reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

U mnie u mojego gina robią położne ktg w gabinecie ale dopiero po 36tc

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój ginekolog robi KTG. On ma mega wyposażony gabinet. Ale też od 35/36 tc. Ja pewnie będę mieć jutro.

Dalej leżę powiem Wam szczerze. Tylko wzięłam długi prysznic po którym trochę lepiej się poczułam i na nowo do wyrka. Mój D mi kanapeczki zrobił - powiem Wam, że widzę po nim że jest przerażony.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

My po wizycie. Młody waży ponad 2700 i lekarz powiedział, że będzie pucek :)

w57vdqk38htkkpep.png

Tez będziemy miec Lenke:) gratuluję udanych wizyt:)

20180329_202533.jpg
20180329_202420-1.jpg

Załączniki

• 20180329_202533.jpg
    20180329_202533.jpg
    751,1 KB · Wyświetleń: 523
  • 20180329_202420-1.jpg
    20180329_202420-1.jpg
    451,1 KB · Wyświetleń: 496
Dziewczyny a ja od rana mam to uczulenie:\ znika zaraz sie pojawia.. Swedzi, blaknie po czym zmienia miejsce:\ ale mam tylko na rekach

Witam

Widzę mamusie że macie tak samo z goleniem jak ja, im większy brzuch tym ciężej ja zawsze w miejscach intymnych lubię być wygolona więc teraz na oślep jakoś daje radę ale jest ciężko a z paznokciami też nie lepiej hehe
@Jetkaa dobre z tym pajakiem hehe u mnie też chodził dziś po suficie ale mój M zdążył się go pozbyć.
@Brzuszkowa doskonale cię rozumiem też teraz mam tabletki dowcipne i z każdym dniem coraz ciężej mi się je aplikuje a jeszcze pessar sprawy nie ułatwia ale cieszę się bo zostały ostatnie trzy a później jedna tabletka co trzy dni wiec dam rade. Ja jeszcze odzieży córce nie zamawialam przez neta zawsze na miejscu kupuje a jak coś konkretniejszego to jeździmy ok 40km do dużego miasta bo jednak wolę dotknąć przymierzyć itp. Natomiast zabawki czy jakieś inne rzeczy to najczęściej przez internet.
@brosandi super ze wizyta ok u mnie w tym samymbczasie mała ważyła 1500g.
@MB91 też biorę teraz gynalgin, fakt duże są ale nystvagin taki sam kształt ma.

Ja dopiero będę kupować pieluszki tetre i flanele widziałam w pepco może tam kupię, tymi muslinowymi trochę kusicie ale u nas w pepco nie widzialam może zamówie przez internet razem z innymi rzeczami które mi brakuja. Kocyk mam jeden i myślę żeby jakiś do kupić może na zestaw minky się zdecyduję. A materaca do gondoli nie kupuję poprzednio dawalam sobie radę bez tego to teraz też coś wymysle.
@szczesliwa66 mi się wydaje że czasem mam skurcze przepowiadajace bezbolesne bo u mnie szyjka 1,7cm a nieczulam wogole żeby coś się działo tylko w szpitalu na ktg skurczy nie było ale teraz czasem czuje twardnienie brzucha wiec może cos tam sie dzieje dodam tylko ze przy pierwszym porodzie doszłam do 8cm rozwarcia bez bólu. Na pewno jak coś będzie się działo to bedziesz czuła i zdążysz jechać do szpitala u ciebie 36tc wiec różnie może być, trzymam za was kciuki żeby wszystko było ok.
@Gosika88 u nas ktg jest na oddziale w szpitalu i jak coś sie dzieje to tam lekarze kierują. W pierwszej ciąży termin mialam na 29.04 i na 30.04 kazał mi iść na ktg ale nie zdążyłam bo urodziłam. Teraz niewiem kiedy będzie mnie kierował ale jak leżałam w szpitalu to dziewczyny z miasta przychodziły około terminu porodu.

@Gosika88, @mono super że na wizytach wszystko ok.

reklama
Super że wizyty udane.

Szczęśliwa, jak tam?

Ja przy córkach miałam pieluszki flanelowe i tetre. Teraz skusiłam się też na muślinowy u są super a cena nie tak wysoka jak bambus. Wg mnie warto. Są dużo przyjemniejsze w dotyku od tetry.

Do góry