reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Hej dziewczyny ja czasem zostalam przepuszczona w kolejce ale tez rzadko to zalezy jaki kto ma charakter jeden przepusci a drugi ma w dupce;)
sredec1982 moj maluszek tez nie za czesto sie teraz rusza bardziej powiedzialabym ze sie przeciaga i wiecej chyba spi

reklama
Ja mialam taka sytuację w 1 ciazy jak nie mialam jeszcze prawka, jechałam busem a to bylo w wakacje i bus standard pełen ludzi. Nikt nie ustapil mi miejsca, ciasno duszno a brzuchem to walilam w ksierowce ... Masakra..
A co do starszych ludzi to szkoda mowic... Oni maja pierwszeństwo w siedzeniu, w kolekcjach bo sa starsi a ja jestem mloda, a ciaza to nie choroba moge stac albo czekac:\ z tym sie parę razy spotkalam...:$

Ja też wcześnie wstaję, bo córkę muszę wyszukiwać na autobus do przedszkola. Dziś zabieram się za odkurzanie, mycie podłóg, bo jutro wszyscy będą w domu, więc będzie spokój :p Mam nadzieję, że sobie posprzątam w półkach w kuchni i ogarnę stos dokumentów, które zawsze daję na kupkę na lodówkę :D. Jak chodziłam do pracy, to zawsze w domu robiłam podstawowe rzeczy, bo nigdy nie było czasu, a teraz tak spokijnier sobie pykam. Zwłaszcza jeszcze, że rodzice odbierają córkę z przedszkola i jadą na miasto.Więc mam spokojnie cały dzień ;)

Ja na szczęście nie mam problemu ze spaniem... Mała Karolinka daje mi spać, buszuje za dnia i tak ewentualnie do 23.00. Jedynie ostatnio siku mnie często goni :D

@basia89 jestem spod Raciborza :) A ty?

Mnie się zdarza, że ktoś sam mnie przepuści (raz to nawet nie wiedziałam, dlaczego hehe). Jak się dobrze czuję, to stoję, bo czemu nie. Miałam sytuacje, że czułam się źle, to wtedy prosiłam o ustąpienie/przepuszczenie- zawsze grzecznie i nigdy mi nie odmówiono ani głupich tekstów nie było.
Kasjerki w sklepach zwłaszcza typu Lidl nie mają obowiązku wyszukiwać brzucha, czasami nie widać go zresztą, a jak długa kolejka to nie wymagam by pani na kasie co chwilę wyszukiwała ciężarne- bez przesady. Tym bardziej u lekarza- do lekarza chodzą chorzy w 90% i dlaczego ja mam mieć większe prawo do pierwszeństwa? Nikt nie ma obowiązku wiedzieć, że czuję się źle czy mam ciążę zagrożoną. Jeśli tak jest, proś o pomoc i tyle. Tak samo jak nie wszystkie choroby widać, a np. ludzie po chemii potrafią mieć włosy i z chemii wracają mpk. Potrzebujesz? - proś a nie zakładaj, że ktoś zauważy albo że jemu się należy mniej

Pierwszeństwo "należy nam się", czyli jesteśmy uprzywilejowane u lekarzy, w labolatoriach i w aptece (ogólnie pojęte punkty medyczne). Nigdzie indziej. Reszta to kwestia kultury i empatii a raczej ich braku.

Ja z tego korzystam tylko w laboratorium. Zresztą zostałam do tego zobowiązana przez personel, mam wchodzić i nie wdawać się w dyskusje, w razie W zawołać pielęgniarkę. Dwa razy kasjerka z netto zwróciła mi uwagę, żeby nie stać i dwa razy zawołano mnie w rossmanie. To tyle a zakupy robię codziennie :)

Też uważam że w ciąży i z dzieckiem do około 3roku życia powinni wszędzie przepuszczać, ale caltha rozumiem twój punkt widzenia ... Trudno każda "wieksza" panią pytać czy czasem w ciąży nie jest ;) tak samo miałam moralniaka jak starszy pan mi miejsca ustąpił w tramwaju ale skorzystałam bo gdybym odmówiła a tramwajem szarpnęło i stracilabym równowagę to bym sobie nie wybaczyla. Ludzie zazwyczaj udają że nie widzą a statystycznie w kolejce co drugi przecież po chemii nie jest. Hope niektóre sklepy mają uprzywilejowane kasy dla ciężarnych ... Widziałaś co się tam dzieje ? Nikt ciężarnej nie przepuści a przecież tam też "należy nam się" pierwszeństwo ;) oczywiście pisze to pół żartem pół serio bo sama głupio się czuje jak mi w kolejce na pół km ktoś każe iść na początek [emoji13]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, kto jeszcze spac nie moze? Ja przez meczacy mnie co noc kaszel, na szczescie po odstawieniu antybiotyku gardlo juz nie piecze i ‘lepszy’ ten kaszel juz. Pije wlasnie wode z miodem i cytryna i zajadam biszkoptami :-):-):-p
Ja bede kupowac takie lozeczko i ‘poduszke’ do niegoZobacz załącznik 840115Zobacz załącznik 840116

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Też myślałam nad tym pierwszym łóżeczkiem ale ono tylko max do 6 m- cy posłuży dlatego zdecydowałam się na łóżeczko dostawne drewniane w którym wysokość można regulować, posłuży dłużej.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam łóżeczko dostawne Snuzpod, na razie z oczywistych względów nie wiem czy jestem zadowolona [emoji6] koty na pewno [emoji12]
1519354337-42cfb898efc0b9fe-aaaaaa.jpeg

dev131ps___.png
Nie boisz się że jak potem będzie niemowlę to kot będzie ci wskakiwał, z doświadczenia wiem że ciężko kota oduczyć takich nawyków.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja dla pierwszej córki kupiłam zwykłe drewniane łóżeczko, które służyło 3 lata z hakiem, bo potem już kupiliśmy nowe. Bardzo sobie chwalę to normalne, bo miało 3 poziomy, wg wieku dziecka, no i 3 wyjmowane szczebelki. Jak była starsza, to sama sobie tam nawet chodziła się bawić, spać, wstawala w nocy do nas do łóżka ;)
Zostawiłam to łóżko, bo chcieliśmy jeszcze drugie dziecko, więc mam problem z głowy :D Musimy je zaś tylko poskładać.

Do góry