reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

@Jetkaa cudny jest. Na zdjęciach nie wygląda na bardzo wychudzonego. Ma piękne oczy. A starszak zrozumie, ciężko mu to pewne, to dziecko i potrzebuje mamy. Oby Cię szybko odzyskał, a Wy choć trochę normalności, w domu, wszyscy razem.

Przysadka może wyglądać normalnie. Tak jak u Was i u nas. Czasem jest mniejsza lub zdeformowana lub z guzami (guzy wykluczają leczenie hormonem wzrostu).
U nas był z kontrastem rezonans. Droga wygląda tak, że teraz wynik MRI wysyłam do szpitala do naszego lekarza, on wypisuje wniosek o hormon z wszystkimi wynikami. Do 24.12 musi ten wniosek wysłać, żeby trafił na styczniową komisję. Wtedy go rozpatrzą i na przełomie stycznia i lutego powinniśmy dostać hormon. Wtedy jedziemy do Warszawy po odbiór i szkolenie z podawania i co pół roku jezdzimy po kolejne dawki i na kontrolę.

reklama
@Agunia93 mój pije tyle mleka, ile mu dam.
Zmniejszyłam mu ostatnio w ciągu doby ilość mleka o 60ml.
Je za to kaszkę, owoc, obiad.

Ja całe noce tylko wstaję do syna. Masakra. :/
Ja daje jej 150 ml, ale je mleko 3 góra 4 razy dziennie. Wypycha nie chce go jeść, ale za to jak dam jej co innego to wvina az się trzęsie :) ja daje jej słoiczki, ziemniaczki z obiadu, jabłko surowe, banan, chrupki kukurydziane, biszkopty, kaszke i zupy. Polubiła bardzo bułeczki maślane :) moja w nocy się nie budzi je ostatni raz o 20 i później wstaje rano i je. A tak to śpi cała noc. Może Twój synuś ząbkuje?

@Jetkaa, aż się wzruszyłam! Strasznie trzymam za Was kciuki! Dużo zdrówka dla Oskarka, jest śliczny !

@Blondynka1988, mój się przebudza 3-4 razy z czego 2 x na mleko.. czasem zdążają nam się lepsze nocki, że wypije mleko o 23 i śpi do 5/6 ale przeważnie się wierci i muszę mu smoczka podawać.
U nas porcje mleka narazie nie maleją.. nawet jak zje obiadek czy deserek to musi dostać mleko..
@Agunia93, fajnie, że Twoja córcia już tyle wcina. Ja jakoś mam stacha przed podaniem bardziej stałych pokarmów bo B co chwile ma odruch wymiotny jak tylko jakaś grudka jest [emoji849] nawet przy chrupku kukurydzianym..

reklama
@Jetkaa cudny jest. Na zdjęciach nie wygląda na bardzo wychudzonego. Ma piękne oczy. A starszak zrozumie, ciężko mu to pewne, to dziecko i potrzebuje mamy. Oby Cię szybko odzyskał, a Wy choć trochę normalności, w domu, wszyscy razem.

Przysadka może wyglądać normalnie. Tak jak u Was i u nas. Czasem jest mniejsza lub zdeformowana lub z guzami (guzy wykluczają leczenie hormonem wzrostu).
U nas był z kontrastem rezonans. Droga wygląda tak, że teraz wynik MRI wysyłam do szpitala do naszego lekarza, on wypisuje wniosek o hormon z wszystkimi wynikami. Do 24.12 musi ten wniosek wysłać, żeby trafił na styczniową komisję. Wtedy go rozpatrzą i na przełomie stycznia i lutego powinniśmy dostać hormon. Wtedy jedziemy do Warszawy po odbiór i szkolenie z podawania i co pół roku jezdzimy po kolejne dawki i na kontrolę.
Czyli w sumie nasze drogi wygladaja tak samo.. Tez czekamy na warszawe az wyśle hormon tylko na szczescie nam wysle do szpitala w krk i nie musimy tam jechać... U oskiego w rezonasnie w sumie nic nie wyszlo.. Tylko ten torbiel podpajeczykowka ale mowia lekarze ze to sie wchlownie i noe zagraza niczemu.. Zastanawia mnie czy to ta przysadka nie pracuje czy podwzgorze..
Oski buzie ma okrągłą i dlatego nie widac gorzej z nozkami...:\

Do góry