reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

I po polowkowym...Ale byłam zestresowana... jakbym jakiś egzamin miala;) w końcu poznałam płeć dziecka-100% chłopczyk! Szczerze boję się,że to będzie syn tatusia..bo wiadomo .. więcej czasu będą razem spędzać jak już go odchowam...;( jestem ciekawa waszych doświadczeń z synami..czy są z reguły mniej spokojni, trudniejsi w wychowaniu? Jak tak patrzę na swoich uczniów to dziewczynki generalnie są bardziej podatne na wychowanie, empatię... może się mylę? Oczywiście najważniejsze było dla mnie to,czy dziecko jest zdrowe...Na razie jest wszystko ok,ale lelar mówił by zapisać się też na 3 badanie bo wszystko mlze się zmienić....trochę się zmartwilam bo myślałam że polowkowe jest najważniejsze i prawie wystarczające...
Nagrałam sobie oczywiście też płytkę na pamiątke;)...
Ech... chłopczyk.. :)
c9fcc95445d18cddf0f0eafc8e49fde0.jpg
1869396110008072aa5cde5f24462f80.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Ja mam synka i cieszę się,ze znowu bede mieć synka:) moim zdaniem po moich doświadczeniach chlopiec jest grzeczniejszy.. Mam syna i nie jest synkiem tatusia wręcz moim:) hehe. Bardziej przywiązany jest do mnie. Ja bardziej wiem jak opiekowac sie chłopcami niz dziewczynkami:)

reklama
@MoniaMat, współczuje ci takiej teściowej.. i tyle stresów.. nie ma to jednak jak mieszkać samemu bez rodziców i teściów.. Spróbuj troszkę wyluzować i pomysleć o sobie i dziecku bo to teraz najważniejsze ! [emoji6]
@sredec1982, super wiadomości ! A co do płci to powiem Ci, że u mnie jest całkowicie odwrotnie. Mam synusia mamusi, który na każdym kroku mówi mi, że jestem jego najukochańsza mamą i kocha mnie najmocniej na świecie [emoji3] wiadomo, z tatą woli grać w piłkę itd ale wtedy przynajmniej mam trochę czasu dla siebie. Nie wiem jak to będzie, jak dorośnie ale narazie jesteśmy bardzo ze sobą związani. Co do grzeczności to mnie się trafił uparciuch ale łatwo go idzie udobruchać [emoji6] w przedszkolu grzeczny, a w rodzinie też do łobuzów nie należy. Wszystko chyba zależy od charakteru dziecka [emoji6] ale nawet ostatnio na wizycie lekarka mówiła mi, że jej syn ma już 27 lat a zawsze w potrzebie dzwoni do niej do radę itd i dla niej to zawsze będzie mimo wszystko synuś mamusi [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja tez od początku chciałam mieszkać sama i mieszkaliśmy tylko po śmierci tescia wzięliśmy ja do siebie bo nie dałaby rady a na pewno byłoby jej ciężko się utrzymać samej.... dla jej dobra tak? I co? No nic, sra do własnego gniazda, mówi ludziom niestworzone rzeczy ale nawet nie będę Wam pisać bo to jest chore... osoba która chodzi ciągle do kosciola i nie wstydzi się przed Bogiem za takie coś? Ludzi na ulicy mnie zaczepiaja czy ja naprawdę jestem taka i owaka... ze o dzieci nie dbam, że krzycze... ze ją terroryzuje.. to się naprawdę nadaje do kabaretu.. leczylam się przez nią na depresję a potem nerwice... myslalam ze najgorsze juz za mną ale gorzej to dopiero będzie... kto sie nia bedzie zajmował jak zalegnie w chorobie albo na starość- 76lat... przecież ze mną mieszka tak? Nie pomyśli o tym ze będzie kiedyś potrzebowała większej pomocy niż juz teraz jej oferuje... jak mam to wszystko robić skoro ona mi taką przykrość robi?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

@Serdec ciesze się z dobrych wiadomości [emoji4] oby takich więcej...
Ja mam w czwartek polowkowe prenatalne a u gina swojego 18go wiec się napatrze [emoji23][emoji16]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczynki :)

A ja byłam na zakupach dzisiaj - prawie dla wszystkich mam prezenty już [emoji3]
Teraz padłam na chwile na kanapę bo mnie ciągnie w kroczu i dół brzucha.
Ja za tydzień mam wizytę - nie mogę się już doczekać [emoji844] zastanawiam się już czy wszystko jest Okey z dzidziusiem [emoji5]

@MoniaMat wiem co przeżywasz - doskonale; dlatego też ja jestem rozwódką - jak mieszkaliśmy z teściową to tak nastawiała mojego eks męża przeciwko mnie, że aby to raz ryczałam w poduszkę. A on jak ciele jeszcze jej słuchał, do tego stopnia, że jak się wyprowadziliśmy by ratować związek na wynajem to i tak ona wiecznie do niego dzwoniła. No i koniec. Bądź twarda! ... chociaż wiem, że czasami tak to ciężko.

@sredec1982 gratuluje synka! Zdjęcie cudowne [emoji3]

Zdrowia kobietki !

Serdec ja mam synka 1,5 roku. Jest grzeczniutki jak anioleczek, i jest bardziej mój niż tatusiowy :p ma bardzo spokojny charakter, wszystkie zabawki mają swoje miejsce, lubi rysować i ciastoline a biega jak astronauta wymachujac na wszystkie strony rękoma :p czyli mam dwa w jednym dziewczynke w ciele chłopca :p

Hej dziewczyny, leżąca-odpoczywająca się melduje [emoji5]
Macie moze doświadczenie z Apartem? Moj maz zamówił mi tam teraz zawieszkę na naszyjnik i kolczyki srebrne z cyrkoniami i Zastanawiam sie jak to tam z jakością jest? Strasznie drogie rzeczy to są, ale przelknelabym jakby byly dobre jakościowo [emoji4]
Z miłych rzeczy - udało mi sie kupic sliczne ręcznie robione bombki i jestem mega zadowolona [emoji16]
@Jetkaa mi na twardnienie brzucha pomógł po prostu magnez i odpoczynek. Dzidzi daje znac, ze masz mamo odpocząć [emoji4]

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Jesli chodzi o Apart tez polecam...mam kilka rzeczy od nich i jestem zadowolona, ale najlepsze potwierdzenie to to ze mamy obraczki z aparta moj maz robi w niej wszystko i dalej jest taka jak byla

1513012063-2a5fc4d45ae7d4eb-aaaaaa.jpeg

Takie bombeczki mamy w tym roku [emoji4]
Bardzo dziekuje dziewczyny za odpowiedz, jakos tak lżej na serduchu jak wiem, ze Apartowa bizuteria jest jakościowo ok [emoji5]

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

co do Apartu ja tez polecam, mamy jakas karte znizkowa i bizuteria kupujemy tam, chociaz moja obraczka widac ze jest po przejsciach - ma troche ponad 10 lat
bransoletki zrywam ;) aktualnie jedna - niezrywalna ponoc jest na gwarancji ;)

reklama
Hej kobietki.

A ja się doigrałam ... :( po trzeciej przyjechałam do szpitala z bólami i już zostałam. Teraz czekam na wyniki by się dowiedzieć co mi jest [emoji52]

Do góry