reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

O tym, że mam tyłozgięcie to wiem od dawna ale w życiu bym nie powiedziała, że ma to aż taki duży związek z dolegliwościami w ciąży.
Mam nadzieje, że jeszcze te kilka dni i w końcu mi się naprostuje, bo oszaleć można.
Już nie wspomnę o kręgosłupie (lordoza pogłębiona), który dzisiaj równo daje się we znaki.

Dziewczyny a do kiedy tak w sumie powinno czuć się to „ciągniecie” w dole brzucha, czy też czasem delikatny ból?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zaparcia, bóle brzucha, krzyża, w czasie porodu bóle brzuszno-krzyżowe, bardziej bolesne miesiączki, plamienie po okresie, same atrakcje ;-) ;)

Ja też osobiście nie znam starszych matek z chorymi dziećmi. I już nawet nie o samo ZD chodzi, wad jest więcej, w tym autyzm czy porażenie mózgowe. To są często nawet bardzo młode matki i nierzadko kolejne dziecko, z rodzin, gdzie wada czy choroba wcześniej nie wystąpiła.

Droga jest taka, usg genetyczne, pappa, to otwiera drogę do amniopunkcji, w dalszej perspektywie terminacja. Nie można mówić, że urodzę bez względu na wszystko, bo niektóre wady są zagrożeniem dla życia matki i płody muszą być usunięte.

Np. dzieci z ZD w większości rodzą się z wadami towarzyszącymi. Jeśli jest dziecko z wadą genetyczną, lub "zdrowe" ale z wadą serca, sposób i miejsce porodu też muszą być wybrane nie z przypadku. Często takie dziecko wymaga operacji zaraz po porodzie i nie może rodzić się sn.

Nie chodzi o straszenie, ja sama jestem w strachu, tylko o świadomość :tak:

reklama
Też bym zjadła taka sałatkę jeszcze najlepiej żeby ktoś mi zrobił wtedy najlepiej smakuje [emoji38]
olcia mcflurry orzechowe powiadasz brzmi mega jakaś polewa do tego? Spróbuje koniecznie. Wczoraj jadłam pyszne lody od sowy (macie tez u siebie?) o smaku słonego karmelu mniam!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Taaak maja duzo takich chrupiących orzeszków i polewa z masła orzechowego!! Rwie dupsko ;p Heheh a Sowę mamy... torcik pralinowy ❤️

Taaak maja duzo takich chrupiących orzeszków i polewa z masła orzechowego!! Rwie dupsko ;p Heheh a Sowę mamy... torcik pralinowy [emoji173]️

Moj ulubiony tort [emoji39][emoji39]

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

Też bym zjadła taka sałatkę jeszcze najlepiej żeby ktoś mi zrobił wtedy najlepiej smakuje [emoji38]
olcia mcflurry orzechowe powiadasz brzmi mega jakaś polewa do tego? Spróbuje koniecznie. Wczoraj jadłam pyszne lody od sowy (macie tez u siebie?) o smaku słonego karmelu mniam!

Mamy sowę. Uwielbiam ! Mija cukrzyca mnie hamuje i to skutecznie. Porcje lodów są nieziemskie.

Tez mam ukochany tort ale z WW względów zdrowotnych błagam o zmianę tematu.

reklama
Do góry