U mnie 40 dni do porodu ale mam nadzieję, że się wypakuję wcześniej ja dziś powyjmowałam wszystkie kosmetyki, smoczki, butelki oraz inne pierdołki i poustawiłam ładnie w koszyczkach na regale, wczoraj odebraliśmy fotel do karmienia a dziś spędziłam w nim już 2 godziny i się w rolę wczuwałam mam jednak lenia strasznego i jeszcze jem wszystko co nie powinnam bo na śniadanie surowa szyneczka a na obiad stek z tuńczyka ale jak mam ochotę to mus u mnie Erneścik w brzuszku nie sprawia kłopotów ale za to nasze kocie dziecko ma problem z jelitkami więc od tygodnia jeździmy na zastrzyki a przez święta sami będziemy musieli je aplikować więc mój D. przechodzi szkolenie u weterynarza, po prostu tradycyjnie jak Święta to i problemy
reklama
GosiaLew
Fanka BB :)
Ja myślałam, ze zawału dostane. Zjadłam drugie śniadanie, nic innego co bym nie jadła na mojej diecie, standardowo po godzinie mierzę cukier a tu 271 Czuję się dobrze, a przy takim cukrze to już bym chyba jakieś objawy lekkiej hiperglikemii miała, ale nic odczekałam pół godziny i ponowny pomiar a cukier 92 - co jest niemożliwe też żeby z tak wysokiego cukry w tym czasie spadło aż tak nisko bez korekty insuliną. Błędny pomiar mi się zrobił.
A tak w ogóle to w przeciwieństwie do wczoraj to mi się chce robić, więc idę zaraz dalej do roboty póki mam chęci
Co do zakupów na po ciąży to ja bym musiała sobie jakąś kurtkę na wiosnę kupić, bo tego nie mam, ale sie tak zastanawiam czy sobie nie kupić w lidlu choć na początek kurtki takiej na rower, bo beda zaraz po świętach a coś lepszego kupić po porodzie jak będą wyprzedaże. Ze szpitala i tak planowałam wyjść w leginsach ciążowych, bo to kilka dni minie zanim brzuch się obkurczy a też liczę, że jednak zacznę mieścić się w swoje spodnie, szczególnie że większość to biodrówki.
Janka11 super, ze krwiaka nie ma.
A tak w ogóle to w przeciwieństwie do wczoraj to mi się chce robić, więc idę zaraz dalej do roboty póki mam chęci
Co do zakupów na po ciąży to ja bym musiała sobie jakąś kurtkę na wiosnę kupić, bo tego nie mam, ale sie tak zastanawiam czy sobie nie kupić w lidlu choć na początek kurtki takiej na rower, bo beda zaraz po świętach a coś lepszego kupić po porodzie jak będą wyprzedaże. Ze szpitala i tak planowałam wyjść w leginsach ciążowych, bo to kilka dni minie zanim brzuch się obkurczy a też liczę, że jednak zacznę mieścić się w swoje spodnie, szczególnie że większość to biodrówki.
Janka11 super, ze krwiaka nie ma.
U mnie dzisiaj kiepska noc. W ogole spac nie moglam, zasnelam chyba po 2, po godzinie pobudka i znowu obracanie sie z boku na bok... Poxniej niby juz zasypialam bez problemu, ale z kolei srednio co godzine budzilam sie w celu odwiedzenia toalety:/ No a o 8:30 zwloklam sie, zeby pojechac do laboratorium i zrobic badania. Mam nadzieje, ze beda zblizone do poprzednich i spokojnie sobie przetrwam swieta. Pozniej pojechalam odebrac okulary - kupilam sobie ostatnio, bo zadnych nie mialam, caly czas biegam w soczewkach, a stwierdzilam, ze jak bede w nocy wstawac do malej, to okulary moga mi sie przydac
Dziewczyny, glupie pytanie - rozumiem, ze te wszystkie smoczki, butelki itp, to przed uzyciem trzeba wyparzyc, tak?
Zakupow na po ciazy nie planuje. Ogolnie planuje wyjsc ze szpitala w normalnych jeansach, nie tych ciazowych
Ale ja mam jedne takie spodnie, w ktore dalej sie mieszcze (oczywiscie zapinam pod brzuchem), wiec bedzie jak znalazl. Z bluzkami tez problemu nie bedzie.
Dziewczyny, glupie pytanie - rozumiem, ze te wszystkie smoczki, butelki itp, to przed uzyciem trzeba wyparzyc, tak?
Zakupow na po ciazy nie planuje. Ogolnie planuje wyjsc ze szpitala w normalnych jeansach, nie tych ciazowych
Ale ja mam jedne takie spodnie, w ktore dalej sie mieszcze (oczywiscie zapinam pod brzuchem), wiec bedzie jak znalazl. Z bluzkami tez problemu nie bedzie.
GosiaLew
No przydałoby się I nie ma głupich pytań tylko głupie odpowiedziDziewczyny, glupie pytanie - rozumiem, ze te wszystkie smoczki, butelki itp, to przed uzyciem trzeba wyparzyc, tak?
Wioleta93
W końcu wzięłam się za pakowanie torby, narazie rzeczy z listy szpitalnej a teraz jakieś moje dodatkowe. Strasznie dużo tego.
Malutka466
Ja po porannych problemach czuję się dużo lepiej na szczęście Jednak syn mój jest wiercipięta straszna. Ale jak próbuje go nagrać, żeby mieć dowód, jaki ma charakterek, to ucicha. Ehh, cwaniak mały z niego.
Mam wrażenie, że oparł mi się na biodrach i pompki robi <hahaha>
Mam wrażenie, że oparł mi się na biodrach i pompki robi <hahaha>
sylwia.ka
moja to chyba gimnastyczka bedzie albo nie wiem czym. wygina sie calymi dniami.. moj sie smieje ze raczkowac sie moze uczy bo co chwile chyba kolano wychodzi brzuchem...
ja nie mam nic przygotowane do torby aaaa!!! no niby jeszcze 59dni ale to duzo i malo :/ tylko stoimy z wszystkim bo nie wiem sama czy przeznaczyc juz jedna torbe na ciuszki i torbe szpitalna i juz spakowac chociaz czesciowo czy poczekac az sie przeprowadzimy... ale wtedy mi zostanie 5tyg i mniej sil :/
ja nie mam nic przygotowane do torby aaaa!!! no niby jeszcze 59dni ale to duzo i malo :/ tylko stoimy z wszystkim bo nie wiem sama czy przeznaczyc juz jedna torbe na ciuszki i torbe szpitalna i juz spakowac chociaz czesciowo czy poczekac az sie przeprowadzimy... ale wtedy mi zostanie 5tyg i mniej sil :/
Tirli
Ewa90 a zobaczysz jakie będzie cwane jak się urodzi...niby takie małe dzieci uczą się dopiero i dużo nie rozumieją ale cwane są strasznie...
Obiadek zjedzony mąż kupił knedle z truskawkami a do tego sos ze śmietany mniamm
Obiadek zjedzony mąż kupił knedle z truskawkami a do tego sos ze śmietany mniamm
reklama
Jeny, zaczelyscie z tymi dniami i z ciekawosci sobie sprawdzilam i wyszlo 50 dni! Jeny... Jakos ciezko mi w to uwierzyc Choc wiadomo ze rownie dobrze moze byc 35 jak i 62 pewnosci nie ma.
Dzis jednak wstawiam od rana prania z ciuchami dzieciecymi. Akurat zostawie przez swieta coby ladnie schly i jak wroce to beda juz przygotowane. Jest mi tez coraz ciezej. Dzisiaj wypeasowalam moze mezowi z 5 koszul na swieta i musialam sie na dluzsza chwile polozyc, a prasowalam moze z 30 minut. Wyobrazam sobie ze wyprasowanie Malej ciuchow zajmie mi z 2 dni...
Ruchy Malej. Matko Kochana moglabym o nich ksiazke napisac. Prawda jest to co pisza ze im dziecko wieksze tym ma ciasniej i jego ruchy sa bardziej zdecydowane a potem w to wszystko jeszcze wchodzi koordynacja, ktorej sie uczy wiec jej ruchy to juz nie jest radosne mizianko ale rąbanko...
Jest glowa w dol i sa takie momenty ze tak cisnie ze mam wrazenie skurczy. Albo brzuch mi twardnieje i to tez od jej wypinania.
Ja nie planuje zakupow ciuchowych. Ponoc po porodzie zyje sie jeszcze kilka tygodni w dobrej przyjazni z ciazowymi
Dzis jednak wstawiam od rana prania z ciuchami dzieciecymi. Akurat zostawie przez swieta coby ladnie schly i jak wroce to beda juz przygotowane. Jest mi tez coraz ciezej. Dzisiaj wypeasowalam moze mezowi z 5 koszul na swieta i musialam sie na dluzsza chwile polozyc, a prasowalam moze z 30 minut. Wyobrazam sobie ze wyprasowanie Malej ciuchow zajmie mi z 2 dni...
Ruchy Malej. Matko Kochana moglabym o nich ksiazke napisac. Prawda jest to co pisza ze im dziecko wieksze tym ma ciasniej i jego ruchy sa bardziej zdecydowane a potem w to wszystko jeszcze wchodzi koordynacja, ktorej sie uczy wiec jej ruchy to juz nie jest radosne mizianko ale rąbanko...
Jest glowa w dol i sa takie momenty ze tak cisnie ze mam wrazenie skurczy. Albo brzuch mi twardnieje i to tez od jej wypinania.
Ja nie planuje zakupow ciuchowych. Ponoc po porodzie zyje sie jeszcze kilka tygodni w dobrej przyjazni z ciazowymi