reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

U nas piekne słoneczko, ptaszki cwierkaja, ale jakoś wiatr się zrywa...
A ja już rozwiesilam pierwsze pranie, a teraz leci ubranko z naszego wielkiego materacu. Dziś dzien glownie prania, odkurzania, ogarniania. Stwierdziłam, że nie chcę za bardzo szaleć. Powoli, bym czegoś nie nabroila. Polecam wam dwustronne prześcieradło na łóżeczko. Super sie sprawdzilo, bo nic się nie przesuwalo, nie przemoklo. Muszę dokupic jeszcze jedne.takie prześcieradło. A ubierać łóżeczka i wystawiać wszystkiego nie.mam zamiaru. Wszystko co trzeba będzie przygotuje i schowam do szafy, by się nie obkurzylo, a jak będę w szpitalu, to mąż gotowe wyciagnie i da na swoje miejsce ;)
A nasza Karolinka akurat sobie bryka w brzuszku. No ale muszę wstawać i wrócić do pracy, bo inaczej nie osiągnę mojego dzisiejszego limitu:p

reklama
W sumie macie racje wstrzymam się z tym posciela:) ja mam lozeczko zlozone a kolyske musze umyc i wstawić:) ja już mam posciel przebrana, podlogo umyte :) super:) a mala kopie bo loda zjadlam hehe:) opalam się na ogródku :) i patrzę jak moj D dlubie cos w autach:)

Moj od rana do wieczora pracuje wiec dopiero w niedziele wlasnie znalazl czas... Po pracy czasu juz brakuje niestety :( w tym roku ma jeszcze dla malej domek drewniany robic i zastanawiam sie czy do lipca sie wyrobi xD

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

To tak jak u nas, bo pracę ma 8-16, ale wraca i cały czas coś działa: teraz malowanie sypialni, w weekend murowanie słupów na taras, a w lukach czy przy niepogodzie odchacza punkty z mojej listy :D Brak czasu na odpocztnek, bo w niedzielę tez zawsze coś robimy, niby małe rzeczy, no ale się nie leży... Taki domek, ze zjeżdżalnią też jest w planie, no ale nie idzie wszystkiego naraz, bo jeszcze remontujemy poddasze... Ach... Jak taras, poddasze i ocieplenie częściowe domu będą gotowe, to już będziemy mogli trochę zwolnić, teraz gonimy, bo do zimy chcemy zdążyć ze wszystkim. Kwestia teze finansowa... Zobaczymy...o_O
A skąd jesteś?

W sumie macie racje wstrzymam się z tym posciela:) ja mam lozeczko zlozone a kolyske musze umyc i wstawić:) ja już mam posciel przebrana, podlogo umyte :) super:) a mala kopie bo loda zjadlam hehe:) opalam się na ogródku :) i patrzę jak moj D dlubie cos w autach:)
To super. Też bym już chciała tak luzacko sobie siedzieć na tarasie, ale jeszcze muszę sobie poczekać...:oops:

Ja zabieram sie wlasnie za przebieranie rzeczy. Wszystki w gruzie I pyle. Na szczescie moge miec wszystkie okna w mieszkaniu otwarte :) wieczorem jak M wroci z pracy to mi tez zlozy nowe szafy na ubrania, z braku juz srodkow kupilam takie szafy tekstylne ciekawe jak po rozlozeniu beda wygladaly..

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczynki.
U nas też weekend całkiem miło, bo przyjechał do nas przyjaciel mojego D i trochę mi się rozerwało[emoji16]

@Nan90 to prawda! Pogoda jest mega i aż zaraz wyjdę z kawką na balkon posiedzieć troszkę [emoji3]

Jak przyjdzie wszystko do łóżeczka to upiorę, wyprasuje i pochowam do szafy. Mój ubierze jak będę w szpitalu bo się kurzy strasznie.
Ceratkę będę na materacyk kładła - taki podkład higieniczny. Chyba, że kupię materac od razu z poszyciem które można ściągać i prać to wtedy daruje sobie dodatkowy podkład.

@sredec1982 mnie się wydaje, że z tym słoneczkiem to lepiej ostrożnie. Nie możemy się przecież przegrzewać [emoji846]
@Nan90 super że remont ku końcowi idzie. W końcu wszystko sobie przygotujesz.

@Gosika88 śliczne te literki są [emoji846]

Powiem Wam, że od wczoraj mam dziwne akcje i zastanawiam się co to się dzieje. Tak gdzieś od 21 do 6 rano strasznie bolało mnie podbrzusze (tak jak na okres) i brzuszek twardniał mi tak jakoś dziwnie, że czułam kłucie jednocześnie w szyjce. No spa początkowo nie pomogła i finalnie wzięłam dwie by jakoś zasnąć. Budziłam się całą noc co 30 minut spocona i obolała. Młoda czułam, że już jest bardzo nisko główką jak się ruszała, bo to aż bolało.
Cała noc na czuwaniu - czy plamienie się pojawi.. czy wody się będą sączyć - do zwariowania.
Czekam na jutrzejszą wizytę, ale może Wy mi podpowiecie czy mam wrzucić już 6 bieg dla mojego D z przygotowaniami? [emoji849]
Mi ginekolog powiedział ostatnio, że gdyby nawet teraz coś się działo to nie wstrzymają już akcji porodowej. Młoda się rusza leniwie, ale o 6 to tak szalała, że myślałam, że wyskoczy dlatego w miarę spokojnie czekam sobie co dalej nastąpi. Dalej czuje kłucie w szyjce i dość wilgotno się tam zrobiło. Któraś coś takiego ma? Miała? Jutro zacznę 35 tydzień.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To tak jak u nas, bo pracę ma 8-16, ale wraca i cały czas coś działa: teraz malowanie sypialni, w weekend murowanie słupów na taras, a w lukach czy przy niepogodzie odchacza punkty z mojej listy :D Brak czasu na odpocztnek, bo w niedzielę tez zawsze coś robimy, niby małe rzeczy, no ale się nie leży... Taki domek, ze zjeżdżalnią też jest w planie, no ale nie idzie wszystkiego naraz, bo jeszcze remontujemy poddasze... Ach... Jak taras, poddasze i ocieplenie częściowe domu będą gotowe, to już będziemy mogli trochę zwolnić, teraz gonimy, bo do zimy chcemy zdążyć ze wszystkim. Kwestia teze finansowa... Zobaczymy...o_O
A skąd jesteś?
Okolice czestochowy :) u nas tez poddasze w planach *_* w tym roku mamy pokoj do remontu, maz czeka na deszczowa pogode bo robi aktualnie na dachach i wtedy ma gipsowke robic i wszystko ogarniac. Okna czekaja do wstawienia i wiele wiele rzeczy xD z czasem napewno ogarnie wszystko :)dopiero co zjechal do polski 3 tygodnie temu juz na stale wiec zobaczymy jak to bedzie. Niedziele zawsze poswieca na zabawy z coreczka wiec dla siebie praktycznie nie ma czasu na nic xD

Hej dziewczynki.
U nas też weekend całkiem miło, bo przyjechał do nas przyjaciel mojego D i trochę mi się rozerwało[emoji16]

@Nan90 to prawda! Pogoda jest mega i aż zaraz wyjdę z kawką na balkon posiedzieć troszkę [emoji3]

Jak przyjdzie wszystko do łóżeczka to upiorę, wyprasuje i pochowam do szafy. Mój ubierze jak będę w szpitalu bo się kurzy strasznie.
Ceratkę będę na materacyk kładła - taki podkład higieniczny. Chyba, że kupię materac od razu z poszyciem które można ściągać i prać to wtedy daruje sobie dodatkowy podkład.

@sredec1982 mnie się wydaje, że z tym słoneczkiem to lepiej ostrożnie. Nie możemy się przecież przegrzewać [emoji846]
@Nan90 super że remont ku końcowi idzie. W końcu wszystko sobie przygotujesz.

@Gosika88 śliczne te literki są [emoji846]

Powiem Wam, że od wczoraj mam dziwne akcje i zastanawiam się co to się dzieje. Tak gdzieś od 21 do 6 rano strasznie bolało mnie podbrzusze (tak jak na okres) i brzuszek twardniał mi tak jakoś dziwnie, że czułam kłucie jednocześnie w szyjce. No spa początkowo nie pomogła i finalnie wzięłam dwie by jakoś zasnąć. Budziłam się całą noc co 30 minut spocona i obolała. Młoda czułam, że już jest bardzo nisko główką jak się ruszała, bo to aż bolało.
Cała noc na czuwaniu - czy plamienie się pojawi.. czy wody się będą sączyć - do zwariowania.
Czekam na jutrzejszą wizytę, ale może Wy mi podpowiecie czy mam wrzucić już 6 bieg dla mojego D z przygotowaniami? [emoji849]
Mi ginekolog powiedział ostatnio, że gdyby nawet teraz coś się działo to nie wstrzymają już akcji porodowej. Młoda się rusza leniwie, ale o 6 to tak szalała, że myślałam, że wyskoczy dlatego w miarę spokojnie czekam sobie co dalej nastąpi. Dalej czuje kłucie w szyjce i dość wilgotno się tam zrobiło. Któraś coś takiego ma? Miała? Jutro zacznę 35 tydzień.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wczoraj w nocy tez skurczy dostalam i powiem wam ze naprawde bolaly - mala sie wtedy strasznie wiercila, no ale po godzince stanely i jakos zasnelam :) Klucie w szyjce to ja mam na codzien *_* juz pewnie jest mega nisko. W srode mam lekarza wiec zobaczymy co powie *_* ja juz skonczylam 36 tydzien wiec praktycznie moge odetchnac z ulga :)

reklama
My chyba zlozymy lozeczko w przyszlym tygodniu I poscieli na bank nie rozkladam. Jak bede w szpitalu lub wroce. Chociaz w zasadzie I tak daje tylko przescieradelko I sam kocyk :) nie wiem tylko czy materac nowy do lozeczka juz klasc I wyjmowac z folii czy lepiej pozniej

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie już dawno materac w łóżeczku leży. Lepiej wyjąć szybciej, bo być może będzie mieć zapach "nowości", który trzeba będzie wywietrzyć. Pokrowiec przeprałam, może i się kurzy, ale na to jeszcze położę jednorazowy podkład (na początek sprawdzimy czy w ogóle coś trzeba dawać pod prześcieradło), na to prześcieradło i dzidziuś w rożku, także nie będzie mieć w ogóle styczności z pokrowcem ;)

Do góry