reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Malutka466 Kuba cały czas gorączkuje, był moment, że mu spadła temperatura, ale znowu powróciła wieczorem :(.
Teraz sprawdzałam, to nie ma. Mam nadzieję, że będzie lepiej. Normalnie cały jest mokry. Już mu dzisiaj zmienialam pościel, bo jak spał w dzień to też był cały mokry.
Jak mu się nie polepszy to we wtorek muszę mu zrobić crp czy to bakteryjne i antybiotyku nie potrzebuje.

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka! Jak tam po swietecznym obzarstwie :p Moje oczy jak widza te wszystkie smakolyki to chca, ale jednak probowalam chociaz troszke sie hamowac :D Prawie caly dzien siedzenia przy stole, Niunia szalala w najlepsze, a ja pozniej z brzucholkiem twardym jak skala.
Jeszcze moj troche sobie popil, wiec na wieczor nerwy mnie braly :/
No i tak od 4 krecimy sie z boku na bok i chyba juz nie ma szans na dalsze spanko, wiec zapowiada sie dluuuuugi dzionek :D

Dziewczynki pieknie cuda tworzycie z tych sznurkowe, a jaka radosc zaraz, ze cos fajnego samemu sie zrobilo :D Ja zrobilam kilka pomponow i na tym chyba konoec :p

Witam i ja ;-) i na wstępie <psiiiik_psiiiiik_wodą>, no żeby tradycji stało sie zadość popsiukalam Was wodą z psikawki ;-)

Gosia współczuję choróbska synka :/ biedny akurat na święta się rozłożył.. oby jednak to nic poważniejszego i oby gorączka spadła. Zdrówka dla Niego :-*

Ewelina mój tez wczoraj dziabnął kilka głębszych ale umiarkowanie, więc byl do zniesienia.. Chociaż ja liczyłam na miłe zakończenie dnia w łóżku, a on ledwo się położył i zasnął więc nici z tego wyszly :/

Mała mnie wczoraj wieczorem zdenerwowała, bo przeważnie kolo 21-22 jak sie kładę to sie wierci a wczoraj praktycznie wcale.. już myślałam, że na IP pojadę, ale parę razy sie przekrecila i się trochę uspokoiłam.. dziś rano tez leniwie, aby aby sie trochę powiercila przy nakręconej pozytywce. Chyba też czuje święta i leniuchuje :p najwięcej się majdra w kościele. Właśnie się szykuje na msze i mam nadzieję, że sie troche powierci.

Dzień dobry :)

Na grupie fejsowej szykuje się kolejne majowe dzieciątko. Dziewczynie z terminem na 2 maj odeszły wody.
Znów Was trochę postraszyłam :D Pakujemy walizy!

Pochorowałam się na całego. Przez zatkany nos nie spałam dziś trzecią noc z rzędu i chodzę jak zombie. Nie mam siły na nic...

kaylla, jak się trzymasz?

Hejka dziewczynki ale sobie wczoraj odpoczęłam. Rano spacer daleko z tylu za dziecmi na rowerach,popołudniu sobie odpuściłam i poleżałam na kanapie.
Teściowie wkurzyli mnie od samego rana, wiedza ze staramy sie nie dawać dzieciom za dużo słodyczy zawsze proszę rodzine ze jak robią upominki do dzieci to symbolicznie cos słodkiego a zamiast reszty słodyczy jakas książeczkę, kolorowanke albo cos innego co je zajmie. No i co moja wspaniała teściowa wręczyła wczoraj dzieciom pełne torebki słodyczy.
Dzis ciepło ale bez słońca. Za chwile jedziemy do kuzynki potem do mamy. Zapowiada sie miły dzien.
Nesia ja mam termin na 1 maja nie strasz. U mnie torba czeka ma spakowanie a ciuszki na wyprasowanie mam zamiar we wtorek wyprasować a w środę jak dziewczyny beda w szkole spakować mam nadzieje ze mi to wyjdzie.

Tirli, teściowie i słodycze... Mam ten sam ból z moją pasierbicą. Wczoraj zjadła chyba z 6 jajek niespodzianek i jeszcze inne słodycze.

Od kilku dni sączy mi się siara z prawej piersi i jest jej coraz więcej. Też tak macie?

Witam się i ja!
Katar leczony trwa tydzień a nieleczony 7 dni więc zostały mi 4....
Poza katarem jest ok tylko te przesuszone śluzówki....

Córka łazi w brzuchu
Poza tym nic nowego.

Niesia_88 a zidentyfikowali czemu odeszły? Jeszcze starają się powstrzymywać czy już zostawiają? U mnie to nawet nie siara tylko normalne mleko....

Już taki czas że powoli będzie coraz więcej zdarzeń. Ja mam plan na 3.05 ale o planach już tu pisałam... córka może mieć inne.

Miłego śmingusa kobietki i nie szalejcie z wiadrami bo mandat 500zł:-D:-D:-D

Witam.
Kuba dziś lepiej, w nocy nie miał temperatury, teraz ma stan podgorączkowy i nawet zjadł.

Niesia_88 to nie strasz :) ja zaczęłam szykować torbę, mam tam szlafrok i koszule do karmienia i do porodu :D. Z usg mam termin na 2 mają :D
Co do siara to mam, ale po kąpieli, jak podrażnię abo przygniotę sutki. Sama z siebie jeszcze tak nie leci.

Słodycze Kuba ja dostaje to ja chowam. Nie ma do nich dostępu, ma wydzielane. Zresztą on aż tak ich się nie domaga. Paczkę żelków jak ma to na kilka razy a jeszcze tatuś mu zje część.

My dzisiaj mamy gości. Więc zaraz muszę zacząć szykować obiad.

13x13, nie, już nie hamują. W sumie położna na mojej SR mówiła, że po 35 tc już nie zatrzymują porodu.
I właśnie sobie uświadomiłam, że zaczynamy powoli ten etap :eek:

reklama
GosiaLew ja tez słodycze od razu chowam bo moja młodsza to jak usiądzie to wszystko by zjadła
No ja juz tez mam 35 tydzień mi lekarz powiedzial żebym wytrzymala jeszcze tydzień a wtedy może się juz zacząć. W sobotę moka kuzynka urodziła wczesniaka nie wiem który tydzien ale duzy bo 57 cm i 3600 g

Do góry