reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Tylko na dady synek miał uczulenie i to że są produkowane przez tego samego producenta nie znaczy że są takie same - ta sama fabryka, inne materiały

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas jeszcze w miarę te z rosmana dawały radę ale jak synek do żłobka nie chodził i mogłam go przebrać kiedy chciałam a nie kiedy pani miała czas ... Pierwsze miesiące w żłobku to odparzenia były dramatyczne aż sama płakałam jak maly kupkę zrobił ... Było widać jak bardzo go boli [emoji20] mam nadzieję że córcia nie będzie aż tak delikatna

A poprzednio dzieci miały ? U nas obeszło się bez ... Nie wiem czy taka uroda synka czy niemiecka maść zadziałała ... Stosowaliśmy od samego urodzenia więc ciężko ocenic.

Jej jakie Wy macie już doświadczenie [emoji3] Chyba wezmę kartkę i zacznę notować co jest mi potrzebne z Waszych postów [emoji847]

Ja też o pieluszkach tetrowych wiele dobrego słyszałam, zresztą moja roczna chrześniaczka nawet z jedną zasypia [emoji4]

Jaka u Was pogoda? W Gdyni w końcu jest pięknie [emoji3] Chyba zaraz pojadę nad morze [emoji4]

@MartaA89 a ja z butelką to się zastanawiam; tommee tippee czy avent. Chce kupić chociaż jedną butelkę 60 ml plus laktator ręczny, bo po porodzie jak już dojdę do siebie, będę chciała wrócić do aktywności fizycznej a wtedy mój zostanie z maleństwem w domu i lepiej żeby miał pokarm w razie Wu zostawiony. [emoji18] Oczywiście chodzi mi o te serie smoczków, które pozwalają bez większego ryzyka zamiennie karmić butelką i z piersi. Bardzo bym chciała móc połączyć te dwie opcje karmienia [emoji28]

Mleka modyfikowanego nie będę kupować - jak będzie taka potrzeba to mój skoczy do apteki bo mamy 24h/ codziennie czynną jakieś 3km od domu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pierwszą córka miała kolki i nic nie pomagało a druga nie miała wcale. Za to obie że skaza białkowa więc musiałam wyeliminować z diety wszystko co miało coś wspólnego z mlekiem.....

@MB91 też wahałam się między tymi firmami butelek i postawiłam na Avent ;)

Kupiłam już dwie pieluszki flanelowe- jedna do wózka, druga do łóżeczka pod główkę :)
Zamierzam jeszcze kupić 5 pieluszek tetrowych ;)

Nie wiem jaką sobie koszulę kupić do szpitala?

Do pupy kupiłam Alantandermoline z witaminą F i Linomag zielony.

reklama
@MB91 też wahałam się między tymi firmami butelek i postawiłam na Avent ;)

Kupiłam już dwie pieluszki flanelowe- jedna do wózka, druga do łóżeczka pod główkę :)
Zamierzam jeszcze kupić 5 pieluszek tetrowych ;)

Nie wiem jaką sobie koszulę kupić do szpitala?

Do pupy kupiłam Alantandermoline z witaminą F i Linomag zielony.

Ja właśnie bliżej mam do tommee tippee - easy vent. Ale zobaczymy - cenowo wychodzi praktycznie to samo. Avent jest droższy może o jakieś 30 zł w sumie za zestaw : butelka 60 ml + laktator ręczny z but. 125ml.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry