reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Ja tez nie uzywam sterylizatora nawet przy Oskim :) mówią nam ze troche bakteri musi miec.. Tak samo jak podpisaliśmy hiperke do cewnika broviaka mowli ze mamy nie szaleć z dezynfekcja bo mu krzywdę zrobimy..

U nas straszak mial sciaganego naplteka bo mu sie mastka zrobila i urolog juz musial sie tym zajac:\ i to ściągną jakimiś szczypcami.. Oj straszak calego susiaka mial czerwonego i płakał kilka dni:/ bo mu sie saczylo z niego i bolalo go a musislismy sciagac.. A co najlepsze wystarczyło 2 miesiące nie sciagania jak sie mu to zroslo... Bo ja bylam w krk i całkiem o tym zapomnialam i Szymon tez .. A myślałam ze 4 lata i juz sie nie zrosnie a ty takie cos... Ale juz codziennie ma kontrole i sciaga...

Straszak tez chory:\ oczy uszy nos i gardlo i kaszel... Masakra.. A jak na zlosc nie daje zakropic oczu i noska, syropu tez nie chce a nigdy nie mial z tym problemu... Ehh..

Jestem zla na mojego D...:\ chciala bym zostać dluzej w domu czyli kilka dni zebym mogla trochę ogarnąć dom bo wiadomo mnie nie ma to w szafkach balagan i wogole wszedzie.. I chciala bym posprzątać chociaz na święta to on jest zdania ze powinnam ja bym przy Oski. A nie On.. Masakra:\ mogl by On jechać chociaz na te 2 dni... A ja bym aobie posprztala.. Bo jak ja jestem w domu 1 dzien to musze w tym dniu zalatwic kilka spraw.. A gdzie tam jeszcze sprzatanie generalne domu:(( ehhh...

Hmmm a ja nadal mam w uzyciu sterylizator z woda, do ktorej daje specjalna tabletke co 24 h [emoji849] chyba czas przestac uzywac

Ogólnie zapalenie oskrzeli leczy się wziewami naprawdę te leki potrafią zdziałać cuda moim zdaniem mam w domu alergika astmatyka 5 letniego. Wiadomo gdy zachodzą jakieś powikłania lub nie ma poprawy dodaje się anybiotyk w ostateczności. A ile podajesz kropli berodualu do jednej inchalacji ?
Kazala 9 kropel dawac. Dzis juz mu nie swiszczy tylko kaszel ma. Ale nie taki duszacy jak wczoraj tylko wilgotny i odkaszluje cos. Katar minal. Ide jutro na kontrole.
Wiecie, ze corka nigdy nie byla inhalowana? Ma 8 lat i wprawdzie malo choruje, ale nigdy nikt nie zaproponowal.
Ja tez w ogole nie sterylizowalam,myje plynem i plukam dokladnie.
@Jetkaa, wiadomo,ze jak jestes jeden dzien w domu to nie wiesz w co rece wlozyc.....ale daj sobie spokoj ze sprzataniem...no chyba, ze Cie to odstresowuje ;).

Kazala 9 kropel dawac. Dzis juz mu nie swiszczy tylko kaszel ma. Ale nie taki duszacy jak wczoraj tylko wilgotny i odkaszluje cos. Katar minal. Ide jutro na kontrole.
Wiecie, ze corka nigdy nie byla inhalowana? Ma 8 lat i wprawdzie malo choruje, ale nigdy nikt nie zaproponowal.
Ja tez w ogole nie sterylizowalam,myje plynem i plukam dokladnie.
@Jetkaa, wiadomo,ze jak jestes jeden dzien w domu to nie wiesz w co rece wlozyc.....ale daj sobie spokoj ze sprzataniem...no chyba, ze Cie to odstresowuje ;).
Wlasnie chciala bym zeby mi to nie przeszkadzalo ten balagan ale ja mam bzika na punkcie porządku:\ fakt lubie sprzatac i widzieć efekty ale z drugiej strony nie lubie jak posprzątam i zaraz musze jechac i na nowo jest balagan.. Denerwuje mnie to.. Po prostu juz mam troche dosc.. Chciala bym zyc normalnie.wychowywac syna jednego i drugiego.. Zyc jak dawniej.. Ale sie nie da... Ida święta i chyba czuje presje tego wszystkiego.. Bo zawsze sie sprzatalo w szafkach. Szorowali wszystko.. A teraz nie uczestnicze w niczym.. Nie bede gotowac.sprzatac. robic zakupow.. To takie wszystko dziwne jest... Jestem zmęczona to sytuacja tak bym chciala zyc normalne bez walki o zycie dziecka:\ mam dzis jakis kryzys:(

Dziewczyny czy nadal uzywacie sterylizatora do butelek?
Ja butelek nie używam ale sterylizuje smoczki bo mały ma fazę rozrzucania wszystkiego więc nieraz lądują w różnych miejscach ...
Ostatnio skończyla mi się Lovella do prania i uprałam małego rzeczy w zwykłym proszku i nie dostał żadnego uczulenia więc chyba już będę prać w zwykłym proszku czy płynie
A jak u Was wygląda sprawa prania?

reklama
@Jetkaa smutne to wszytko co musisz przeżywać wiadomo ze święta każdy chce się przygotować posprzątać tym bardziej ze lubisz i zależy Ci na tym. Nie wiem ale wydaje mi się ze jeżeli jest taka możliwość to przecież świat się nie zawali jak twój D zostanie przy boskim oskim przez parę dni a Ty w tym czasie zrobisz co chcesz pobedziesz trochę z starszakiem i przedee wszystkim odpoczniesz choć chwile. A może też warto zaangażować mamę lub kogoś blIskiego Wam do opieki nam maluszkiem nie wiem czy wogole taka opcja wchodzi w grę ale pomysl. Ściskam :)

Do góry