reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Jest inaczej przy wynajmie a inaczej przy własnościowym mieszkaniu no i jeszcze lokalizacja. Zresztą jak ktoś ma mieszkanie własnościowe to najczęściej i tak ma kredyt. A jeszcze inne opłaty są jak ktoś ma dom. Nie ma czynszu, ale ogrzewanie i utrzymanie takiej powierzchni też kosztuje.

reklama
Gdzie są takie niskie ceny mieszkań?
Ja za dwupokojowe mieszkanie pod Warszawą płaciłam 1450 zł + opłaty (najem). W sumie wychodziło do 1800 zł. Stąd po zajściu w ciążę decyzja o przeprowadzce do teściów. Na wynajmie byśmy zbankrutowali.

Dziewczyna mojego kuzyna za sam pokój płaciła chyba 400 zł czy nawet więcej, więc nie bardzo wiem skąd cena 400-500 zł czynszu za mieszkanie. Nie wydaje mi się to zbytnio realne chyba, że mówimy o mieszkaniu wlasnosciowym.

Plucik wynajmujesz?

Niesia_88 Wawa rządzi się swoimi prawami ;) nie oszukujmy się, ale stolice mają to do siebie, że tam stawki wyzsze... nie tylko w Pl ;)

Tak wynajmuje w bloku . Czynsz 400 zł płace +światło w czynsz wchodzi woda i ogrzewanie. Za czynsz i światło wychodzi 513zł dokładnie.

Ja nie mam czynszu, płacę według liczników i wychodzi tak średnio 400zł za wodę, gaz, prąd, śmieci, tv i internet + wiadomo dochodzi hipoteka :D jak wynajmowaliśmy kawalerkę to płaciliśmy tylko niewiele mniej więc u nas się nie kalkulowało ;) jednak kawalerka była w miejscu strategicznym Poznania a teraz mieszkamy kawałek pod miastem więc to też ma wpływ. My jesteśmy zadowoleni, mamy ciszę, zieleń no i finansowo jest też dobrze :)

reklama
Ja tez o wynajmie :)

Sylwia.ka jak to 500 zl już z odstępnym dla właściciela?

Ja mam 47m2. Czynsz 250 zl, gaz 100 zl, prad 180 zl, no i kredyt na mieszkanie co miesiąc :)

Plucik a odstępne?

Itucha a oplata za remonty, ścieki, części wspólne, odśnieżanie i czystość? Jak nie ma czynszu to kto za to placi?

Do góry