Na starych tarnowicach, szpital nr 3
Bardzo dobrze się mną zajęli
Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tam rodziłam i zamierzam drugi raz [emoji6]
Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na starych tarnowicach, szpital nr 3
My też mamy Milenke a młodsza Paulinka [emoji4]
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
A skąd jesteś bo chyba mi to umknęło? [emoji6]Na starych tarnowicach, szpital nr 3
A jaki puls powinien być niepokojący? Bo szczerze nigdy nawet na to nie zwracała uwagiMój lekarz też najpierw włączył leczenie dopegytem, ale brałam regularnie dwa razy dziennie. Szpital zaliczyłam, jak zaczęło jeszcze rosnąć i doszedł białkomocz oraz obrzęki, czyli klasyczny stan przedrzucawkowy.
Ważniejsze od ciśnienia górnego jest dolne- jak przekracza 90 to bardzo źle jest. Twoje są jeszcze na granicy normy i pewnie stąd lekarz podał dopegyt. Zwłaszcza, że ciśnienie indukowane ciążą to raczej to po 20tc, wcześniej uznaje się za przewlekłe (nawet gdy przed było ok).
To co mogę podpowiedzieć, to na pewno dużo pij, ogranicz sól. Ciśnienie mierz regularnie 3razy dziennie, zawsze w spoczynku, czyli pół h po spacerze/ sprzątaniu/zakupach i oczywiście za każdym razem, gdy czujesz że rośnie.
Zwróć też uwagę na puls- jaki jest. I regularne badania moczu, żeby sprawdzić czy się białko nie pojawia.