reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Cześć dziewczyny :)

Jak tam z rana? U nas w końcu słońce po wczorajszych deszczach :)

Zjadłam wczoraj kanapkę i trochę czekolady na wieczór i całą noc cierpiałam - mam skurcze jelit i takie wiatry jak moja babcia :/ Ostatnio też tak miałam po 2 kawałkach pizzy... I od dwóch dni mam wrażenie, że nie mogę się do końca wypróżnić - nigdy nie miałam aż tak wrażliwego żołądka :(
Wy też tak macie jak zjecie coś nie do końca zdrowego? Muszę poczytać co jest dobre na zaparcia... ;)

Ja zjadam wczoraj chrupki i miałam zgage :/ nigdy wcześniej jej nie miałam. A w toalecie dzis umieralam :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gosika88 odpoczywaj i się nie stresuj.

Ja już po laboratorium 16 badan w tym chyba 18 strzykawek z krwią masakra... Moje ręce są tak obolałe po tych pobrania jak krwi że.masakra... glukozę ledwo przetrwałam miałam kryzys bo tak mi się słabo zrobiło i na wymioty mnie brało że masakra. A we wtorek wizyta u ginki na NFZ a w poniedziałek prywatnie

Cześć dziewczyny :)

Jak tam z rana? U nas w końcu słońce po wczorajszych deszczach :)

Zjadłam wczoraj kanapkę i trochę czekolady na wieczór i całą noc cierpiałam - mam skurcze jelit i takie wiatry jak moja babcia :/ Ostatnio też tak miałam po 2 kawałkach pizzy... I od dwóch dni mam wrażenie, że nie mogę się do końca wypróżnić - nigdy nie miałam aż tak wrażliwego żołądka :(
Wy też tak macie jak zjecie coś nie do końca zdrowego? Muszę poczytać co jest dobre na zaparcia... ;)
Też tak mam jak zjem coś niezdrowego, łapią mnie skurcze i generalnie lekko nie jest :biggrin2: ale nie mam problemu z wypróżnienieniem.

Dzień dobry :)

Z tymi badaniami bym się tak nie przejmowała, jeśli wywiad bez obciążenia i ciąża zdrowa. Wszystkie wytyczne są zawsze tylko zalecane a nie obowiązkowe, lekarz prowadzący ustala je indywidualnie pod pacjentkę. Ja jestem w 3 ciąży, dwie poprzednie bezproblemowe, porody w terminie, dzieci zdrowe, więc wszystko jest przesunięte. Pierwsza wizyta w 8 tygodniu, usg w 9 a karta ciąży, kolejne usg i badania będą dopiero w 12. I to też jest w normie. Pod warunkiem, że nic się nie działo i nie dzieje.

Współczuje wam tych niestrawności itd.. ja na szczęście toaletę odwiedzam regularnie.. U mnie za to jest tak, że jak coś zjem to mam wrażenie, że brzuch zaraz pęknie.. czuje się jak balon i muszę odpiąć guzik w spodniach [emoji23] a dzisiaj mamy imprezę w restauracji.. aż się boję [emoji23]
Swoją drogą chyba najwyższy czas kupić jakieś getry ciążowe albo dżinsy bo w normalnych już długo nie pochodzę [emoji53]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Współczuje wam tych niestrawności itd.. ja na szczęście toaletę odwiedzam regularnie.. U mnie za to jest tak, że jak coś zjem, to mam wrażenie, że brzuch zaraz pęknie.. czuje się jak balon i muszę odpiąć guzik w spodniach [emoji23] a dzisiaj mamy imprezę w restauracji.. aż się boję [emoji23]
Swoją drogą chyba najwyższy czas kupić jakieś getry ciążowe albo dżinsy bo w normalnych już długo nie pochodzę [emoji53]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom

Współczuje wam tych niestrawności itd.. ja na szczęście toaletę odwiedzam regularnie.. U mnie za to jest tak, że jak coś zjem to mam wrażenie, że brzuch zaraz pęknie.. czuje się jak balon i muszę odpiąć guzik w spodniach [emoji23] a dzisiaj mamy imprezę w restauracji.. aż się boję [emoji23]

Ja już też latam w spodniach takich elastycznych i w getrach. Dzisiaj mają przyjść spodnie ciążowe, więc będę miała większy wybór [emoji6]

oar8csqv7y5iy0zj.png

reklama
Ja jak wiecej zjem albo cos ciezkiego to potem suedzi mi to na zoladku caly dzien. Poki co wc regularnie ale w poprzedniej.ciazy mialam straszne zaparcia. Nic.za bardzo.nie pomagalo. Trzeba jesc duzo blonnika. Na niektorych dzialaja suszone sliwki np.

Do góry