reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Czesc dziewczyny. Snil mi sie dzisiaj Oskarek:( we snie mial 2 miesiace .. Jego rudawe wloski,takie dlugie. Jego oczka takie jeszcze noworodka.. A ja juz wiedziałam ze on bedzie musial odejsc.. I ten bol.. Bezradnosc.. Świadomość tego co nadejdzie była tak realna ze jak sie obudziłam rana po odejściu Oskarka jest rozdrapana.. Tak go kocham a wiedzialam co nadejdzie.. I pozniej ta pustka... Bol. Zal.tęsknota. nie zrozumienie. Gniew ..tyle emocji ze mozna oszalec..tak za nim tesknie... Naprawde w takim bolu tylko śmierć jest ukojeniem.. Chciala bym cofnąć czas byc znim.. Oddala bym swoje zycie dla niego.. Jestem taka zla:(

Święta minęły dosc spokojnie.. Ale w wigilię bylam w pracy.. Pozniej wino wypilam.. Zasnelam.. W. Pierwszy dzien świat też wino poszlo i zasnelam.. Ja nie pije .. Nie lubie.. Ale w te święta czulam potrzebe..nie dala bym rade. Ja juz naprawde nie daje rade..mam taki ogromny zal do Boga..do lekarzy ze jednak nam nie pomogli.. Z tymi emocjami ktore mi ciągle towarzyszą reszte nie czuje nic.. Dawniej czulam szczęście,zrozumienie,pozytywne emocje.. Teraz tylko te negatywne:( kiedy to minie?:(

Dziewczyny życzę Wam szczęścia w nowym roku, uśmiechu na codzień. Zdrówka, bo to najważniejsze, samych sukcesów i dobrych decyzji. Pociechy z Naszych kochanych Maleństw [emoji1665] Szczęśliwego Nowego Roku kochane [emoji1635][emoji92][emoji8]

Hej dziewczyny.
Zauważyłam u swojej małej, że odrobine koślawi nóżki. Dziwi mnie to bo zwracam uwagę na buty jakie kupuje i zawsze są to Emelki... 🧐 Po domu biega często boso, w skarpetach, ale to chyba nie ma aż takiego wpływu? Możecie coś doradzić?

@caltha, w którym tygodniu mniej więcej można odróżnić hipotrofika od dziecka które dobrze i prawidłowo przybiera? Orientujesz się może coś w tym temacie?

Hej dziewczyny.
Zauważyłam u swojej małej, że odrobine koślawi nóżki. Dziwi mnie to bo zwracam uwagę na buty jakie kupuje i zawsze są to Emelki... 🧐 Po domu biega często boso, w skarpetach, ale to chyba nie ma aż takiego wpływu? Możecie coś doradzić?

@caltha, w którym tygodniu mniej więcej można odróżnić hipotrofika od dziecka które dobrze i prawidłowo przybiera? Orientujesz się może coś w tym temacie?
Na każdym etapie. Musi być spadek na siatce centylowej płodu lub pomiary z co najmniej dwóch usg w odstępach 2tyg z wymiarami poniżej 10c dla danego TC. U mojej było widać już w 20tc

reklama
@MB91 Zawsze można się przejść do ortopedy ... ale myślę że to jeszcze małe dziecko i nozka jest "plastyczna "
U mnie w mieście właśnie nie ma dobrego ortopedy. I zastanawiam się, może pójdę do rodzinnego się poradzić, niech on spojrzy na to swoim okiem bo ja mogę przesadzać ☺️

@caltha okey, dzięki. Ja mam właśnie półmetek ale mały ładnie przybiera, wręcz z pomiaru brzuszka i kości udowej się termin porodu cały czas skraca🙂 oby tak do końca.

Do góry