reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Dziewczyny jestem 1 w kolejce ;) ha ! I patrzcie wcale nie jest mi tak źle - a wręcz bardzo wygodnie :D

Załączniki

• 1459244642429.jpg
    1459244642429.jpg
    67 KB · Wyświetleń: 112
reklama
Bikini- jadę kremem depilacyjnym- nakładam przed lustrem, potem ściągam szpatułką co się da, a potem pod prysznic i resztę robię gąbką szorstka i tyle; nogi epilatorem- daję radę na siedzącą się powykręcać odpowiednio :evil:

Przepakowałam się do walizeczki. Szlafroczek w końcu zamówiłam w necie, bo już mnie się wybierać do żadnego sklepu nie chce. Mimo L4 porządkuję sprawy formalne związane z firmą, żeby na porodówce ktoś mi d... nie zawracał i żebym nie musiała palić styków w mózgu gdzie co jest jakby co.
Kupiłam sobie do szpitala malutki czajniczek bezprzewodowy, bo ostatnio byłam w takiej sytuacji, że nie mogłam zostawi dziecka w sali i pójść sobie zaparzyć herbatki (byłam z kobietą, której dziecko umierało i było na neonatologii, więc była nieprzewidywalna w zachowaniu); niby nie można urządzeń podłączać, ale podłączę i wyłączę po zagotowaniu i tyle.
Jeszcze kubeczek i sztućce i jestem full wypas lot na porodos:-p

Gosia mój lekarz tez bardzo dokładnie usg wykonuje z czego jestem bardzo zadowolona. Wizyta zawsze trwa ok 30-40 min z czego większość czasu usg właśnie.

Ewa nie za dobrze Ci?:-D

Tez mam czajnik malutki , jak lezalam to sie przydawal bardzo. ... az mnie zmrozilo jak przeczytalam o tym dzieciatku...nie moge takich rzeczy czytac, omijam wszystkie prosby i apele na fb obecnie.

Maui, pokaż szlafrok. Ja też szukam.
Dobrze, że piszesz o takich przypadkach, bo mi do głowy by nie przyszło, żeby dziecka nie spuszczać z oka w takim sąsiedztwie, a w sumie to logiczne. Inna sprawa, że taką kobietę dla jej dobra powinni odizolować od zdrowych dzieci.
Jak leżałam na oddziale niepłodności na Polnej po poronieniu, to dbano o to, by w moim zasięgu nie było żadnego dziecka, żadnego płaczu. A wcześniej, jak tam leżałam, na jajowody, to na korytarzu były takie artystyczne zdjęcia dzieci, w kokonach, puchu jakimś, kołyskach, w wełnianych ubrankach jak fasolka (ktoś genialny na to wpadł, by na oddziale niepłodności takie coś wieszać). A jak leżałam już ostatnio, po laparoskopii, to zamiast tych zdjęć dzieci były jakieś kwiatki i zachody Słońca. :D

Kameleonleon nie bierz do siebie takich wypadków- one nie sa zaraźliwe, a to dziecko miało wady, które były widoczne w ciąży, tylko kobietka była z tak małej miejscowości, że chyba lekarz bał się jej powiedzieć i przygotować, że jak urodzi to dzieciak nie ma szans na dłuższe życie;

Ania_Beata sprawa wydarzyła się na Polnej- jedyna izolatka była zajęta przez kobietę, która straciła dziecko porodzie, a drugiej izolatki tam nie ma... no więc wyszło jak wyszło, makabrycznie, niemniej nawet do łazienki zabierałam dziecko z sobą... tak, warto wiedzieć, żeby nie zostawiać z taką osobą, bo jest biedna i rozchwiana, no ale atawizm każdej matce to podpowie bez moich rad;
a z fajnych rzeczy proszę bardzo szlafroczek kolor niebieski zamówiłam
Link do: Szlafrok ciąża 100% bawełna rozm. L/XL- producent

Ewa ty tam będziesz siedzieć do 16?? Prowiant zapakowany? :D powodzenia i pisz co tam u was :)
A jak ; D gin lubi przychodzić wcześniej wiec jestem nadziei , że o 15 juz będzie :) gdybym przyszła tu np o 15 to by było już od cholery kobiet , już jest 6 :D a ze to okres po świętach to już w ogóle. Będę dawać znać :)

Maui ojj przypadek z tą kobietą i umierającym dzieckiem - mrozi krew w żyłach..
A szlafroczek bardzo fajny i widać, że taki lekusny, w miare przewiewny.

Ania to ktos z tymi fotami dzieci sie wstrzelil na prawdę bardzo inteligentnie :/

reklama
A jak ; D gin lubi przychodzić wcześniej wiec jestem nadziei , że o 15 juz będzie :) gdybym przyszła tu np o 15 to by było już od cholery kobiet , już jest 6 :D a ze to okres po świętach to już w ogóle. Będę dawać znać :)

Lekarz od 16 a tam Was juz 7 o 12:30 wow! ;o

Do góry