reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Mono nie słyszałam o takiej szczepionce ani od ginekologa ani od rodzinnego ani od pediatry więc nie będę się szczepić ale nie uważam że to złoooo [emoji33][emoji6]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

1523083454-4efd3c48eacffb90-aaaaaa.jpeg

(Na dole jest info)

W Stanach czy Anglii np szczepi się tym większość kobiet w 3 trym. Mi powiedziała ginekolog, bo ostatnio bardzo dużo przypadków krztuśca jest.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ponoć te 5w1 czy 6w1 są lepiej oczyszczone. Polecam poczytać blog mama pediatra na temat szczepień i grupę na fb: szczepienia - rozwiewamy wątpliwości.

Sama się zastanawiam, które wybrać i kurcze - nie wiem...

Ostatnia edycja:
Dzień dobry.

Ja dziewczynki szczepilam na NFZ. Raz aga miała skojarzona i ten jeden raz miała temp i czerwony odczyn na skórze. Także więcej nie zamierzam eksperymentować.

Tylko, że i od szczepionek NFZ i od skojarzonych mogą dziać się różne rzeczy. Ale rzeczywiście, lepiej wybrać jeden tor szczepień - albo NFZ albo skojarzone i trzymać się tego do końca. Chociaż można coś tam po drodze zmieniać (wg tego co czytałam na tej grupie na fb, a tam wypowiadają się lekarze).

A ja dalej się waham. Mój D twierdzi, że powinnismy zaszczepić wg. kalendarza i nieskojarzonymi. A ja nie wiem...

Jeżeli zdecyduje się na szczepienie małej to wtedy pójdzie wszystko: zaszczepię ją też na Rota, pneumokoki i meningokoki.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry.

Ja dziewczynki szczepilam na NFZ. Raz aga miała skojarzona i ten jeden raz miała temp i czerwony odczyn na skórze. Także więcej nie zamierzam eksperymentować.
A u nas odwrotnie, po tych z NFZ mały płakał wiele godzin, potem zaszczepilam 5 w 1 było nieporównywalnie lepiej, chociaż teraz zastanawiam się czy to nie przez ta szczepionkę na WZW b, bo w pierwszej dobie został zaszczepiony i miałam nieprzespana noc. Ale tego nie jest w stanie się człowiek dowiedzieć, jak szczepi się kilkoma szczepionkami na raz.

Czesc dziewczyny. Ja szczepie synka i mala tez bede tylko jak szczepie tymi3w1 co za nie sie placi i szczepie kalendarzowo. U nas zadnych powiklan nie ma.. I ja i moj D chcemy szczepic

reklama
Ja szczepię płatnymi skojarzonymi. To jest przynajmniej 9 zastrzyków mniej, poza tym skojarzone są nowsze, więc dla mnie bardziej zaawansowane i zatem - bezpieczniejsze.

Natomiast nie liczyłabym na skuteczność szczepionki na krztuśćca. Pomimo masowych szczepień nigdy nie został wyeliminowany a są badania które udowadniają, że szczepienie upośledza naturalną obronę organizmu.

Wszystkie dzieci w moim otoczeniu chore na to paskudztwo były szczepione. W tym moje własne.

Do góry