reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Dzien dobry, pospałam dzisiaj, musiałam wczorajszą odebraną godzinę odespać :D Zjadłam już śniadanko, chwilę na neta i zaraz pójdę ogarniać pokój Kuby, póki mam siłę i ochotę. Później na spacer jakiś, bo pogoda przepiękna znów, nawet lepsza niż wczoraj.
Wczoraj spotkałam sąsiadkę moich rodziców, jej córeczka w maju skończy rok. Do porodu wszystko było ok, Mała idealnie ułożona, zajechali na IP, a Mała się odwróciła i konieczna była cesarka. Ehh.

Mówicie, że czas na rozpakowywanie się zaczyna intensywnie już. Która pierwsza od nas będzie ciekawe. Część z Was już ma 35 tydzień, więc szykujcie torby!! W SR mówili, że najlepiej w tym tygodniu mieć gotowe wszystko.

reklama
GosiaLew ja tez słodycze od razu chowam bo moja młodsza to jak usiądzie to wszystko by zjadła
No ja juz tez mam 35 tydzień mi lekarz powiedzial żebym wytrzymala jeszcze tydzień a wtedy może się juz zacząć. W sobotę moka kuzynka urodziła wczesniaka nie wiem który tydzien ale duzy bo 57 cm i 3600 g
To duży wcześniak. Może ciąża była starsza.
Co do teściów to stwierdzam ogólnie, że wszyscy są niereformowalni.
Kuba na szczęście jest na tyle rozumny juz ze wie ze słodycze dostaje wydzielone, bo inaczej to by mi nie jadł normalnych posiłków.

Ostatnia edycja:
Tirli to duży wcześniak faktycznie.

Niesia jak Ty lubisz ciśnienie podnosić :-D

Czekam na pensje za marzec i musze maks w przyszłym tygodniu porobić ostatnie zakupy i pranie ciuszkow w końcu zrobić. U mnie jutro początek 34tc także liczę, że mam jeszcze z tydzień :-D

Ja wlasnie sie spakowalam. Panika wzięła gore :p Muszę tylko dorzucić kosmetyki dla siebie i ladowarke do telefonu, ale to w ostatniej chwili.

Witam dziewczyny :) wczoraj brak czasu i dopiero dzis was przeczytalam. U mnie wczoraj tez dzien minol szybko i do tego tyle jedzenia ze szok...teraz czekam na meza bo jezdzi i psika ;D pogoda piekna !!! Po obiadku wybieramy sie z corka na spacer !:) milego dnia:)

Tirli NO ładny mi "wcześniak" - chyba jej termin źle policzyli :happy2:

Malutka KOŃCZĘ JUŻ 36 TYDZIEŃ :tak:

Muszę przepakować się z torby do walizki, bo woda i odciągacz mi się nie mieszczą:oo2:

Za chwilę idę na obiad do teściowej, ale spacerkiem, żeby mieć kondycję. Pamiętajcie o żelazie dziewczyny! Po pierwszym porodzie długo byłam bez sił, bo mi żelastwa nie zapisali d domu, a w szpitalu podawali.Jakoś nikt nie wpadł, żebym brała później też. To jest zawsze poważny ubytek krwi, a po cholerę się męczyć-lepiej szybciutko się regenerować z medyczną i Bożą pomocą:-) :) I jeśli któraś chodzi, to ruszać się do końca, codziennie, bo potem ciężko :cool2:

Dziewczyny, ale pędzicie z tymi tygodniami ciąży :D jakże Wam zazdroszczę :) Ja tez juz chce 34 tydzień ;)

Maui wow, chyba będziesz pierwsza :)

O Maui Ty o żelazie a ja nie miałam problemów z żelazem a z tarczycą -dopiero jak ledwo żyłam okazało się, że po porodzie hormony tarczycy mogą ześwirować i to oczywiście samo mija po jakimś czasie ale co się nacierpiałam to moje.
Jak człowiek nie ma świadomości co się z nim dzieje to dramat.

Własnie obczajam ten kosz na pieluchy Angelcare i zamawiam wkłady i się zastanawiam na ile to będzie przydatne a na ile gadżet... jakoś dużo miejsca nie zajmuje, nawet wygląda...

Ten wcześniak to jednak nie wcześniak raczej no chyba że miała cukrzycę ciążową???

Ja pamiętam, że najbardziej miarodajny pomiar wieku dziecka jest z usg prenatalnego a wtedy była do tyłu 2 tygodnie -no i nadrobiła... i co teraz. Wychodzi na to że lepiej żeby poczekała do tego 38 tc chociaż

Piękna dziś pogoda:)
Pamiętał że ktoś jakiś czas temu pisałmo wysokim tętnie. Ja ostatnio ciagle czyje szybkie nicie i jak mierze to nawetc120 , po wzieciu asparginu mi spada. Zaxzyna mnie tom meczyc zawsze mialam wysokie bo tak z 90- nawet 100 a w ciaxy sie podzyzsza ale juz bez przesady.

Do tego wrocilo mi swedzenie..... i boli gardlo.... wrrrr mam dosc

reklama
Kameleonleon jak normalnie masz tętno koło 90 to w ciąży zawsze jest wyższe. Ja z racji krótkiej przygody z bieganie normalnie mam tak 60. A w ciąży to koło 80. Jakbym dłużej biegała to bym miała niższe jeszcze. A 120 to masz jak siedzisz czy jak pochodzisz? Ja podejrzewam ze jakbym weszła tylko po schodach na pierwsze piętro to już bym miała ze 120.

13x13 dlatego u mnie w 12 tc wyszło że ciąża tydzień starsza i termin na 2 mają więc liczę ze się tak przed tym rozpakuje. No i tak reszta usg też starsza.

Jak powiedzieć teściowej że jej prezenty nie trafiają w gusta ani moje ani męża? Szkoda normalnie kasy, jeszcze chyba specjalnie zostawiła metki. Ani tego nie założę ani nie wywalę, bo szkoda. Nawet nie mam komu to dać. Tylko co z tego, że to drogie rzeczy jak nie w naszym stylu. Dobrze, że chociaż ciuchy dla Kuby są w porządku. A poza tym u nas nie ma tradycji robienia dużych prezentów na zajączka. No ale trzeba było się pokazać.

Kuba juz dzisiaj bez gorączki. Ale zatrzymam go ten tydzień w domu, bo gorączował 5 dni, ostatnio mało jadł wiec jest osłabiony.

Do góry