reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

A dziewczyny jeszcze jedno, ktos jakis czas temu pytal o badania przesiew na paciorkowca- ja wlasnie wczoraj mialam, to nic nie boli. Pamietajcie tylko ze większość szpitali chce zeby byly jak najswiezsze, bodajze po 35 tygodniu.ja juz z racji terminu mam prawie wszystko porobione, zostal mi fibrynogen, usg tylko dla pewnosci i morfologia plus mocz zeby byly jak najswiezsze.
Ciesze sie ze mam juz absolutnie wszystko przygotowane, bo naprawdę czuje sie juz jak inwalida - ciezki brzuch, wszystko boli, jeju jak tu wytrwac :) pozdrowienia i zdrówka dla wszystkich :))))

Ja pewnie będę te badania ostatnie robić po następnej wizycie. A mam ją 10.04 [emoji6]

@minka88 w którym tc jesteś? Tyle nas tutaj, że ciężko spamiętać na kiedy dana kobietka ma termin [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak tam nasze szpitalne dziewczyny? Cis się wyjaśnia?

U córki w grupie rumień zakaźny :/ dziadostwo wredne w ciąży, mam nadzieję, że kiedyś miałam.
Od kilku dni mam takie dziwne uczucie w dole macicy i pochwie- takie uderzenia jak rażenie prądem lub kłucie jak przy dużym zapaleniu pęcherza i cewki- chwyta nagle

Jak tam nasze szpitalne dziewczyny? Cis się wyjaśnia?

U córki w grupie rumień zakaźny :/ dziadostwo wredne w ciąży, mam nadzieję, że kiedyś miałam.
Od kilku dni mam takie dziwne uczucie w dole macicy i pochwie- takie uderzenia jak rażenie prądem lub kłucie jak przy dużym zapaleniu pęcherza i cewki- chwyta nagle
Dalej badania.. co lekarz to inna opinia!:( co szpital to inna opinia! Mam dość. Wczoraj było ryzyko, zupełnie inny wymiar szyjki i mocno zawyżone leukocyty,dziś na obchodzie podobno wszystko to co było zbadane i określone jako zle jest dobre,że takie leukocyty nie są wcale za wysokie,a szyjka w tym tygodniu też taka może być.. Dalej dostaje sterydy,bo musi być kuracja 4x i mam infekcje pochwy. Liczę że jutro po ostatnim zastrzyku pojade do domu. Ech.. I że ten lekarz mówiący o "żadnym problemie" wie co mówi i będzie dobrze.
Wiem jedno. Trzeba się oszczędzać. W szpitalach nie chcą porodu przed 40tc.. więc lepiej przelezec w domu niż w szpitalu.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Dalej badania.. co lekarz to inna opinia!:( co szpital to inna opinia! Mam dość. Wczoraj było ryzyko, zupełnie inny wymiar szyjki i mocno zawyżone leukocyty,dziś na obchodzie podobno wszystko to co było zbadane i określone jako zle jest dobre,że takie leukocyty nie są wcale za wysokie,a szyjka w tym tygodniu też taka może być.. Dalej dostaje sterydy,bo musi być kuracja 4x i mam infekcje pochwy. Liczę że jutro po ostatnim zastrzyku pojade do domu. Ech.. I że ten lekarz mówiący o "żadnym problemie" wie co mówi i będzie dobrze.
Wiem jedno. Trzeba się oszczędzać. W szpitalach nie chcą porodu przed 40tc.. więc lepiej przelezec w domu niż w szpitalu.

Przecież to oszaleć można jak gadają co chwile coś innego.... [emoji849] Szaleństwo! Miejmy nadzieje, że faktycznie druga opinia jest dobra.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Oby miał rację, to dobra prognoza i oby wystarczyło odpoczywanie w domu. Rzeczywiście tu większość ostatnio szaleje z porządkami, to się różne rzeczy mogą dziać. Współczesne kobiety jednak mają dużo słabsze irganizmy niż nasze mamy czy babcie a dobre samopoczucie nie gwarantuje że jest ok :/

Także olać porządki świąteczne. Święta i tak się odbędą czy umyjecie okna i podłogi czy nie, czy zrobi to ktoś inny byle jak czy super. I tak w świętach ważne jest spotkanie się razem, sookoj, odpoczynek a to wszystko jest niezależne od stanu okien, firanek i liczby potraw na stole

A ja dopiero czkekam na wizyte dzisiejsza.Cos sie nie spiesza.A przy przyjeciu mowili ze tak bedzie.Na razie mi zrobili ktg.I dali zastzyk.Czekam na mame najbardziej bo ma mnie dzisiaj odwiedzic strasznie sie nudze mimo wifi .Dziewczyny fajne na sali .Ale ilez mozna gadac .a tak jakby wizyta byla to inaczej czas do obiadku leci

A ja dopiero czkekam na wizyte dzisiejsza.Cos sie nie spiesza.A przy przyjeciu mowili ze tak bedzie.Na razie mi zrobili ktg.I dali zastzyk.Czekam na mame najbardziej bo ma mnie dzisiaj odwiedzic strasznie sie nudze mimo wifi .Dziewczyny fajne na sali .Ale ilez mozna gadac .a tak jakby wizyta byla to inaczej czas do obiadku leci
Ktory masz tc?
Ja za tydzien ma pierwsze ktg

A dziewczyny jeszcze jedno, ktos jakis czas temu pytal o badania przesiew na paciorkowca- ja wlasnie wczoraj mialam, to nic nie boli. Pamietajcie tylko ze większość szpitali chce zeby byly jak najswiezsze, bodajze po 35 tygodniu.ja juz z racji terminu mam prawie wszystko porobione, zostal mi fibrynogen, usg tylko dla pewnosci i morfologia plus mocz zeby byly jak najswiezsze.
Ciesze sie ze mam juz absolutnie wszystko przygotowane, bo naprawdę czuje sie juz jak inwalida - ciezki brzuch, wszystko boli, jeju jak tu wytrwac :) pozdrowienia i zdrówka dla wszystkich :))))
Ja za dwa tygodnie będę miała te badanie. Jak je robią? Tzn patyczkiem zakończonym wacikiem czy tak jak przy cytologii szczoteczka?

w57vdqk38htkkpep.png

reklama
Patyczkiem mi robił gbs. Ale wymaz tylko z pochwy jak przy cytologii. Nie boli:) A macie skierowanie na wr i hbs ?mnie gin nie zlecił nic A mam wizytę dopiero w 38tc..

Do góry