reklama
kameleonleon
Fanka BB :)
Jak siedze leże to potrafie miec 110 - 120 . Jak wezme aspargin i wypije melise to mi spada do 90-95. Nam aspargin forte i biore 2 razy dziennie - to maxymalna dawka?? Tak jest napisane na opakowaniu niby...
Nirmalnie pitrafiłam m8eć też i 100 , ciśnienie mam niskie , a właśnie wszędzie piszą, że yo ciśnienie groźne nie puls.
Nie wiem jak powiedziec, bo ja mam z tym problem, musze potem takie rzeczy na olx wystawiać.... gorzej że mama sie upiera na jupiwanie małemu i czasem to ...hmmm już tłumaczę że też chcemy sami.... alee czasem to nic nie daje.
Nirmalnie pitrafiłam m8eć też i 100 , ciśnienie mam niskie , a właśnie wszędzie piszą, że yo ciśnienie groźne nie puls.
Nie wiem jak powiedziec, bo ja mam z tym problem, musze potem takie rzeczy na olx wystawiać.... gorzej że mama sie upiera na jupiwanie małemu i czasem to ...hmmm już tłumaczę że też chcemy sami.... alee czasem to nic nie daje.
GosiaLew
Dostałam swetr z monarii, ja się tam nie ubieram, bo to nie mój styl kompletnie. Mój mąż też dostał jakiś swetr, nie wjego stylu.
Kameleonleon masz tak organizm przyzwyczajony ze krew pompowania jest w takim tempie. Ja jak nie biegałam to też miałam wysoki puls. Do tętna maksymalnego jeszcze trochę ci brakuje wiec spoko bo to koło 190 jest no a rzeczywiście gorsze jest zbyt wysokie ciśnienie niż puls.
Co do prezentów to czasem takie dostaje ze to wstyd nawet wystawić na jakiejś aukcji
Moja mama zawsze daje mi pieniądze bo sama nie kupi mi ciuchów albo się wypytuje ewentualnie co bym chciała jeśli to nie są ciuchy. Ja kupując komuś coś zawsze robie najpierw research.
Kameleonleon masz tak organizm przyzwyczajony ze krew pompowania jest w takim tempie. Ja jak nie biegałam to też miałam wysoki puls. Do tętna maksymalnego jeszcze trochę ci brakuje wiec spoko bo to koło 190 jest no a rzeczywiście gorsze jest zbyt wysokie ciśnienie niż puls.
Co do prezentów to czasem takie dostaje ze to wstyd nawet wystawić na jakiejś aukcji
Moja mama zawsze daje mi pieniądze bo sama nie kupi mi ciuchów albo się wypytuje ewentualnie co bym chciała jeśli to nie są ciuchy. Ja kupując komuś coś zawsze robie najpierw research.
Kameleonleon ja niestety mam tak jak Ty. Ciśnienie niskie, a tętno tez kolo 85 w spoczynku. W ciąży cały czas czuje jak mi serducho wali. Jak wypiję kawę, żeby sobie ciśnienie podnieść, to aż mnie trzęsie od środka.
U mnie też problem z prezentami. Córka na diecie, niby wszyscy wiedzą, a i tak na każde święta ma w paczce coś czego nie może. Połowę rzeczy zawsze muszę jej zabrać i dziecku przykro. Juz wolałabym, żeby nic nie dostała. Przecież to nie jest nasz wymysł, tylko dla jej zdrowia.
U mnie też problem z prezentami. Córka na diecie, niby wszyscy wiedzą, a i tak na każde święta ma w paczce coś czego nie może. Połowę rzeczy zawsze muszę jej zabrać i dziecku przykro. Juz wolałabym, żeby nic nie dostała. Przecież to nie jest nasz wymysł, tylko dla jej zdrowia.
szyszunia0803
dziewczyny jak sobie radzilyscie z bolem gardla? od kilku dni mnie tak boli gardlo ze nawet sliny przelknac nie moge. poszlam do apteki (mieszkam w de) to powiedzieli ze nic mi nie wolno tylko do lekarza musze. troche tak nie koniecznie z samym bolem gardla jechac do lekarza. nie moge plukac woda z sola itp bo wymiotuje wtedy.
Może to początki anginy jak śliny nie możesz aż przelykac ? Ja osttanio poszłam do apteki to mi dali do gardła specjalne dla kobiet w ciąży i pomogło a z domowych sposobów to właśnie ta woda z solą dobra ale jak Ci się zwraca :/. Może ciepłe mleko miód czosnek masło ?
szyszunia0803
Angina??? Omg chyba wybiore sie jutro do lekarza
Wioleta93
U mnie ostatnio jest nieciekawie... Mam takie zawroty i bóle głowy że tylko trzymam się szafek żeby nie zemdleć. Strasznie mi już ciężko, psychicznie chyba siadam. Ostatnio ciągle płaczę bo czuję się tak bezsilna i beznadziejna. Dzisiaj ból głowy osiągnął jakieś apogeum, pomimo pięknej pogody nawet na spacer nie mogliśmy wyjść bo nie daję rady. Mam wyrzuty, że przeze mnie M. siedzi w domu zamiast gdzieś się rozerwać. On mówi, że głupia jestem i żebym nawet na chwilę nie myślała, że jest poszkodowany bo on się tak nie czuje. Ale ja i tak strasznie to przeżywam. Wraca koszmar z początku ciąży... Ehhh, to sobie ponarzekałam...
reklama
GosiaLew
Jak nie możesz przełknąć śliny to rzeczywiście może być angina. Ja tak miałam. Z domowych sposobów to mi pomagało płukanie szałwia, picie herbaty z lipy i do znieczulająco do gardła u nas jest taki lek tantum verde. No i oczywiście antybiotyk przy anginie jeśli to bakteryjne.