reklama
DareToBe
Fanka BB :)
Jasne że przyjmiemy.
Ja to dzisiaj stresuje się jutrzejszą wizyta u ginki... Obawiam się trochę wyników TSH i glukozy... No i mam nadzieję że ciśnienie będę miała w miarę dobre bo ostatnio powiedziała mi że jak znowu będzie powyżej 140/95 to kieruje mnie do szpitala ehhh a ja nie chcę znowu iść leżeć i pachnieć wolę wygłupy z dziećmi [emoji14]
O, to nawet śmiało mogę powiedzieć: witaj w klubie No może poza ciśnieniem, które mam cacy - ale mam niedoczynność tarczycy na stałe (nie tylko w ciąży ), a dodatkowo w ciąży musze jeść praktycznie jak jakaś hodowlana gęś - mega malutkimi porcjami, ale non stop - bo mam tendencję do hipoglikemii po jedzeniu. I byłoby spoko, ale mam już tez wyjściowo znaczną nadwagę - więc nie będzie łatwo przez te pozostałe 7 miesięcy Trzymam kciuki żeby wyniki były dobre
Co do usuwania zębów w ciąży to który by nie był trymestr, jeśli ząb jest mocno uszkodzony, jest stan zapalny (więc ząb sieje bakterie do krwioobiegu) to powinno się go usunąć. De facto ani usunięcie zęba, ani znieczulenie miejscowe, ani nawet RTG nie są niebezpieczne dla dziecka - jedno co to stomatolodzy się po prostu boją Ważne więc, żeby trafić do dentysty z aktualną wiedzą
caltha
Najczęściej toksoplazmozą to z ziemi się można zarazić.@mono, od kotów też się można zarazić toksoplazmoza, znam parę przypadków z powikłaniami - nic fajnego oczywiście że nie można swirowac ale trzeba uważać
Dziewczyny, wiem że temat już był ale zapomniałam... Wędzone można jeść? Np. Ryby?
Wędzone na ciepło tak, na zimno nie
Paula1207
Ja się dowiedziałam o ciąży w dniu pierwszej wizyty u dentysty przed planowanym dłuuuugim leczeniem. Teraz leczę zęby i to za darmo [emoji16] kanałowe, plomby masz za darmoA ktoś z Was korzystał z darmowego leczenia zębów?podobno ciężarnym się należą najlepsze plomby. Ja chciałbym sobie wyleczyć z tej okazji zęby bo wiadomo ile kosztuje normalnie...planuję podzwonić popytać jak teoria ma się z praktyka... A może ktoś już tu wie i potwierdzi
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nyana__
Początkująca w BB
Ja się właśnie zastanawiam bo półtorej tygodnia temu się przeprowadziłam a kotkę na ten czas zostawiłam mamie aż tu trochę sobie ogarnę na spokojnie i teraz nie wiem czy zabrać ją do siebie czy dmuchać na zimne i zostawić na ten czas jeszcze u mamy..
LilithGoth32
MegiKM
Ja dostalam podusze wczoraj od mojego partnera. Jest meeeega!! Musze wymyślić tylko sposób na przewrócenie sie w nocy na druga strone
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mi narazie za poduszke robi partner [emoji23]Ja dostalam podusze wczoraj od mojego partnera. Jest meeeega!! Musze wymyślić tylko sposób na przewrócenie sie w nocy na druga strone
Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Hope
podwójna mama :-)
Też byłaś prywatnie?
Właśnie moja dentystka zakończyła przyjmowanie na NFZ i od września przyjmuje prywatnie. Myślałam nad zmianą dentysty ale teraz myślę, że może z tym zębem faktycznie iść prywatnie...
Byłam prywatnie. Unika się wyrywania w trzecim trymestrze. Tak jak napisała Dare, szukaj nowoczesnego lekarza z wiedzą.
reklama
MegiKM
Mi narazie za poduszke robi partner [emoji23]
Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Hahhaha [emoji23][emoji23][emoji23] taka poduszka najlepsza!