reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

U nas tez się dużo ostatnio dzieje.. babcia miała wylew, a my z małym po lekarzach:/ miał podcicnqne wedzidelko, możliwe że będzie trzeba to jeszcze powtórzyć. U kardiologa dalej słychać szumy i przelewanie między komorami, znow kontrola. Neurolog stwierdził lekkie wzmorzenie napięcia mięśniowego i tak cały czas.
Od tygodnia rozszerzamy dietę o słoiczki. Na razie nie ma większych problemów. Kupa jest gestsza niz po samym mleku.wczoraj spróbowałam kaszki Ale dostał szału. Macie sposoby na to żeby pil wodę? Nie chce ani lyknac. Nie chce nawet butelki, jak daje mu to ten silikon od razu go obrzydza. Spróbowałam bezpośrednio że szklanki to pluł.
A od kilku nocy mamy masakre. Budzi się z płaczem co ok pół godz- godzine przez całą noc i walczy o cycka. Ledwo żyje.wczoraj próbowałam go przetrzymać, dałam go tatusiowi o smoczka to darl się aż w końcu się poddałam i po północy znow go do cycka przystawilam to zasnął. Czy takie zachowanie ktoś miał? Co robić!? Przecież nie mogę cała noc mu cycka dawać do uspokajania... mamy Zaraz 6 miesiąc A jest coraz gorzej. Zębów nie widzę..

reklama
@Jetkaa a co to za problem.z siusiakiem u starszaka? Dobrze, że masz możliwość profesjonalnej opieki. Jednak starszy synek jest duży i będziesz mu bardzo potrzebna, młodszy tym razem musi ustąpić. Choć może nie będzie w ogóle takiej potrzeby. Zdrowiejcie!

@sredec1982 nie rozumiem problemu, dlaczego nie chcesz dać piersi? Musisz odstawić? Czy o co chodzi?

Moja córeczka (4,5 mca) tez ostatnio więcej przy cycku nocą, w dzien za dużo ja rozprasza i w nocy nadrabia jedzenie. Ale nie przetrzymuje jej bez jak glodna i chce, tylko karmie, tyle ile chce i potrzebuje. Potem nieżywa jestem w dzień, ale mówię sobie ze to minie ;) z tym ze mi bardzo zależy na karmieniu piersią jeszcze, a wiem ze takie przeciąganie karmien czy próba zastępowania ich smoczkiem mogłyby mi przygodę z karmieniem zakończyć za szybko ;)

Mój synuś zaraz kończy 6mc i odrzucił butelkę a o rozszerzeniu swojej diety to nawet nie chce słyszeć /// próbowałam dawać mu kaszkę butelką przez 2 tyg ani razu się nie udało - zmieniałam smoczki , cudowałam i nic łyżeczką też nie chce . Nie wiem co mam robić . Może nie jest gotowy - nie mam pojęcia. Karmię go nadal piersią i chyba to mu najbardziej odpowiada .
Dzięki ćwiczeniom asymetrię mamy prawie wyprowadzoną ale obraca się narazie tylko na boki a z brzuszka czy plecków nie chce- ale ćwiczymy dalej
Martwi mnie tylko to że nie chce nic poza mlekiem mamy jeść . Może łyżeczka mu nie odpowiada -pojęcia nie mam

Nie dojrzał. Daj mu czas. U dziecka zmiany potrafią nastąpić z dnia na dzień. Obie córki karmiłam wyłącznie piersią pierwsze 8 miesięcy i krzywda im się nie stała, nie ma czym się martwić. W 6 miesiącu dopiero zaczyna się wprowadzać smaki, po kropelce, po łyżeczce. Jest jeszcze dużo czasu na nornaly posiłek.

Jak sie mu dzwiga to jest krzywy, tak idzie w lewo. Taka literka L. I taka gulka na nim. Zobaczymy wiecej w wtorek
Link do: agrekaa Mi tez sie wydaje ze on poprostu nie chce:) musi sam dojrzec nie ma co sie martwić :) dzis nie chce nic innegi jak cyca za tydzien dwa moze sie mu odmienic:)

Hej.

U nas też ostatnio młody nadrabia jedzenie nocami. Staram się karmić ile potrzebuje. Jak widzę że już tylko ciumknie dla przyjemności a nie je to zabieram cycka. Zauważyłam też że jak dopilnuje żeby porządnie zjadł to potem robi dłuższą przerwę. Więc nie odkładam go jak tylko zaśnie bo zwykle po kilku minutach dojada jesCE. Dziewczyny też miały taki etap. Pozostaje zacisnąć zęby i przetrwać. Ja już się pogodziłam z tym że się nie wysypiam .Aga pierwsza noc przespała cała jak miała 2 lata. Kasia do dziś się budzi w nocy czasem. Widać Maciej też potrzebuje nocnego jedzenia jesCE.

Dziś mieliśmy gości. Padam z nóg. Ale chcę mecz obejrzeć. Oglądacie?

Dzień dobry,
na Podbeskidziu piękne słońce.
Dziewczyny moja córcia będzie miała zaraz 5 miesięcy a nie przewraca sie z plecków na brzuszek na odwrót... na boki się kula.. mam się czym martwić? czy trafil mi się leniuszek?

reklama
Dzień dobry,
na Podbeskidziu piękne słońce.
Dziewczyny moja córcia będzie miała zaraz 5 miesięcy a nie przewraca sie z plecków na brzuszek na odwrót... na boki się kula.. mam się czym martwić? czy trafil mi się leniuszek?
Kochana moja ma tak samo, a daj ja na brzuszek to poleży chwilę i już się złości bo nie lubi tej pozycji. Tez się martwiłam ale widocznie mamy leniuszkow :)

Do góry