reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Hej apropo pobierania moczu u dziewczynek to gdzieś na jakimś forum przeczytalam taką metodę.Zdezynfekować talerz nagrzać go trochę i później na takim ciepłym posadzić dziecko gołą pupą podobno dziecko zawsze siku zrobi .Ile w tym prawdy i czy tak można pobierać mocz aby wynik był miarodajny nie wiem .

Ja oskiemu przed pobraniem myje siusiaka, pozniej jeszcze octaniseptem myje i w tedy zakladam woreczek:) moj ma czesto rozne bakterie bo ma kwasne ph kupy a nie ma napletka i czesto lapie. Dają mu furagine ale na początek daja mu antybiotyk pare dni i pozniej furagine.
Nam na odparzenia pomaga tylko coltrimazol ta masc na grzyba. Żaden sudocrem , tormentiol no nic mu nie pomaga tylko ta masc.:)

My nadal czekamy na ten hormon:/ oby jak najszybciel go podali:\
Troche zjechal z wagi bo mu zmniejszyli jedzenie bo mial wzdety brzuch i kupy robil.. Boje sie ze nie uda nam sie zejsc z hiperki..-:\ ehhh chciala bym juz wyjsc do domu.. Mam juz dosc tego Krakowa:( tego szpitalu.. W sobote reanimowali wojtusia sasiada z lozka obok masakra.. :\ to bylo straszne.. Jest na intensywnej terapi.. Saturacja mu spadla do 79.. A tak to mial 159 nawet 220.. Tak mu serce wariuje... Narządu mu siadaja.. Chyba nerki wysiadly bo nie sikal nawet po furasemidzie...zal mi go.. Oby sie mu udali z tego wyjsc...

Powiem Wam ze nie chce mi sie piec ciastek, zwiedzac ani nic.. Ma znowu gorszy okres... Nie moge sobie tu miejsca znalesc.. Tyle miesięcy w jednym pomieszczeniu.. Masakra... Niczego tak nie pragne jak znowu cieszyc sie zyciem,miec obok siebie moich synow.. Zeby moje serce nie musialo być rozdarte:((
Sorry ze Wam narzekam ale dobija mnie to wszystko..te święta.straszak ktory znowu daje czadu. Ta sytuacja.. Chciała bym sie obudzic i żeby bylo po wszystkim... Bo nadal jest ta niewiadoma.. Nie idziemy do przodu ba nadal stoimyw miejscu:(

@Jetkaa Ja Ci sie wcale nie dziwie że tak masz, ja nie wiem jak ja bym reagowała pewnie jeszcze gorzej.. i narzekaj ile wlezie, jak ma Ci się zrobić chociaż odrobinę lżej to pisz! My tu wszystkie jesteśmy z Tobą!

Pytanie mam jak zwykle :) Czy Wasze dzieci jeżdzą już w spacerówkach? I Jezeli tak to czy są juz siedzace czy jeszcze nie? I czy wymieniacie juz moze foteliki samochodowe bo małej już nogi wystają i zastanawiam się czy nie kupic juz innego fotelika, tylko że ona jeszcze nie siedzi, jak ja siedze z nią i ją posadzę to siedzi ale sama sie nie dzwignie.

Jeśli chodzi o siadanie to jeszcze trochę nam do tego ...raczkować tak na 100 % tez nie ale przybiera pozycję i się tak buja ;) pelzanie mu idealnie wychodzi. Jeździmy w gondoli bo zimno a jeszcze się spokojnie mieści. Z fotelika nogi mogą wystawać. Jeżeli głowa zacznie wystawać trzeba zmieniać lub jak wage przekroczy chyba większość jest do 13kg ?

Pytanie mam jak zwykle :) Czy Wasze dzieci jeżdzą już w spacerówkach? I Jezeli tak to czy są juz siedzace czy jeszcze nie? I czy wymieniacie juz moze foteliki samochodowe bo małej już nogi wystają i zastanawiam się czy nie kupic juz innego fotelika, tylko że ona jeszcze nie siedzi, jak ja siedze z nią i ją posadzę to siedzi ale sama sie nie dzwignie.
Moja jeszcze w łupinie jeździ, czytałam gdzieś ostatnio że lepiej jak juz dobrze siedzą i mają ponad 9 kg do fotelików... Jakiej firmy macie w planach kupić foteliki? Moja jeszcze jeździ w gondoli. Bo po 1 sama jeszcze dobrze nie siada, chyba że ja dam sama. A po 2 mamy duza gondole więc myślę, że dopiero w spacerówke wejdzie w marcu, koniec lutego. Ona lubi jeździć w gondoli więc narazie nie kombinuje.

reklama
My też jeszcze w gondoli, jeszcze lekki luz mamy, siedzimy ale z podparciem a w foteliku też nóżki wystają ale delikatnie, głowa natomiast jest ok. Mam po starszej fotelik ale wolę to nosidełko, bo mogę wpiąć je do stelaża wózka i dobrze sprawdza się na zakupach, także będziemy w nim jak najdłużej się da tak jak i w gondoli.

Do góry