrafi spać do 17:00 Z przerwami na krótkie "rozmowy" karmienie i zabawy, wieczorem histeria.moze łącznie 6 godz czuwania. Naprawdę było jeszcze niedawno całkiem inaczej, jak by spał tylko w nocy i bardzo niespokojnie prezac się,nie mogąc zrobić kupkę. Też chyba były problemy że zwieraczami, już są mniejsze. Chyba trzeba z tego wyrosnąć bo krople od początku łyka.

ile tygodni ma Twoje dziecko? ciekawa jestem po ilu tyg juz jest lepiej

Byla położna i stwierdziła, że moja mała ma nietolerancję laktozy. Stąd jest też niespokojna - mam podawać jej dalej Sab simplex plus dodatkowo włączyć delicol i powinno być lepiej. Akurat jak przyszła to mała robiła kupkę i mogła to zweryfikować - a kupki niestety mają kwaśny zapach. Zobaczymy, mam ogrzewać brzuszek - powinna być poprawa po 3/4 dniach

reklama
Byla położna i stwierdziła, że moja mała ma nietolerancję laktozy. Stąd jest też niespokojna - mam podawać jej dalej Sab simplex plus dodatkowo włączyć delicol i powinno być lepiej. Akurat jak przyszła to mała robiła kupkę i mogła to zweryfikować - a kupki niestety mają kwaśny zapach. Zobaczymy, mam ogrzewać brzuszek - powinna być poprawa po 3/4 dniach
A czy Twoja mała ma jakąś wysypkę? Bo moja ma takie szorstkie czoło i nie wiem czy to potówki czy może ma to samo co Twoja? A dużo mlecznych produktów jesz?

Do góry