reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny, dlaczego tak bronicie sie przed przyjmowaniem insuliny?

Powiedziała dr ze im później zaczniemy tym lepiej bo dawki będą stopniowo wzrastać. Poza tym dodala ze niebawem - nikt nie wie kiedy, normy w pl maja zostać sztucznie zawyżone bo chcą zminimalizować na papierze ilość refundacji na insulinę. Jednym słowem oszczędności w NFZ

@klaslaw kciuki zaciśnięte

@ natkape to się chyba spotkamy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hmmm,dziwne nastawienie z ta insulina. Ja mialam dawke zwiekszona na noc kolo 31-32 tc a potem cukry coraz nizsze I w sumir na koniec ciazy to insulina juz niepotrzebna byla. Ale diabetolog ma wieksze doswiadczenie no I co organizm to inaczej reaguje.

Mi się ostatnio śniło że miałam USG 3D, dziecko wyglądało na nim jak dwulatek, była to dziewczynka... i nawet kitki miała :laugh2::laugh2::laugh2:
w ogóle ostatnio mam jakieś dziwne sny, totalne kosmosy mi się śnią...

@Hope ja też właśnie myślę, że na początek bez łóżeczka normalnego, ale chciałabym to dostawne małe, bo głupio powiedzieć, ale się boję, że zgniotę dziecko nocą....;)

I mocno trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Ja sobie nie wyobrazam spac z dzieckiem w jednym lozku... ‘spalismy’ tak z Zosia raz jedna noc ja miala 5 miesiecy, bardzo sobie odparzyla pupe i musiala spac na boku plus co godzine sprawdzalialismy, czy nie trzeba pieluchy zmienic.
Ma lozeczko u nas w sypialni, metr od lozka dla doroslych;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Moja przez 5mcy spała na mnie tylko i wyłącznie, potem większość na mnie, resztę obok, od pół roku śpi u siebie, ale i tak po 3 ląduje u nas

Trzymam kciuki dziewczyny za udane wizyty ! ✊
Moj spał ze mna do pol roku, pozniej poszedl spac do swojego pokoju w łóżeczku majac pol roczku. Oczywiście jego pokoj kest polaczony z naszym:)
3jgxhqvk0aa9pnee.png

Słyszałam, że spanie z dzieckiem to wcale nie jest dobry pomysł. Dziecko się przyzwyczai a potem ciężko je odzwyczaić i jest mega problem, tak samo jak z noszeniem w kółko na rękach

3jgxskjosc311c31.png

reklama
W skrócie to maluch ma prawie 6,5 cm serduszko 162 uderzenia, nadgonil wzrostem kolejne 4 dni i termin na 20 maja. Popłakałam się w gabinecie. Karta założoną. Jestem mega szczęśliwa. Jak będę w domu to wrzucę zdjęcie. Obrócił się plecami do nas i nie chciał się odwrócić [emoji4] łożysko na przedniej ścianie i wszystko ok.

Do góry