reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

No wlasnie kurcze:\ prywatnie jak bylam to moglam a tak to nie wiem:( za wczesnie jest zeby narzyczony mogl isc ze mna..ehh a osobnego nie ma monitora zeby nagrac :( bo to starszy szpitalny sprzęt.

reklama
No wlasnie kurcze:\ prywatnie jak bylam to moglam a tak to nie wiem:( za wczesnie jest zeby narzyczony mogl isc ze mna..ehh a osobnego nie ma monitora zeby nagrac :( bo to starszy szpitalny sprzęt.
Moze zapytaj czy mozesz nagrac bo bardzo chcesz pokazac tacie dziecka

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

@KasiaRo daj przepis na te kotleciki z kaszy i batata :) Widze, że się bardzo zdrowo odżywiasz :) Ja też się staram, choć nie zawsze wychodzi :p

200 g kaszy jaglanej
1 duzy lub 2 srednie bataty
1 posiekana cebula
2 lyzki maki (dowolnej)
Przyprawy: slodka papryka, ostra papryka, chilli, kumin, pietruszka, posiekana kolendra (i co tam jeszcze kto lubi do smaku)
Przepis jest weganski, wiec bez jajka, ale mozna dodac, bo inaczej kotleciki sie rozwalaja.

Kasze gotujesz wg przepisu na opakowaniu. Batata myjesz, kroisz na pol i pieczesz do miekkosci. Po upieczeniu wydrazasz miazsz i mieszasz go z kasza, cebula oraz maka (jajkiem) i przyprawami. Formujesz kotleciki i pieczesz na papierze w piekarniku na 250 st ok 20 min z jednej strony i 20 z drugiej (az z wierzchu zrobi sie skorupka).
Smacznego:)

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

200 g kaszy jaglanej
1 duzy lub 2 srednie bataty
1 posiekana cebula
2 lyzki maki (dowolnej)
Przyprawy: slodka papryka, ostra papryka, chilli, kumin, pietruszka, posiekana kolendra (i co tam jeszcze kto lubi do smaku)
Przepis jest weganski, wiec bez jajka, ale mozna dodac, bo inaczej kotleciki sie rozwalaja.

Kasze gotujesz wg przepisu na opakowaniu. Batata myjesz, kroisz na pol i pieczesz do miekkosci. Po upieczeniu wydrazasz miazsz i mieszasz go z kasza, cebula oraz maka (jajkiem) i przyprawami. Formujesz kotleciki i pieczesz na papierze w piekarniku na 250 st ok 20 min z jednej strony i 20 z drugiej (az z wierzchu zrobi sie skorupka).
Smacznego:)

Dziękuję ślicznie :) Zrobię na pewno jeszcze w tym tygodniu i dam znać jak wyszło :) Tak sobie pomyślałam, że można założyć osobny wątek na fajne przepisy ;) Hmm?

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

Moze zapytaj czy mozesz nagrac bo bardzo chcesz pokazac tacie dziecka

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Oki w czwartek bede miala pewno usg:) mam nadzieje ze pozwoli bo to fascynujace widzieć swoje dziecko na monitorze :) a chciala bym zeby moj D. byl ze mna w tej ciazy:) bo widze ze teraz jeszcze tak nie dochodzi do niego ale jak zobaczy dzidziusia z bijacym sercem ruszajacym się , wiem ze dojdzie do niego ta wiadonosc:) hehe

reklama
Do góry