reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Cześć dziewczyny :)

Jak tam z rana? U nas w końcu słońce po wczorajszych deszczach :)

Zjadłam wczoraj kanapkę i trochę czekolady na wieczór i całą noc cierpiałam - mam skurcze jelit i takie wiatry jak moja babcia :/ Ostatnio też tak miałam po 2 kawałkach pizzy... I od dwóch dni mam wrażenie, że nie mogę się do końca wypróżnić - nigdy nie miałam aż tak wrażliwego żołądka :(
Wy też tak macie jak zjecie coś nie do końca zdrowego? Muszę poczytać co jest dobre na zaparcia... ;)

Ja zjadam wczoraj chrupki i miałam zgage :/ nigdy wcześniej jej nie miałam. A w toalecie dzis umieralam :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gosika88 odpoczywaj i się nie stresuj.

Ja już po laboratorium 16 badan w tym chyba 18 strzykawek z krwią masakra... Moje ręce są tak obolałe po tych pobrania jak krwi że.masakra... glukozę ledwo przetrwałam miałam kryzys bo tak mi się słabo zrobiło i na wymioty mnie brało że masakra. A we wtorek wizyta u ginki na NFZ a w poniedziałek prywatnie

Cześć dziewczyny :)

Jak tam z rana? U nas w końcu słońce po wczorajszych deszczach :)

Zjadłam wczoraj kanapkę i trochę czekolady na wieczór i całą noc cierpiałam - mam skurcze jelit i takie wiatry jak moja babcia :/ Ostatnio też tak miałam po 2 kawałkach pizzy... I od dwóch dni mam wrażenie, że nie mogę się do końca wypróżnić - nigdy nie miałam aż tak wrażliwego żołądka :(
Wy też tak macie jak zjecie coś nie do końca zdrowego? Muszę poczytać co jest dobre na zaparcia... ;)
Też tak mam jak zjem coś niezdrowego, łapią mnie skurcze i generalnie lekko nie jest :biggrin2: ale nie mam problemu z wypróżnienieniem.

Dzień dobry :)

Z tymi badaniami bym się tak nie przejmowała, jeśli wywiad bez obciążenia i ciąża zdrowa. Wszystkie wytyczne są zawsze tylko zalecane a nie obowiązkowe, lekarz prowadzący ustala je indywidualnie pod pacjentkę. Ja jestem w 3 ciąży, dwie poprzednie bezproblemowe, porody w terminie, dzieci zdrowe, więc wszystko jest przesunięte. Pierwsza wizyta w 8 tygodniu, usg w 9 a karta ciąży, kolejne usg i badania będą dopiero w 12. I to też jest w normie. Pod warunkiem, że nic się nie działo i nie dzieje.

Współczuje wam tych niestrawności itd.. ja na szczęście toaletę odwiedzam regularnie.. U mnie za to jest tak, że jak coś zjem to mam wrażenie, że brzuch zaraz pęknie.. czuje się jak balon i muszę odpiąć guzik w spodniach [emoji23] a dzisiaj mamy imprezę w restauracji.. aż się boję [emoji23]
Swoją drogą chyba najwyższy czas kupić jakieś getry ciążowe albo dżinsy bo w normalnych już długo nie pochodzę [emoji53]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Współczuje wam tych niestrawności itd.. ja na szczęście toaletę odwiedzam regularnie.. U mnie za to jest tak, że jak coś zjem, to mam wrażenie, że brzuch zaraz pęknie.. czuje się jak balon i muszę odpiąć guzik w spodniach [emoji23] a dzisiaj mamy imprezę w restauracji.. aż się boję [emoji23]
Swoją drogą chyba najwyższy czas kupić jakieś getry ciążowe albo dżinsy bo w normalnych już długo nie pochodzę [emoji53]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom

Współczuje wam tych niestrawności itd.. ja na szczęście toaletę odwiedzam regularnie.. U mnie za to jest tak, że jak coś zjem to mam wrażenie, że brzuch zaraz pęknie.. czuje się jak balon i muszę odpiąć guzik w spodniach [emoji23] a dzisiaj mamy imprezę w restauracji.. aż się boję [emoji23]

Ja już też latam w spodniach takich elastycznych i w getrach. Dzisiaj mają przyjść spodnie ciążowe, więc będę miała większy wybór [emoji6]

oar8csqv7y5iy0zj.png

reklama
Ja jak wiecej zjem albo cos ciezkiego to potem suedzi mi to na zoladku caly dzien. Poki co wc regularnie ale w poprzedniej.ciazy mialam straszne zaparcia. Nic.za bardzo.nie pomagalo. Trzeba jesc duzo blonnika. Na niektorych dzialaja suszone sliwki np.

Do góry