reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Angela3aa wlasnie uzywalas wczesnirj tego klina do lozeczka bo tez widzialam , i na aukcjach tego duzo i sama nie wiem czy lepiej miec czy lepiej malego na płasko ukladac, ja coreczke na plasko na boczku ukladalam, ale juz sama nie wiem wypowiedzcie sie dziewczyny jak wy robicie ,co lepsze,

reklama
Widze szaleństwo zakupowe w lidlu [emoji14] ja kupiłam dresiki i skarpetki i jutro idę po poduszkę klin :) u nas już prawie nic nie było o 13 [emoji14]
A od godziny 18 umierałam do 20.30 bo mnie tak brzuch albo żołądek bolał ze masakra a to wina tego ze zapomniałam wsiąść rano magnezu :/ do tego od wczoraj kicham i smarkam ... mam nadzieje ze chora nie będę
@Brzuszkowa to gdzie mieszkasz ze w Czechach byłaś ??

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
U nas też już nic nie było po 14tej, kupiłam tylko skarpetki dla dzidzi i sobie kardigan. Sukienka fajna ale według mnie zaniżone rozm.ubrałam i za bardzo opięta dlatego Sobie ja odpuściłam[emoji52]pościele fajne są ale za duże na łóżeczko dzidziusia☹️

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też już nic nie było po 14tej, kupiłam tylko skarpetki dla dzidzi i sobie kardigan. Sukienka fajna ale według mnie zaniżone rozm.ubrałam i za bardzo opięta dlatego Sobie ja odpuściłam[emoji52]pościele fajne są ale za duże na łóżeczko dzidziusia☹️

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się zastanawiałam nad ta dżinsowa ale sterdzilam ze u nas w szachownicy lepsze za ta sama cenę chyba :)
Chciałam jeszcze prześcieradła kupić ale dla mnie były jakieś takie za cienkie , nie takie jak sobie wyobrażałam . Jeszcze jutro zobaczę jak z ta poduszka klin jak będzie wyglądała na żywo

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Angela3aa wlasnie uzywalas wczesnirj tego klina do lozeczka bo tez widzialam , i na aukcjach tego duzo i sama nie wiem czy lepiej miec czy lepiej malego na płasko ukladac, ja coreczke na plasko na boczku ukladalam, ale juz sama nie wiem wypowiedzcie sie dziewczyny jak wy robicie ,co lepsze,

Pierwsza ciąża także nie pomogę :p kupuje ja ze względu własnego spokoju chyba :p będę się czuła spokojniej wiedząc ze nie leży płasko , zawsze to ślina czy coś , no wole dmuchać na zimne a 25zl to nie majątek. Sama tez nie lubię spać na płasko :p nawet na boku :)

Pierwsza ciąża także nie pomogę :p kupuje ja ze względu własnego spokoju chyba :p będę się czuła spokojniej wiedząc ze nie leży płasko , zawsze to ślina czy coś , no wole dmuchać na zimne a 25zl to nie majątek. Sama tez nie lubię spać na płasko :p nawet na boku :)

Cześc dziewczyny! :) tydzien temu na szkole rodzenia pani rehabilitantka sie wypowiadala że dziecko ma leżeć na płasko, ale te zalecenia sie zmieniaja często.
Mam pytanie z innej beczki, chodzi mi o przywileje dla kobiet w ciązy w supermarketach, czy korzystacie z nich? czy upominacie się o swoje prawa narazając się na komentarze innych?czy to nie powinno być tak że kasjerki przy kasach powinny interweniowac jak jest w kolejce kobieta w ciąży? Mialam taka sytuacje w decatlonie ze kolejka na 10 osob, duszno a panie kasjerka spuszczony wzrok..

Kjisko ja się nie upominam. W rosmanie kasjerki same wołają - wtedy korzystam. Nie mam zamiaru z nikim wykłócać się o moje prawa i znosić te skwaszone miny. Czasem jestem z brzuszkiem i z synkiem to w Biedronce też kilkukrotnie mnie zaproszono na początek kolejki i nie mam z tym problemu bo dwulatek jest strasznie niecierpliwa istotka [emoji6]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, ja nawet nie mam co oglądać tych staników z Lidla bo bym się w nich utopiła ! Moje piersi nie urosły w ogóle! Ehh takie mam szczęście [emoji849]
Nan90, co za wózek wybrałaś? Moja mama też była w lidlu i kupiła pościel do łóżeczka [emoji16]
Co do ciuszków to mój Kuba urodził się 61cm a w niektóre 56 ciuchy wchodził wiec to zależy od rozmiarowki.
Ja dzisiaj też byłam na wizycie i wszystko ok. Mały waży 1750g.
@Gosika88, dlaczego poniżej normy? Wazy prawie jak moj a mi gin powiedziała, że ponad normę..

Basia, kupiłam Bebetto Holland wózek :)

Uhh byłam jeszcze w Lidlu i kupiłam 2 pak tych staników. Właśnie w domu przymierzam i rewelacja. Sprawdzałam wcześniej takie z h&m mama i bez porównania jak dla mnie. Lidlowskie leżą idealnie ;P Chyba podjadę jutro po 2 komplecik jeśli są tak tanie.

I mimo tego że mama mi kupiła kilka rzeczy to i tak jeszcze nabrałam skarpeteczek [emoji14]

Właśnie wróciłam z kina. Ciężko było wysiedzieć 2 godziny w fotelu... małej chyba się film podobał bo kopała jak najęta :)

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Widze szaleństwo zakupowe w lidlu :p ja kupiłam dresiki i skarpetki i jutro idę po poduszkę klin :) u nas już prawie nic nie było o 13 :p
A od godziny 18 umierałam do 20.30 bo mnie tak brzuch albo żołądek bolał ze masakra a to wina tego ze zapomniałam wsiąść rano magnezu :/ do tego od wczoraj kicham i smarkam ... mam nadzieje ze chora nie będę
@Brzuszkowa to gdzie mieszkasz ze w Czechach byłaś ??

Życzę zdrówka ;). Obyś szybko doszła do siebie...
A mieszkam na Śląsku i mam 40 km do Czech :D. Dziś niestety musiało się obyć bez typowo czeskich specjałów: zapiekanego sera i piwka... :( Ale za to był w drodze powrotnej makaron z szpinakiem no i pierś z kurczaka z grzybkami i sałatką ;)

@kjsko, ja czekam cierpliwie, aż ktoś wpadmie na pomysł ustąpić mi... Niestety muszę stwierdzić, że bardzo rzadko się to zdarza... Nie chcę wysłuchiwac głupich komentarzy. Ale muszę przyznać, że miałam kilka miłych sytuacji: ekspedientka w Rossmanie - nie wiem jsk to zrobiła, że mnie daleko na końcu zauważyła; pielęgniarka po rejestracji na badania krzywej cukrowej kazała wchodzić zaraz po kolejnej osobie - a przede mną 45min kolejka. A ostatnio miłe młode panie w ubikacji w ikei bez namysłu, zaraz jak mnie zobaczyly, przepuscily... Z reguły są to kobiety, bo znają temat...

reklama
Hej. Ja nadal też w polu jeszcze nie myślę o pakowaniu, narazie to dwa dni po oknach latałam dzisiaj pewnie ochrzan dostanę od mojego męża. Też czekam za komoda już miesiąc a we wtorek jedziemy po przewijak z komodą i zamówię łóżeczko dostawne, któraś z Was też chciała je kupić i chcialabym wiedzieć czy zadowolona jest?

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam łóżeczko dostawne Snuzpod, na razie z oczywistych względów nie wiem czy jestem zadowolona [emoji6] koty na pewno [emoji12]
1519354337-42cfb898efc0b9fe-aaaaaa.jpeg

dev131ps___.png

Do góry