reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

mała wazyła 3650 i miała 56 cm, nie miałam planowanej cesarki tzn wiedzialam ze bede miała jak sie zacznie akcja porodowa, termin miałam na 15 maja ale całe szczescie wody mi odeszły 10 maja i wtedy sie mala urodziła... cesarke chciała chociaz wyraznych wskazan nie bylo,ale mam powazna wade wzroku i bałam sie porodu naturalnego, wiec poszlam do okulisty po zaswiadczenie, z tym ze moj lekarz pprowadzacy nie chcial mi dac zlecenia na cc tylko powiedziala ze jak sie zacznie akcja to mam jechac... no i bałam sie jak to bedzie bo same wiecie ze akcja moze zaczac sie roznie albo i wogole nie zaczac i tak naprawde nie wiedzialam nic, ale całe szczescie mała przyszła na swiat wczesniej,, sprawdziła mi sie data z USG
A no tak juz pamiętam :) jak tam doszlas juz do siebie?:) wyszliscie juz? Ladnie sobie wazyla :) najważniejsze ze zdrowa jest i Ty ;) po tym cc bo po porodzie sn różnie by to moglo bywac.. Jeszcze raz gratulacje:)

reklama
Hej dziewczyny! Gratuluje wszystkim, ktore powitaly dzidzie na swiecie :)
U mnie od zeszlego tygodnia sytuacja z krzykami i brakiem snu malej mega sie poprawily. Okazalo sie, ze moja wrzeszczy nie tyle przez bol brzuszka (choc daje jej kropelki przed karmieniem), tylko dlatego, ze jest ciagle glodna! Na cycu wisiala mi tak co ok. 3 h, bo takie wytyczne dostalam w szpitalu - by karmic co 3 max 4 h. I ona sobie jadla z cyca i godzine, ale czesto po ok 20-30 min wrzask. Myslalam, ze ja brzuszek boli, bo ryczala niemilosiernie. Okazalo sie po tygodniu, ze stracila na wadze 8%, niby do 10% jest norma, ale polozna na wizycie kazala karmic co 2h by zaczela przybierac na wadze, inaczej trzeba isc do szpitala sprawdzic, czy wszystko z niunia ok. Wzielam sobie do serca to karmienie co 2h i jak w zegarku do cyca ja przystawialam. Po pierwszej takiej nocy bylam wyczerpana, mama jadla i jadla po godzinie, a po kilkunastu minutach placz i szukanie cyca. Zalamana zaczelam ja dokarmiac mm za kazdym razem, jak cyc jej nie wystarczal. Kupilam tez elektroniczny laktator i ten moj maly smok potrafil zjesc z dwoch cycow, a potem dopic 60 ml mm. Okazalo sie, ze po prostu ma potrzebe, by tak czesto i duzo jest i polozna stwierdzila, ze mam takie mieszane karmienie kontynuowac, bo mala przybiera na wadze. Takze dziewczyny, jak Wam dziecko ciagle placze, nawet jak wisi na cycu non stop, sprawdzcie czy nie jest glodne. Moja pcha sobie lapki do ust i je ssie, jak jest na moich ramionach to ssala mi szyje haha a najlepsze to przyssawala sie nawet do mojego nosa [emoji23][emoji23][emoji23] Tak czy inaczej odkad odkrylam, ze mam takiego glodomorka po prostu, funkcjonuje nam sie duzo lepiej.
Jak tak opowiadasz o swojej malej o karmieniu to az nie moge doczekac sie mojej i tego karmienia:) tak sie wydaje dac cyca i po sprawie.. Ale to tylko sie wydaje.. Ja jestem ciekawa jak ja sobie poradze z karmieniem tym razem... Boję się po1 bolu, po2 ze sie nie bedzie najadac a po3 kolek...

A no tak juz pamiętam :) jak tam doszlas juz do siebie?:) wyszliscie juz? Ladnie sobie wazyla :) najważniejsze ze zdrowa jest i Ty ;) po tym cc bo po porodzie sn różnie by to moglo bywac.. Jeszcze raz gratulacje:)

z kazdym dniem jest lepiej :) napewno dochodzi sie dluzej jak po sn, bo tu cos pociagnie, stopy mam spuchniete itd, jestesmy juz w domu na szczescie :) dzieki i zycze powodzenia reszcie

10 dni w sumie za chwilkę ... skurcze mam bolesne ale nie regularne , myślicie ze jakoś szybko to pójdzie czy minie kilka dni ?? ... :/

Czesc dziewczyny :) ja od godziny nie spie.. Dopijam kawke w lozku patrzac jak moj D slodko spi hehe:) az mu slinka cieknie tak mocno spi haha :) męczy mnie juz ten poranny katar omg...
Link do: Angela3aa co u Ciebie?:)

Moj syn dzis ma cyrk w przedszkolu ciekawa jestem czy mu sie spodoba.. Bez zwierząt jacys klauni:)
Ja dziś mam gina na NFZ ale nie jestem zajerestrowana bo kazal przyjsc bez tego tylko na kontrol szyjki.. Mam nadzieje ze pani rejestratorka nie będzie miała z tym problemu..

reklama
Dzień dobry!

Jak @Angela3aa u Ciebie? Aż się uśmiechnęłam jak napisałaś, że czop odpadł :) Mam nadzieję, że już jesteś po i odpoczywasz sobie.

Ja zjadłam śniadanie i oglądam TV. Dzisiaj mam zamiar poszorować podłogi na kolanach, bo brzusio serio mnie już boli a to wykańcza. Już do D. jak wczoraj powiedziałam, że chce już urodzić to się śmiał, że natura wie co robi skoro przygotowuje nas tak, że w pewnym momencie chcemy już bólu ale krótkiego i urodzić, niż kulać się w nieskończoność ;)

Najedzona chyba zasnę znowu hihi. Zatem do później :D

Do góry