reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Dziewczyny jestem 1 w kolejce ;) ha ! I patrzcie wcale nie jest mi tak źle - a wręcz bardzo wygodnie :D

Załączniki

• 1459244642429.jpg
    1459244642429.jpg
    67 KB · Wyświetleń: 110
reklama
Bikini- jadę kremem depilacyjnym- nakładam przed lustrem, potem ściągam szpatułką co się da, a potem pod prysznic i resztę robię gąbką szorstka i tyle; nogi epilatorem- daję radę na siedzącą się powykręcać odpowiednio :evil:

Przepakowałam się do walizeczki. Szlafroczek w końcu zamówiłam w necie, bo już mnie się wybierać do żadnego sklepu nie chce. Mimo L4 porządkuję sprawy formalne związane z firmą, żeby na porodówce ktoś mi d... nie zawracał i żebym nie musiała palić styków w mózgu gdzie co jest jakby co.
Kupiłam sobie do szpitala malutki czajniczek bezprzewodowy, bo ostatnio byłam w takiej sytuacji, że nie mogłam zostawi dziecka w sali i pójść sobie zaparzyć herbatki (byłam z kobietą, której dziecko umierało i było na neonatologii, więc była nieprzewidywalna w zachowaniu); niby nie można urządzeń podłączać, ale podłączę i wyłączę po zagotowaniu i tyle.
Jeszcze kubeczek i sztućce i jestem full wypas lot na porodos:-p

Gosia mój lekarz tez bardzo dokładnie usg wykonuje z czego jestem bardzo zadowolona. Wizyta zawsze trwa ok 30-40 min z czego większość czasu usg właśnie.

Ewa nie za dobrze Ci?:-D

Tez mam czajnik malutki , jak lezalam to sie przydawal bardzo. ... az mnie zmrozilo jak przeczytalam o tym dzieciatku...nie moge takich rzeczy czytac, omijam wszystkie prosby i apele na fb obecnie.

Maui, pokaż szlafrok. Ja też szukam.
Dobrze, że piszesz o takich przypadkach, bo mi do głowy by nie przyszło, żeby dziecka nie spuszczać z oka w takim sąsiedztwie, a w sumie to logiczne. Inna sprawa, że taką kobietę dla jej dobra powinni odizolować od zdrowych dzieci.
Jak leżałam na oddziale niepłodności na Polnej po poronieniu, to dbano o to, by w moim zasięgu nie było żadnego dziecka, żadnego płaczu. A wcześniej, jak tam leżałam, na jajowody, to na korytarzu były takie artystyczne zdjęcia dzieci, w kokonach, puchu jakimś, kołyskach, w wełnianych ubrankach jak fasolka (ktoś genialny na to wpadł, by na oddziale niepłodności takie coś wieszać). A jak leżałam już ostatnio, po laparoskopii, to zamiast tych zdjęć dzieci były jakieś kwiatki i zachody Słońca. :D

Kameleonleon nie bierz do siebie takich wypadków- one nie sa zaraźliwe, a to dziecko miało wady, które były widoczne w ciąży, tylko kobietka była z tak małej miejscowości, że chyba lekarz bał się jej powiedzieć i przygotować, że jak urodzi to dzieciak nie ma szans na dłuższe życie;

Ania_Beata sprawa wydarzyła się na Polnej- jedyna izolatka była zajęta przez kobietę, która straciła dziecko porodzie, a drugiej izolatki tam nie ma... no więc wyszło jak wyszło, makabrycznie, niemniej nawet do łazienki zabierałam dziecko z sobą... tak, warto wiedzieć, żeby nie zostawiać z taką osobą, bo jest biedna i rozchwiana, no ale atawizm każdej matce to podpowie bez moich rad;
a z fajnych rzeczy proszę bardzo szlafroczek kolor niebieski zamówiłam
Link do: Szlafrok ciąża 100% bawełna rozm. L/XL- producent

Ewa ty tam będziesz siedzieć do 16?? Prowiant zapakowany? :D powodzenia i pisz co tam u was :)
A jak ; D gin lubi przychodzić wcześniej wiec jestem nadziei , że o 15 juz będzie :) gdybym przyszła tu np o 15 to by było już od cholery kobiet , już jest 6 :D a ze to okres po świętach to już w ogóle. Będę dawać znać :)

Maui ojj przypadek z tą kobietą i umierającym dzieckiem - mrozi krew w żyłach..
A szlafroczek bardzo fajny i widać, że taki lekusny, w miare przewiewny.

Ania to ktos z tymi fotami dzieci sie wstrzelil na prawdę bardzo inteligentnie :/

reklama
A jak ; D gin lubi przychodzić wcześniej wiec jestem nadziei , że o 15 juz będzie :) gdybym przyszła tu np o 15 to by było już od cholery kobiet , już jest 6 :D a ze to okres po świętach to już w ogóle. Będę dawać znać :)

Lekarz od 16 a tam Was juz 7 o 12:30 wow! ;o

Do góry