reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

A możesz napisać czy cenowo to w miarę wygląda? Widzę, że u mnie też Piotr i Paweł dostarcza, ale nigdy nie korzystałam. Zawsze wydawało mi się, że tam jest dość drogo.

Nie jest drogo. Zależy co kupujesz. Możesz wybrać produkty tańsze a możesz i droższe. Są produkty za które nie warto przepłacać. Ostatnio widziałam np. włoszczyznę za 14 zł ale była też i zwykła. I sa produkty których nigdzie indziej nie ma w necie i je warto wziąć. Np. wędlinę zawsze biorę z Tradycyjnego Jadła bo jest bez konserwantów. Do wyboru, do koloru w zależności od gustu i preferencji.

reklama
Hej wczoraj miałam wizytę wróciłam późno. lekarz kazał mi przyjść w piątek na kontrole przed innymi pacjentkami musi mi sprawdzić szyjkę bo się skraca. Powiedział że jeśli będzie krótsza niż wczoraj to da mi skierowanie na oddział. Kurcze nie uśmiechają mi się święta w szpitalu a poza tym teraz to będą mnie tylko trzymać żebym leżała a to moge robić równie dobrze w domu. Lekarz powiedział że dobrze by było jeszcze z dwa tygodnie dała radę a potem może się już mała rodzić bo będzie zamnknięty 36 tydzień.
Czuję się dziś masakrycznie ale to pewnie nerwy.

Tirli bidulko. Może bedzie dobrze? Mi sie szyjka skróciła razu jednego z 4 cm do 3 , tez kekarz straszył szpitalem. Miałam kontrole a ona stała juz potem w miejscu. I dalej sie nie skracała... Może u ciebie tez zostanie bez zmian...

Tirli to teraz odpoczywaj, święta zrobią się same. A za dwa tyg jak mowi lekarz to juz bedzie bo okresie świątecznym, maleństwo juz bedzie prawie, prawie... Wtedy sie moze dziać. Teraz sie oszczędzaj. I korzystaj z pomocy innych. Póki możesz :)

ile się da tyle leże choć lekarz nie kazał mi plackiem leżeć tylko mam mniej chodzić i no-spe łykać. Ja wiem że jeśli będę miała być w szpitalu to będzie źle dla mojej psychiki zdrowszy jest dom. szyjka ma 2,2cm nie jest tragiczna, nie ma rozwarcia.

Tirli, współczuję :( wiem co to znaczy leżeć, ale dla dobra malucha warto.
Ja tez się boje kolejnej wizyty. Ostatnio mam dużo stresów i brzuch ciągle twardnieje :(

Ja miałam zamiar prać ubranka i pakować torbę dopiero po świętach, jednak dziś wyprałam część jutro będę prała resztę a dzisiejsze prasowała a potem spakuje. Muszę wszystko przygotować w razie gdyby mąż miał mi przywieść.

Tirli ja tez tak mialam najpierw sie skrocila 7 mm a potem dzieki temu ze leze przez 3 msc nic a nawet jest dluzsza ( co niby nie jest mozliwe).

Mam pytanie. Moze wiecie... jesli zrobilabym test z moczu (paski takie na glukoze z apteki) to czy z nich jesli wyjdzie wynik na cukrzyce to jest cukrzyca ciazowa?
Jest prawdopodobieństwo, ale nie koniecznie. Trzeba by było z krwi jeszcze zrobić badania plus obciążenie glukozą jeszcze raz.

Tirli oj biedactwo może uda się bez szpitala ale odpoczywać musisz więcej.

reklama
Do góry