reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Kochana ja ostatnią @ miałam 16.07, u ginekologa byłam 28.08, wg usg był to 4 tydzień 2 dzień, wg ostatniej @ 6t1dc. Na usg było widać, że coś jest, ale nie było jeszcze serduszka. Troche zaluje, ze poszlam tak szybko, bo kolejna wizyte mam dopiero za.miesiac i teraz bede sie martwic, czy serduszko sie pojawi i czy wszystko jest ok. Myśle, ze 13.09 to dobry czas na usg u Ciebie :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
No wlasnie ja dzisiaj wstalam i zaczelam sie troszeczke martwic, nie wiem w sumie dlaczego , i najchetniej juz popedzilabym do ginekologa, chociaz wiem ze nic nie bedzie widac, i tak walcze sama ze soba :crazy: cierpliwosc cierpliwosc i jeszcze raz :tak: latwo powiedziec trudniej zrobic :D

reklama
Viltutti ja jestem tez z trojmiasta i mam synka ktory skonczy 2 latka w listopadzie a sama mam 25lat. Jest to moja 3 ciaza.
Ostatnia @ mialam 23.07 (byla to @ po lyzeczkowaniu pustej ciazy). Wczoraj wylądowałam na Sorze z obfitym krwawieniem(na szczescie wszystko ok a to musial peknac krwiaczek) mialam isc do swojego gin 13.09 ale musze jak najszybciej wiec w pon bede dzwonic i moze uda sie tydzien wczesniej. wczoraj na sorze 6t6d i mowil juz ze serduszko jest.

No wlasnie ja dzisiaj wstalam i zaczelam sie troszeczke martwic, nie wiem w sumie dlaczego , i najchetniej juz popedzilabym do ginekologa, chociaz wiem ze nic nie bedzie widac, i tak walcze sama ze soba :crazy: cierpliwosc cierpliwosc i jeszcze raz :tak: latwo powiedziec trudniej zrobic :D
Ja dzisiai wstałam z płaczem. Tak po prostu. Mielismt jechac na wycieczke, ale nie jedziemy, bo pada-płacz. Robiłam śniadanie i w płacz. Teraz córka włączyła sobie krola lwa i znowu płaczę [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] pierwszy trymestr to zło ;) i zgadzam się co.do cierpliwości-łatwo się mowi... ale trzeba wierzyć, że wszystko jest dobrze [emoji173]

Viltutti ja jestem tez z trojmiasta i mam synka ktory skonczy 2 latka w listopadzie a sama mam 25lat. Jest to moja 3 ciaza.
Ostatnia @ mialam 23.07 (byla to @ po lyzeczkowaniu pustej ciazy). Wczoraj wylądowałam na Sorze z obfitym krwawieniem(na szczescie wszystko ok a to musial peknac krwiaczek) mialam isc do swojego gin 13.09 ale musze jak najszybciej wiec w pon bede dzwonic i moze uda sie tydzien wczesniej. wczoraj na sorze 6t6d i mowil juz ze serduszko jest.
Kochana trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Witajcie dziewczyny [emoji6] super, że jest nas coraz wiecej [emoji6]
@Kropeczka18, ja miałam ostatnia @ 27.07 a gina mam 14.09 wiec będziemy w tym samym tygodniu ciąży ! Myśle, że to idealny termin. Ja tez sie przejmuje i zamartwiam ale powiem Ci coś.. moja siostra poszła do lekarza na dzień przed urlopem czyli w 6 tyg. Ciąży i nie było serduszka ani zarodka. Całe wczasy się przejmowała biedna.. teraz była w poniedziałek już w 8 tygodniu i serduszko pięknie pika !!!
Uwierz mi, że jak pójdziesz za wcześnie a nic jeszcze nie bedzie widać to bedziesz się sto razy bardziej przejmować niż teraz ! Taka moja rada [emoji6]

Ja zrobiłam dzisiaj ostatni test, który miałam w domu, kreska mocniejsza od testowej wiec chyba jest ok..
1504336748-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Hope moj poród też byl calkiem spoko, pierwsze bóle o 2, do szpitala pojechałam o 9, a mały byl juz ze mną o 13.15 ;) no i konkretne bóle dopiero koło 11 były, ale wszystko do przeżycia ;)

@mysiaka92 hej, jasne zostań z nami ;) ja myślę, ze mając termin na 2 maja tez moge sie załapać na kwiecień hihi ;)
jejku to musiałeś wczoraj mały horror przeżyć ;/ dobrze, ze wszystko ok ;*

@Viltutti witaj i gratuluje ;)

@Kropeczka18 ja w pierwszej ciąży byłam u gina juz w 4 tc ze względu na pracę i nie widziałam nic, okolo 6t 2d byl juz zarodek i bijące serduszko i teraz tez czekam do 6 tygodnia i dzwonie do gina ;)

no i nie napisałam jeszcze nic o sobie ;P mam na imie Anka, 25 lat, mama półrocznego Jasia, aktualnie siedzę w domku na macierzyńskim, ciąże planowaliśmy moze za rok, półtora ale los zadecydował inaczej i z urlopu wróciliśmy z Fasolką w brzuszku ;)

ja dalej zero objawow, wiec sobie rano test zrobiłam i tak ciemnej krechy nie mialam nigdy, wiec dalej spokojnie czekam ;D
1504337281-aaaaaa.jpeg

Milego dnia dziewczyny ;)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny [emoji6] super, że jest nas coraz wiecej [emoji6]
@Kropeczka18, ja miałam ostatnia @ 27.07 a gina mam 14.09 wiec będziemy w tym samym tygodniu ciąży ! Myśle, że to idealny termin. Ja tez sie przejmuje i zamartwiam ale powiem Ci coś.. moja siostra poszła do lekarza na dzień przed urlopem czyli w 6 tyg. Ciąży i nie było serduszka ani zarodka. Całe wczasy się przejmowała biedna.. teraz była w poniedziałek już w 8 tygodniu i serduszko pięknie pika !!!
Uwierz mi, że jak pójdziesz za wcześnie a nic jeszcze nie bedzie widać to bedziesz się sto razy bardziej przejmować niż teraz ! Taka moja rada [emoji6]

Ja zrobiłam dzisiaj ostatni test, który miałam w domu, kreska mocniejsza od testowej wiec chyba jest ok..
1504336748-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To jedziemy na tym samym wozku :)
Testow juz nie robie, zrobilam trzy wszystkie pozytywne ,robilam je dokladnie tydzien temu w piatek, zaraz poszlam na bete i ciaza jest:) w poniedzialek beta powtorzona i pieknie urosla wiec jestem dobrej mysli :)
Teraz w poniedzialek ide na badania wiec sprawdze bete ,po tygodniu to przyrost powinien byc juz spory :D

@Hope moj poród też byl calkiem spoko, pierwsze bóle o 2, do szpitala pojechałam o 9, a mały byl juz ze mną o 13.15 ;) no i konkretne bóle dopiero koło 11 były, ale wszystko do przeżycia ;)

@mysiaka92 hej, jasne zostań z nami ;) ja myślę, ze mając termin na 2 maja tez moge sie załapać na kwiecień hihi ;)
jejku to musiałeś wczoraj mały horror przeżyć ;/ dobrze, ze wszystko ok ;*

@Viltutti witaj i gratuluje ;)

@Kropeczka18 ja w pierwszej ciąży byłam u gina juz w 4 tc ze względu na pracę i nie widziałam nic, okolo 6t 2d byl juz zarodek i bijące serduszko i teraz tez czekam do 6 tygodnia i dzwonie do gina ;)

no i nie napisałam jeszcze nic o sobie ;P mam na imie Anka, 25 lat, mama półrocznego Jasia, aktualnie siedzę w domku na macierzyńskim, ciąże planowaliśmy moze za rok, półtora ale los zadecydował inaczej i z urlopu wróciliśmy z Fasolką w brzuszku ;)

ja dalej zero objawow, wiec sobie rano test zrobiłam i tak ciemnej krechy nie mialam nigdy, wiec dalej spokojnie czekam ;D
1504337281-aaaaaa.jpeg

Milego dnia dziewczyny ;)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam 2,5 roczna corke, chcialam zajsc w ciaze ale wczesniej. Bralam witaminy , testy owulacyjne , i nic nic nic:no:
Dalam spokoj przestalam brac witaminy , juz po prostu nie chcialam i co , sluchajcie raz, raz jedyny i bam ciaza:-D
W ogole nie planowana nawet do glowy by mi nie przyszlo, nie powiem bo stracha troche mam, bo akurat w tym cyklu w ktorym zaszlam to i antybiotyki i sterydy i ketanol,ale to wszystko jeszcze przed tym jak sie fasolka zagniezdzila woec mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku,hmmm musi byc :)

reklama
Do góry