reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
3jgxhqvk0aa9pnee.png

Dzieki kobitki za odpowiedzi. Jak mieszkalam w PL to moj okulista zawsze powtarzal, ze przy mojej wadzie wzroku (i cisnieniu w oczach) powinnam miec tylko cesarke. Tutaj w UK maja to jednak w nosie, cesarka dla nich to ostatnia mozliwa opcja przy porodzie [emoji52] Musze skonsultowac sie z jakims specjalista, bo kobitka z mojego szpitala nawet jak wspominalam o ryzyku odklejenia siatkowki stwierdzila, ze w UK to nie jest wskazanie do cesarki [emoji33]

Jak juz tak lece z pytaniami, to mam kolejne [emoji23] Farbujecie wlosy (rozjasnianie)? Czekacie do 2-go trymestru, by farbowac? Ja juz mam 15 tydz i nie moge patrzec na moje odrosty [emoji23]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ja też mieszkam w Uk i miałam wskazanie do cesarki dwa razy czyli rozejscie spojenia lonowego ale oczywiście rodzilam naturalnie i nic nie pomogło nawet wizyty u specjalistów więc wiem co czujesz :crazy:
f2w3rjjgd1pkzy15.png

Mieszkam ponad 10 lat w Uk i nigdy nie spotkałam osoby która by miała wskazania do cesarki przy pierwszym dziecku mam znajome które miały cc ale wyszło to w czasie porodu albo zanik tętna albo brak rozwarcia po długim czasie :errr:
f2w3rjjgd1pkzy15.png

Dzieki kobitki za odpowiedzi. Jak mieszkalam w PL to moj okulista zawsze powtarzal, ze przy mojej wadzie wzroku (i cisnieniu w oczach) powinnam miec tylko cesarke. Tutaj w UK maja to jednak w nosie, cesarka dla nich to ostatnia mozliwa opcja przy porodzie [emoji52] Musze skonsultowac sie z jakims specjalista, bo kobitka z mojego szpitala nawet jak wspominalam o ryzyku odklejenia siatkowki stwierdzila, ze w UK to nie jest wskazanie do cesarki [emoji33]

Jak juz tak lece z pytaniami, to mam kolejne [emoji23] Farbujecie wlosy (rozjasnianie)? Czekacie do 2-go trymestru, by farbowac? Ja juz mam 15 tydz i nie moge patrzec na moje odrosty [emoji23]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Farbowałam na początku września. Fryzjerka mnie uspokoiła że farby których używa nie wchłaniają się do organizmu ewentualnie co może nie wyjść to kolor bo pigmentacja jest inna i faktycznie blond nie rozjaśnił się tak jak zawsze taki żółtawo pomarańczowy na odrostach wyszedł dlatego kilka pasemek rozjaśnia zen pomiędzy strzeliła i jest ok. Dodam że od kilku miesięcy miała ten kolor robiony.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Nie no ja też nie toleruje alkoholu w ciąży ale jak zobaczyłam że mam jeszcze w barku sheridan's a wszyscy w koło pili drinki to się skusiłam na pół kieliszka ...

Dzisiaj mam bardzo senny dzień...jutro diabetolog myślę że nie będzie zwiększał insuliny bo cukry mam dobre

Ja tez alkoholu nie toleruje, ale no 330ml Lecha z zawartością do 0.5% myślę ze nie jest zbrodnia ;) Wszyscy wkoło pili, skosztowalam i juz mi nie potrzeba więcej :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do wlosow nie wiedzialam ze jestem w ciazy i farbowalam wlosy po czym kolor mi nie chcial wyjść fryzjerka pytała czy jestem w ciazy bo nie chwyta kolor :)

A co tu dzisiaj taka cisza? [emoji6] jak zapowiada się kolejny tydzień ? Kto ma lekarza?
Ja we wtorek.. i już jest lekki stres [emoji33]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja wlosy w ciazy malowalam nieraz.

Lekarza mam w piatek ale tylko po zwolnienie ide I skierowanie na badania. Badania raczej nie bedzie a standardowa wizyta w.polowie grudnia gdzies.

Do góry