reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

@Jetkaa cudny jest. Na zdjęciach nie wygląda na bardzo wychudzonego. Ma piękne oczy. A starszak zrozumie, ciężko mu to pewne, to dziecko i potrzebuje mamy. Oby Cię szybko odzyskał, a Wy choć trochę normalności, w domu, wszyscy razem.

Przysadka może wyglądać normalnie. Tak jak u Was i u nas. Czasem jest mniejsza lub zdeformowana lub z guzami (guzy wykluczają leczenie hormonem wzrostu).
U nas był z kontrastem rezonans. Droga wygląda tak, że teraz wynik MRI wysyłam do szpitala do naszego lekarza, on wypisuje wniosek o hormon z wszystkimi wynikami. Do 24.12 musi ten wniosek wysłać, żeby trafił na styczniową komisję. Wtedy go rozpatrzą i na przełomie stycznia i lutego powinniśmy dostać hormon. Wtedy jedziemy do Warszawy po odbiór i szkolenie z podawania i co pół roku jezdzimy po kolejne dawki i na kontrolę.

reklama
@Agunia93 mój pije tyle mleka, ile mu dam.
Zmniejszyłam mu ostatnio w ciągu doby ilość mleka o 60ml.
Je za to kaszkę, owoc, obiad.

Ja całe noce tylko wstaję do syna. Masakra. :/
Ja daje jej 150 ml, ale je mleko 3 góra 4 razy dziennie. Wypycha nie chce go jeść, ale za to jak dam jej co innego to wvina az się trzęsie :) ja daje jej słoiczki, ziemniaczki z obiadu, jabłko surowe, banan, chrupki kukurydziane, biszkopty, kaszke i zupy. Polubiła bardzo bułeczki maślane :) moja w nocy się nie budzi je ostatni raz o 20 i później wstaje rano i je. A tak to śpi cała noc. Może Twój synuś ząbkuje?

@Jetkaa, aż się wzruszyłam! Strasznie trzymam za Was kciuki! Dużo zdrówka dla Oskarka, jest śliczny !

@Blondynka1988, mój się przebudza 3-4 razy z czego 2 x na mleko.. czasem zdążają nam się lepsze nocki, że wypije mleko o 23 i śpi do 5/6 ale przeważnie się wierci i muszę mu smoczka podawać.
U nas porcje mleka narazie nie maleją.. nawet jak zje obiadek czy deserek to musi dostać mleko..
@Agunia93, fajnie, że Twoja córcia już tyle wcina. Ja jakoś mam stacha przed podaniem bardziej stałych pokarmów bo B co chwile ma odruch wymiotny jak tylko jakaś grudka jest [emoji849] nawet przy chrupku kukurydzianym..

reklama
@Jetkaa cudny jest. Na zdjęciach nie wygląda na bardzo wychudzonego. Ma piękne oczy. A starszak zrozumie, ciężko mu to pewne, to dziecko i potrzebuje mamy. Oby Cię szybko odzyskał, a Wy choć trochę normalności, w domu, wszyscy razem.

Przysadka może wyglądać normalnie. Tak jak u Was i u nas. Czasem jest mniejsza lub zdeformowana lub z guzami (guzy wykluczają leczenie hormonem wzrostu).
U nas był z kontrastem rezonans. Droga wygląda tak, że teraz wynik MRI wysyłam do szpitala do naszego lekarza, on wypisuje wniosek o hormon z wszystkimi wynikami. Do 24.12 musi ten wniosek wysłać, żeby trafił na styczniową komisję. Wtedy go rozpatrzą i na przełomie stycznia i lutego powinniśmy dostać hormon. Wtedy jedziemy do Warszawy po odbiór i szkolenie z podawania i co pół roku jezdzimy po kolejne dawki i na kontrolę.
Czyli w sumie nasze drogi wygladaja tak samo.. Tez czekamy na warszawe az wyśle hormon tylko na szczescie nam wysle do szpitala w krk i nie musimy tam jechać... U oskiego w rezonasnie w sumie nic nie wyszlo.. Tylko ten torbiel podpajeczykowka ale mowia lekarze ze to sie wchlownie i noe zagraza niczemu.. Zastanawia mnie czy to ta przysadka nie pracuje czy podwzgorze..
Oski buzie ma okrągłą i dlatego nie widac gorzej z nozkami...:\

Do góry