reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Hej Mamusie Roczniaków. Jak to szybko minęło...
A teraz pytanie: jak tam u Was wyglądają noce? U nas juz sie cieszyłam, ze wychodzimy na prostą tj. Jedna pobudka na butlę i kilka bo smoczek, bo sie zaklinowalem, az tu od kilku nocy powtorka z rozrywki czyli 2 razy w nocy po kilka łykow z butli a nie raz konkretnie i ogolne marudzenie i niespanie.
U nas wyjaz pewnie tylko jakis weekendowy bo od lipca ja wracam do pracy, dzieci do żłobka no i jestesmy w trakcie budowy domu także jest co ogarniac a czym blizej lipca coraz bardziej się boje[emoji33][emoji33][emoji32][emoji32]
Pozdrawiamy gooorąco z Małopolski

reklama
Anusia90 u nas tak samo noce wyglądają. My mamy dziadków z domem na wsi nad samym jeziorem. Więc wakacje tam. Tylko czekam aż syn szkole skończy hihi i lecimy. Pewnie też wyjdziemy na kilka dni nad morze. Ale my mamy 60 km do morza. To nie będzie to jakaś wielka przeprawa haha. Ogólnie lubimy góry też Ale w tym roku odpuszczamy. Ja do pracy na koniec lipca. I już tez myślę jak to będzie. Nawet jak to pisze to mniew brzuchu zakuło ze stresu :o :o

U nas noce od dawna spokojne i przespane wiec nie pomoge. Igor nie je w nocy od grudnia, a od dwoch miesiecy nawet nie przebudza sie. Spi od 21 do ok. 6:30-7.
Wczoraj mielismy szczepienie to w 13 miesiacu i ostatnie pnemo. Balam sie ze wzgledu na upal ale na szczęście bez goraczki i jak.narazie wszystko normalnie.
U nas dzis upragniony chlod, tylko 24st u bez slonca.
Pozdrawiamy :)

Hej ciocie mu w domku od wtorku.ale juz zmagam sie bo maly juz chory.. Temp do 39stopni.. Flegma ehh.m podpinam mu nawadniajace kroplowki.. Moze to tez dlatego ze upał a on nie pije a ma okreslona ilosc płynów do zyl i do żołądka.. Robię mu inhalacje kupilismy nawet masazer do oklepywania.. Boje sie ze zas za dzien dwa wrócimy do krk a tak bardzo nie chce... Chce naprawdę posiedziec w tym domu... Razem z nim.. Lekarze mówią ze jego stan nie idzie w te dobra stronę.. Ciagle infekcje.. Podwyższona temperatura..brak przyrostu masy ciała... On bez antybiotyku dozylnego nie daje juz rady.. Boje sie w ch*j.. Ma sterydy wziewne na te pluca bo bez tego go ściska.. Mial 3 inhalacje a teraz ma 6.. Co 8h.. Bo bez tego ma obturacje.. Ściska go ciągle .. Te pluca sa w zlym stanie...

@Jetkaa fajnie, że w domu jesteś. Ach, te choróbska! :(
Trzymajcie się i dalej walczcie!!

U nas jedzenie w nocy dwa razy i miliony pobudek, rzuca się po łóżeczku... Może kiedyś to się skończy. :/

@Jetkaa biedactwo, chciałabym, żebyście byli już w domu na zawsze, żebyś miała dla nas tylko dobre wieści, żebyś mogła popatrzeć jak Oski rośnie i rozrabia. Chciałabym dla Was tego samego co Ty. Robicie co możecie, co człowiek potrafi. Reszta nie należy już do nas. Chciałabym, żebyście nie musieli walczyć o każdy dzień, żeby po prostu mijał, jak wszystkim.

Jestem przy Was myślami.

U nas karmienia w nocy nie ma
Daje wodę. W nocy budzi się 3 razy i w zasadzie nie wiem po co, ale myślę że jej żeby idą bo daje dentinox i zasypia. Przyjechałam na tydzień do rodziców i mała nie chce spać o tych porach co zawsze, wogole ciężko jej zasnąć... Myślicie że to przez zmianę otoczenia?

U nas karmienia w nocy nie ma
Daje wodę. W nocy budzi się 3 razy i w zasadzie nie wiem po co, ale myślę że jej żeby idą bo daje dentinox i zasypia. Przyjechałam na tydzień do rodziców i mała nie chce spać o tych porach co zawsze, wogole ciężko jej zasnąć... Myślicie że to przez zmianę otoczenia?
Pewnie tak. Dużo wrażeń może.
Laura też już nie zasypia mi o 21 jak to robiła tylko już po a nawet i zdarzy się jej przed 22. Muszę ją oduczyc tego bo za 3 tyg wracam do pracy i będzie musiała wstawać ze mną już przed 6 rano... Moja je raz teraz w nocy, dzisiaj to wgl nie wstała na butle. A tak to daje jej wodę jak Ty.

reklama
Pewnie tak. Dużo wrażeń może.
Laura też już nie zasypia mi o 21 jak to robiła tylko już po a nawet i zdarzy się jej przed 22. Muszę ją oduczyc tego bo za 3 tyg wracam do pracy i będzie musiała wstawać ze mną już przed 6 rano... Moja je raz teraz w nocy, dzisiaj to wgl nie wstała na butle. A tak to daje jej wodę jak Ty.
Moze ja też spróbuje z tą woda? Ja tez od lipca wracam do pracy i moje rozrabiaki tez czeka tak wczesna pobudka. Masz juz jakis pomysł jak ją robić?[emoji28]

Do góry