reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Czesc dziewczyny:)
Link do: Brzuszkowa to troszkę jeszcze pracy przed Toba, ale super ze jeszcze chwilke i będzie koniec:) tylko sie nie przemeczaj za bardzo :)
Link do: Nan90 ja mam wizyte w czwartek i tez doczekac sie nie moge bo moj leniuszek od początku ciazy slabo kopie a teraz to juz wogole.. Dobrze ze jest ulozona ze chociaz stopy wypycha i je widze bo tak to bym siedenrwowala.
A ktos Ci bedzie w porzadkach pomagac ? Bo z tego co pamiętam ostatnio wyszlas ze szpitala uwazaj na siebie i odpoczywaj :)

My sie do przedszkola zbieram piekna pogoda :) az zyc sie chce:) ja tez mam zamiar wziasc sie za sprzatanie takie dokladniejsze domu:)

reklama
Hej dziewczyny :) u mnie wczoraj bylo wielkie skrecanie mebli I pierwsze pozadki poremontowe. Dzisiaj jeszcze przychodzi kafelkarz do kafelek miedzy szafkami w kuchni to troche sie nakurzy. Ale generalnie juz widac koniec. Obstawiamdo konca tygodnia mycie okien, drzwi, balkonu I wszystkich naszych ubran. Potem w sobote ikea I kupijemy szafe dla malutkiej a w niedziele przyjezdzaja moi rodzice z rzeczami Tonki bo wszystko zamawialam na ich adres [emoji14] takze mam nadzieje od poniedzialku odpoczywam!!! :) nawet nie wiecie jaka to radosc po 4 miesiacach remontu [emoji14]

Jutro mam tez lekarza, troche sie denerwuje bo nie mialam zbytnio okazji fo oszczedzania sie. Ale za to samopoczucie mam ostatnio jak na poczatku ciazy. Przez ciagly ruch czuje sie lekko I wyobrazic sobie nie moge ze za 5 tygodni moge juz miec dzidziusia na rekach!! Niech jeszcze troszke poczeka bo za 4 tygodnie dostawa nowego naroznika ;);)

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Wyobrażam sobie jaka to radość i ulga :) Tez bym już chciała coś takiego poczuć :D u mnie jeszcze trochę do zrobienia. W piątek zamawiam łóżeczko, będę męczyć mężusia żeby pomalował sypialnię, tak juz bym chciała mieć dopięte na ostatni guzik :D Jedyny sukces na razie to torba do szpitala spakowana, ciuszki dla małej, kosmetyki są. Jestem dużo lepiej zorganizowana niż w poprzedniej ciąży, kiedy to w dniu porodu jeszcze czegoś mi brakowało :D

Ale ładna pogoda, jak dla mnie mogłaby być taka cały rok, plus jakiś miesiąc lata, żeby się popluskać :D A wy jesteście zimno czy ciepłolubne ?

@caltha co u Ciebie? Długo się nie odzywasz

Jej ale gorąca noc, musiałam wymienić kołdrę na koc bo się gotowałam. Wam też jest tak gorąco w nocy?

w57vdqk38htkkpep.png
Ja też się gotuje w nocy, tej nawet bez niczego spalam tylko w krótkiej koszulce. :)

p19udqk324xkqow6.png

Ale ładna pogoda, jak dla mnie mogłaby być taka cały rok, plus jakiś miesiąc lata, żeby się popluskać :D A wy jesteście zimno czy ciepłolubne ?
Jak kazda zmija uwielbiam wygrzewac sie na slonku :) Mi rowniez szybko weekand zlecial. Maz wreszcie rozlozyl dla malej trampoline :)od tygodnia zebrac sie nie mogl *_* Wiec moze bedzie mogla sie wyzyc skakajac bo ja mam dosc biegania za jej rowerkiem *_*

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba ta piękna pogoda działa na wszystkich wspaniale;) ja upałów nie lubię,w ciąży jest mi jeszcze cieplej niż normalnie,Ale w cieniu jest wspaniale. W końcu powietrze ma boski zapach, zwierzęta cieszą się ciepłem:)) wczoraj cały dzień spędziłam w ogródku, poprosiłam mamę by mi nawiozla drzewka, wkopala kilka kwiatków do ogródka i na parapety. Mój umyl altanke i zrobił grila. Ja trochę wedrowalam w te i spowrotem i powiem wam że nie czułam nog!! Takie bóle w pachwinach i kręgosłupie to miałam bardzo dawno. Ale co się dziwić jak 3 tyg przelezalam z wstawianiem tylko na wc. Szkoda,że Igorek jeszcze w brzuchu:) wzielabym wózek i pospacerowala już tu i tam :))
Dziś zamierzam również skorzystać z pogody. Zrobię tylko obiad. Już tak pięknie jest..

p19udqk324xkqow6.png

A powiedzcie, czy możemy w ubraniu być długo na słońcu? Bo wczoraj jak mi było za gorąco młody zaczął mnie kopać i się denerwować więc przeniosłam się do cienia i mu przeszło?

p19udqk324xkqow6.png

Tak mam duzo pomocy, przede wszystkim od mojego M (swoja droga ma mnie juz dosyc bo troche jestem pedantka), mojej siostr I 2 przyjaciolek :) no ale wiadomo sama dreptam ciagle I czyszcze cos. Od przyszlego tygodnia zabieram sie za wyprawke, pranie rzeczy Tonki I pakowanie torby do szpitala. Zamowilam 3 koszule do szpitala bo stwierdzilam ze moze byc upal I przepoce. Nie wiem czy dla Malej brac tez takie bodziaki z krotkim rekawkiem jakby jej bylo goraco czy tylko spiochy

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie weekend sloneczny, ale baardzo wietrzny, zreszta dzis tez słońce swieci ale tak potwornie wieje, ze nawet nie mam ochoty nosa wystawiac. Zuza zaczela chodzic prawie samodzielnie i wspinac sie na wszystko ( i mam lezec i odpoczywac haa ha). Ale narzekac nie moge moj do serca wzial sobie ze mam sie oszczędzać wiec jak tylko jest w domu to przejmuje wszystkie obowiązki az w szoku jestem. Tak mnie ten szpital zmobilizowal, ze torba juz spakowana, ciuszki poprane. Dzis mam nadzieje ze moj zlozy komode i zamowimy materac i drugie lozeczko.
Matko ale katar mnie dopadl, nic tylko kicham....

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Heh dziewczynki. Chyba pierwszy raz wstałam po siódmej godzinie w tym roku. Małą zawiozłam do przedszkola po przerwie ponad dwu miesięcznej, znowu był płacz ale nie ma co się dziwić. Wczoraj mieliśmy piękny i intensywny dzień. Pojechaliśmy do miasta męża zawiozlysmy na żużel a my pojechałyśmy po kuzynkę i wybrałyśmy na kulki, potem na jedzonko gdzie mieliśmy widok z tarasu na stadion żużlowy potem na plac zabaw, mąż dołączył i do domku na ogród z pasami poszaleć. Kornelka tak się wymęczyła że o 21ej padła jak nigdy. Mi ciężko bylo zasnąć też gorąco mi było co chwilę się budziłam a też byłam zmęczona.
Nan90 za dużo nie szalej bo nie zdążysz wszystkiego zrobić[emoji2].
aNusia90 nie nawidzę kataru, może jakieś uczulenie?
Seredec1982 no powiem Ci że po takiej przerwie nic nie robienia to ciężko cokolwiek zrobić nawet siedzieć. Ja jak w pierwszej ciąży wracałam że szpitala to tak rozleniwiona byłam i moje kości, że wejście po 10 schodach to był wyczyn.
Miłego słonecznego dnia Wam życzę.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry