reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Na starych tarnowicach, szpital nr 3
Bardzo dobrze się mną zajęli :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tam rodziłam i zamierzam drugi raz [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dmk89lf14.png

reklama
My też mamy Milenke a młodsza Paulinka [emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

No popatrz ! Dwa imiona, które mamy od lat upatrzone dla córek [emoji3] Teraz gdybym miała córkę to nazwałabym Paulina [emoji6] tylko u mnie to pewnie drugi syn się szykuje [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dmk89lf14.png

Piekne imiona. U nas dla syna od zawsze wybrane Adas albo Maciej. A dla corki bylby mega problem. Zreszta juz jak kasia sie urodzila to tydzien od porodu myslelismy jakie imie.....

U nas większy problem będzie z imieniem dla chłopca. Ale będziemy myśleć, jak poznamy płeć. Z córką wymyśliliśmy w dniu, kiedy było wiadomo, że dziewczynka. W sumie od razu siedzieliśmy bez dłuższych rozmów.

Mężowaty miał nadzieję że tym razem będzie synek Pawełek... a tu psikus [emoji23]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

My dla chłopca mieliśmy przygotowane imię, teraz się okazało, że będzie dziewczynka i mamy problem [emoji16] jeszcze wszystko się może zmienić, więc dajemy sobie czas [emoji4]

oar8csqvl40talnh.png

Dzień dobry.
Jak pogoda u was??? U nas straszna. Chciałam zabrać syna na paradę a tu deszcz [emoji47] idziemy na rogale w ramach uciechy.

I nas tez imię wybrane. Dla chłopca Marcel - do potw. Gdyby chłopiec okazał się dziewczynka Nina. Tez gadam do brzucha [emoji50]ale wciąż bez odpowiedzi. Nic nie czuje malucha

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mój lekarz też najpierw włączył leczenie dopegytem, ale brałam regularnie dwa razy dziennie. Szpital zaliczyłam, jak zaczęło jeszcze rosnąć i doszedł białkomocz oraz obrzęki, czyli klasyczny stan przedrzucawkowy.
Ważniejsze od ciśnienia górnego jest dolne- jak przekracza 90 to bardzo źle jest. Twoje są jeszcze na granicy normy i pewnie stąd lekarz podał dopegyt. Zwłaszcza, że ciśnienie indukowane ciążą to raczej to po 20tc, wcześniej uznaje się za przewlekłe (nawet gdy przed było ok).

To co mogę podpowiedzieć, to na pewno dużo pij, ogranicz sól. Ciśnienie mierz regularnie 3razy dziennie, zawsze w spoczynku, czyli pół h po spacerze/ sprzątaniu/zakupach i oczywiście za każdym razem, gdy czujesz że rośnie.
Zwróć też uwagę na puls- jaki jest. I regularne badania moczu, żeby sprawdzić czy się białko nie pojawia.
A jaki puls powinien być niepokojący? Bo szczerze nigdy nawet na to nie zwracała uwagi

oar8csqvl40talnh.png

reklama
Do góry