reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Tylko na dady synek miał uczulenie i to że są produkowane przez tego samego producenta nie znaczy że są takie same - ta sama fabryka, inne materiały

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas jeszcze w miarę te z rosmana dawały radę ale jak synek do żłobka nie chodził i mogłam go przebrać kiedy chciałam a nie kiedy pani miała czas ... Pierwsze miesiące w żłobku to odparzenia były dramatyczne aż sama płakałam jak maly kupkę zrobił ... Było widać jak bardzo go boli [emoji20] mam nadzieję że córcia nie będzie aż tak delikatna

A poprzednio dzieci miały ? U nas obeszło się bez ... Nie wiem czy taka uroda synka czy niemiecka maść zadziałała ... Stosowaliśmy od samego urodzenia więc ciężko ocenic.

Jej jakie Wy macie już doświadczenie [emoji3] Chyba wezmę kartkę i zacznę notować co jest mi potrzebne z Waszych postów [emoji847]

Ja też o pieluszkach tetrowych wiele dobrego słyszałam, zresztą moja roczna chrześniaczka nawet z jedną zasypia [emoji4]

Jaka u Was pogoda? W Gdyni w końcu jest pięknie [emoji3] Chyba zaraz pojadę nad morze [emoji4]

@MartaA89 a ja z butelką to się zastanawiam; tommee tippee czy avent. Chce kupić chociaż jedną butelkę 60 ml plus laktator ręczny, bo po porodzie jak już dojdę do siebie, będę chciała wrócić do aktywności fizycznej a wtedy mój zostanie z maleństwem w domu i lepiej żeby miał pokarm w razie Wu zostawiony. [emoji18] Oczywiście chodzi mi o te serie smoczków, które pozwalają bez większego ryzyka zamiennie karmić butelką i z piersi. Bardzo bym chciała móc połączyć te dwie opcje karmienia [emoji28]

Mleka modyfikowanego nie będę kupować - jak będzie taka potrzeba to mój skoczy do apteki bo mamy 24h/ codziennie czynną jakieś 3km od domu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pierwszą córka miała kolki i nic nie pomagało a druga nie miała wcale. Za to obie że skaza białkowa więc musiałam wyeliminować z diety wszystko co miało coś wspólnego z mlekiem.....

@MB91 też wahałam się między tymi firmami butelek i postawiłam na Avent ;)

Kupiłam już dwie pieluszki flanelowe- jedna do wózka, druga do łóżeczka pod główkę :)
Zamierzam jeszcze kupić 5 pieluszek tetrowych ;)

Nie wiem jaką sobie koszulę kupić do szpitala?

Do pupy kupiłam Alantandermoline z witaminą F i Linomag zielony.

reklama
@MB91 też wahałam się między tymi firmami butelek i postawiłam na Avent ;)

Kupiłam już dwie pieluszki flanelowe- jedna do wózka, druga do łóżeczka pod główkę :)
Zamierzam jeszcze kupić 5 pieluszek tetrowych ;)

Nie wiem jaką sobie koszulę kupić do szpitala?

Do pupy kupiłam Alantandermoline z witaminą F i Linomag zielony.

Ja właśnie bliżej mam do tommee tippee - easy vent. Ale zobaczymy - cenowo wychodzi praktycznie to samo. Avent jest droższy może o jakieś 30 zł w sumie za zestaw : butelka 60 ml + laktator ręczny z but. 125ml.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry