reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja na szczescie nie mam nigdzie rozstepow:) chociaz w 1 ciazy mialam wszedzie pupa i piersi.. Aa na brzuchu ani jednej kreski asie smarowalam a teraz nie smaruje sie niczym, i nie mam nigdzie.. Pomimo ze piersi mam 2rozmiary większe nic na nowo nie popekalo...ciekawe czym to idzie.. Ja pomimo ze 10kg na + to poszlo mi w brzuch chociaż i Tak jest maly.. Nie wiem czym to idzie..

Ja tez pije baaardzo duzo. Wode soki herbaty .. Koło lozka musze mieć cos do picia...

reklama
Cześć dziewczyny, ja dzis wizyta...i troche sie jej boje co uslysze, bo po tym tyg walki z gorączka moze byc roznie od soboty jestem na antybiotyku to juz zaczela goraczka byc mniejsza ale jeszcze wczoraj ponad 39 mi dowalilo a jestem tak oslabiona ze lozko to na dwie tury scielilam...
Jesli chodzi o rozstepy to moj brzuch wyglada jak tygrysa choc uzywam biooli. W pierwszej ciazy używałam nie mialam ani jednego a teraz brrrr...no nic dobrze ze mnie maz na wizyte zawozi bo u nas zima na calego i slisko na drodze.
Wiec jesli to nie problem trzymajcie kciuki za wizyte bo naprawde sie boje

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@caltha dobrze, że przypomnialas :) Całkiem zapomniałam o kartkach :p, ale w tym tygodniu jeszcze to załatwię.
Też mam kłócia w części intymnej. Ale to chyba ze względu na to, że nasze brzuszki są już takie duże :D No ale przyznam, że do przyjemnych uczuć to nie należy...

A dziś jak byłam w mieście pojechałam sobie na orlen po najlepszy hot-dog i kawę na świecie. Już miałam takiego smaka, że nie mogłam sobie tego odmówić. Ale widocznie, nie było mi to dane, bo połowę gorącej kawy wlałam sobie do rękawa kurtki. No masakra. Wszystko poleciało na nadgarstek i tak parzylo, że szok. Najważniejsze, że nie na brzuszek. Ufff... Jaka ja już jestem zawalatao_O

Cześć dziewczyny, ja dzis wizyta...i troche sie jej boje co uslysze, bo po tym tyg walki z gorączka moze byc roznie od soboty jestem na antybiotyku to juz zaczela goraczka byc mniejsza ale jeszcze wczoraj ponad 39 mi dowalilo a jestem tak oslabiona ze lozko to na dwie tury scielilam...
Jesli chodzi o rozstepy to moj brzuch wyglada jak tygrysa choc uzywam biooli. W pierwszej ciazy używałam nie mialam ani jednego a teraz brrrr...no nic dobrze ze mnie maz na wizyte zawozi bo u nas zima na calego i slisko na drodze.
Wiec jesli to nie problem trzymajcie kciuki za wizyte bo naprawde sie boje

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Będzie dobrze :) Nie stresuj się, bo już tak jesteś osłabiona. Może gin ci jeszcze poradzi co do leczenia. Zabierz może ze sobą przyjmowane przez ciebie leki. Pewnie się będzie o nie pytać. Daj potem znać jak poszła wizyta ;)

Caltha o kartki piszesz wysyłasz?, toż to rzadkość:-) super.
Jetkaa w pierwszej miałaś a teraz nie masz to ci zniknęły Ci?;-)
Brzuszkowa też nie dawno poprzylam sobie dłoń, straszny ból pół dnia z mrożonkami spędziłam i musiałam wziąć paracetamol ale na drugi dzień już było ok.
aNusia90 kurczę ale Cię trzyma, ostatnio lekarz mówił mi że mieli rodzącą z 40st. gorączki.
O widzę, że więcej osób wysyła jeszcze kartki. U nas to już rzadkość.

U mnie rozstępy stały się widoczne te co miałam po pierwszej ciąży, nie jest ich dużo ale są na piersiach koło pępka i na bokach. Pociesza mnie fakt że jak się schudnie nie są takie widoczne ale już się nie przejmuje.
Trochę się obawiam bo coś mnie tam swędzi na dole, pewnie jakaś infekcja mnie bierze. A wizyta za w następny piątek. Kupiłam iladian i clotruziolum ale nie wiem czy to drugie użyć bo wymaga konsultacji z lekarzem w ciąży. Mało tego całe ciało mnie swędzi wieczorem nadgarstki, łokcie, łydki.
Dzisiaj na słońcu schną mi ciuszki i zaraz będę prasować, w cale dużo ich nie jest chyba będę musiała coś dokupić.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Tzn chodzilo mi o to ze w tej ciazy nie mam ani jednego rozstępu nowego, a te stare są pewnie ze są, ale ledwo widoczne.. :)

@caltha ja mam to samo, mnie bolą i pachwiny i kłuje mnie w pochwie .. z dnia na dzień jest gorzej. A prawdę powiedziawszy to masakra jest w nocy i nad ranem kiedy trzeba się ruszyć siusiu. [emoji853]

A co do rozstępów - to jest kwestia genetyki dziewczyny. Jedne są na nie podatne, inne nie. Moja mama urodziła naszą trójkę i nie ma ani jednego rozstępu (a brat ważył 5,100 jak się urodził) Ja kiedyś miałam 96 kg i schudłam do 54-56 i też nie mam rozstępów. Teraz w ciąży niby się smaruje (ale kiedy mi się przypomni) i tak samo - ani śladu [emoji6] Więc to na serio nie bardzo jest zależne od nas, tylko od genów.
Ale za to żeby nie było kolorowo ... mam problem z „pomarańczową skórką” na pupie i troszkę na udach .. i z tym już nic nie zrobię [emoji30]

@Brzuszkowa - ja też mam 168 wzrostu [emoji39] I to wcale nie jest tak, że nie widać - ja widzę, że mi się buzia zaokrągliła, biodra poszły w szerz wraz z udami i cycki... No i oczywiście brzuch [emoji849] Ale co na to poradzę - ostatnio wiecznie głodna jestem.

Apropo jedzenia - idę robić żurek na naturalnym zakwasie [emoji16][emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Moja mama nie ma rozstępów a mnie sięgnęły na tyłku :p

Dzisiaj wyprałam kolejne ubranka synka. Była to siódma pralka. Jutro ósma- ostatnia :)

Dzisiaj mój dziadzio miałby imieniny [*]
Jutro moje imieniny ;)

reklama
Link do: kjsko nie przejmuj sie jeszcze chwilę i będziesz mogla sie wziąść za siebie tak porządnie bedzie dobrze!:) to uroki ciazy:) nie zamartwiaj sie na pewno dla swojego faceta jestes atrakcyjna:) ja na przykład lubie patrzec na kobiety w ciazy i ich brzuszki:) nie patrze w ten sposób omg ale gruba czy cos tylko jak widzę kobiete w ciazy to dla mnie to jest slodki widok:) a sama juz ma. 10kg na plusie martwilam sie ze nie bede sie podobac mojemu a teraz jestem najpiekniejsza dla niego:) mimo ze jestem duza:) on lubi patrzec na mnie jak jestem w ciazy:) takze glowa do gory!:)

Hmm wlasnie to nie jest calkiem mleczna wydzielina, np mam mokre majtki, i tak troszeczke bialej wydzieliny... Więcej jest tej mokrej cieczy niz bialej..
Ja tak juz od dłuższego cxasu mam dosc mokro, na początku tez panikowalam ale nic się nie dzieje :)))

Do góry