reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

To samo oglądałam wczoraj na necie ale cena faktycznie powala.. myśle na początek jeszcze nad kołyska.. łóżeczko po Kubie jest w piwnicy ale na początek nie planuje go wyciągać.

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dpe8kin74.png
Też dobra opcja. Mi szkoda miejsca na łóżeczko, jeśli też nie będzie chciało w nim spać

reklama
A ja nie wiem. Nasze łóżeczko ma siostra moja, w razie co odda. Córka była antyłóżkowa. Stało puste. Teraz chyba spróbujemy najpierw z koszem Mojżesza. Myślałam też o tej dostawce Chicco, ale cena przeraża
Link do: Chicco | Łóżeczko dostawne Chicco Next2Me

Jak się urodzi też małe i będzie rosło jak córka, to nawet posłuży do etapu wstawania i siadania
na to chicco tez patrzylam, sa tez takie podobne innych firm w cenach okolo 300-400 zł

Czesc..
Ooo wozki i foreliki, lubie to :)
Ja wszystko po dzieciach wydalam, czesc na pewno dostne od siostry, ale wozek i fotelik na pewno kupie....za 2 tygodnie wizyta, mam nadzieje ze poznam plec, wtedy tez chce juz zaprzestac pracy i bede miala duuuzo czasu na poszukiwania wyprawki :)
Aaa mialam pytac, czy wy co wizyte u lekarza robicie jakies badania? Moj gin mowil ze tym razem nic nie musze badac... a wydaje mi sie ze w poprzednich ciazach robilam co wizyte...
Miłego dnia

Czesc..
Ja wszystko po dzieciach wydalam, czesc na pewno dostne od siostry, ale wozek i fotelik na pewno kupie....za 2 tygodnie wizyta, mam nadzieje ze poznam plec, wtedy tez chce juz zaprzestac pracy i bede miala duuuzo czasu na poszukiwania wyprawki :)
Aaa mialam pytac, czy wy co wizyte u lekarza robicie jakies badania? Moj gin mowil ze tym razem nic nie musze badac... a wydaje mi sie ze w poprzednich ciazach robilam co wizyte...
Miłego dnia
Ja teraz tylko mocz

Czesc..
Miłego dnia

Ja mocz i morfologie co wizyte, a co ktoras wizyte rowniez dodatkowe inne badania. A wizyty co 4 tyg.

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

Macie już na oku położną środowiskową? Kiedyś szukałam informacji, czy taka wizyta jest konieczna, ale odpowiedzi były niejednoznaczne. Ogólnie nie mam nic do położnych, ale czasem można odczuć dyskomfort, kiedy od razu po porodzie jakaś babeczka wpada do domu, zadaje pytania i coś tam sobie notuje. Mnie najbardziej denerwował wywiad, pytania typu ile pokoi jest w domu, czy sytuacja materialna jest zadowalająca... :confused: co to za pytania? Jestem zdania, że to kobieta, w razie pytań powinna poprosić o wizytę. Poza tym tych wizyt jest chyba z 6 :oo2:

Macie już na oku położną środowiskową? Kiedyś szukałam informacji, czy taka wizyta jest konieczna, ale odpowiedzi były niejednoznaczne. Ogólnie nie mam nic do położnych, ale czasem można odczuć dyskomfort, kiedy od razu po porodzie jakaś babeczka wpada do domu, zadaje pytania i coś tam sobie notuje. Mnie najbardziej denerwował wywiad, pytania typu ile pokoi jest w domu, czy sytuacja materialna jest zadowalająca... :confused: co to za pytania? Jestem zdania, że to kobieta, w razie pytań powinna poprosić o wizytę. Poza tym tych wizyt jest chyba z 6 :oo2:
To Twoje prawo, więc możesz przyjąć lub nie. Ty też decydujesz, kto ma przyjść. Nie musisz składać deklaracji na położną ze swojej przychodni

reklama

Ja musialam wybrac polozna przy zapisywaniu Zosi do pediatry w przychodni - tam gdzie ma karte szczepien. Polozna przyszla raz, jakos w drugim tygodniu zycia dziecka. Teoretycznie powinna przyjsc jeszcze trzy razy, ale od razu dala do zrozumienia, ze nie przyjdzie;)
Miala ankiete nt danych dziecka i rodzicow, karmienia. Nic strasznego;) obejrzala tez pepowinke, doradzila jakis krem, sprawdzila moje szwy.
A obowiazek ma przyjsc do kazdego, zebym stwierdzic, czy dziecko ma odpowiednie warunki - czyt czy w domu nie ma np problemu z alkoholem albo przemoca.

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

Do góry