reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Witam z rana majoweczki:* ja juz nie spie noc mimo że wstawalam chyba z 5 razy do córki to nawet jestem wyspana :) mała niestety ma gorączkę39 :( czekam na 8 i będę dzwonić do lekarza ale wcale się nie zdziwię jak powiedza ze na dziś już nie ma miejsc ...a podejrzewam ze ma zapalenie gardła:( tyle dobrze ze mi pije:) ale nie chce jeść :(

reklama
Oj :( współczuję Plucik. Oby Was zapisali i byly miejsca . U mnie w przychodni dzieciecej tez zawsze takie problemy ;/ nie dość ze się ciężko dodzwonić to i zapisać.

I ja nie śpię :) Moja córcia od wczoraj próbuje bokiem wyjść... :p Już nie wiem jak się mam ułożyć. Stoję - źle, siedzę - źle, leżę - źle :/ Pierworodna chyba mnie tak nie obkładała...

Dziewczyny jeszcze trochę! Zaciskać te zgrabne nóżki! :D

Tez juz nie spie... bo genialni wspollokatorzy nie szanuja tego ze ktos o 6 moze jeszcze spac i tak wala drzwiami jak wychodza ze podskoczylam na lozku... wrrr... dobrze ze to ostatnie dwa tyg dzielenia z kims mieszkania bo powoli dostaje na glowe... :/ nerwus straszny ze mnie... do tego mala tez chyba spi godzine na dobe bo co sie obudzilam w nocy to ona fikala... skad tyle energi ona ma... tez chce!!!

Witam sie i ja o poranku. Nie śpię od 6, tak jak męża budzik dzwonił tak i po moim spaniu. Chociaż wstalam mu kanapki do pracy uszykować i dalej sobie leżę. Obejrzalam dwa odcinki rodzinki pl a teraz myślę co na śniadanie sobie zjeść :p

No dziewczyny gdzie Wam sie az tak śpieszy?! Poczulyscie wiosnę i już rodzić chcecie? A cius cius, jeszcze nie pora, niech sie chociaż kwiecień rozpocznie, zaciskamy nóżki i nie dajemy sie :-)!

Sylwia.ka u mnie piętro wyżej sąsiedzi juz od 6:30 odkurzaja także też ciekawie..

Ewa nie strasz z tymi infekcjami, bo mi tez sie ciągle coś plącze :/

Plucik oby udalo Ci sie jednak zapisac do poradni.

U mnie wedle apki równiutkie 50dni do porodu, wow :o kiedy to tak zlecialo..

Plucik nie wiem od kiedy mała Ci choruje, ale ja nigdy wcześniej niż po 3 dniach choroby - kiedy domowe sposoby nie wystarczają a sprawa się rozwija, do lekarza nie chodzę i dzieci nie prowadzę. Najpierw paracetamole, tymianek i podbiał na gardło, bo może to anginka i pod kołdrę.
Przy okazji (niekoniecznie Ty tak robisz, więc czasami nie bierz tu do siebie), ale muszę powiedzieć, że z mojej obserwacji i znajomych lekarzy wynika, że ludzie dostają gorączki i od razu do lekarza walą drzwiami. Przychodzi taki pacjent i mówi, że gorączkę ma od wczoraj np.... bosie... i co chce? antybiotyk czy paracetamol bez recepty? Takie wyjście. Zamiast kurować się w chacie idzie kupić i sprzedać do poradni coś swojego i przywlec od innych coś gorszego. Rozumiem, że ktoś 3 dni leży i się pogarsza, ale ludzie poważnie tak się zachowują. Albo gorączki nie zmierzy, przyłazi i mówi, że ma drgawki, a termometru nie ma w domu czy co? a tu nie drgawki tylko dreszcze, 38 stopni i tyle. Lekarze bywają znieczuleni, różne paskudy są w zawodzie, ale ludzi jakiś popieprzonych po poradniach tez masa łazi.... Kuzynka bierze dyżur w święta i zawsze przyjdzie taki co go brzuch pobolewa od kilku miesięcy i własnie chce skonsultować w Wigilię (może samotny), albo katarek jakiś od rana i tak myśli czy ten katar to trzeba zakroplić i czym- straszne....

Witam się i ja i dołączam do tych obudzonych przed czasem :D chłopak obudził mnie dzis o 6:20 tekstem: wstawaj! Ja już nie śpię, chcesz kawki? :D Zrobił kawki, narobił zamętu i pojechał odebrać koleżankę, ktora pomoze nam dzisiaj w sprawach urzędowych. Dzis nasza córka zostanie uznana córka mojego A.
Oprocz tego wczorajsza kolacja dała naszej małej takiego powera, że cała noc dawała czadu :D wie co dobre :D i o dziwo nie miałam zgagi :)
Teraz śniadanko i czekam ba powrót przyszłego taty.
Pozniej zakupy, montaż szafki na przedpokoju... Dzień zleci.
Dziewczyny wy sie tak nie wybierajcie za wcześnie na te porodówki, mamy czas :p

Jeny, co za noc. Zasnelam kolo 3 bo Mala szalala jak wariatka! Brzuchem to ki rzucalo na wszystkie strony. I od rana to samo. Dzis bedzie trudny dzien.

Ewa, u mnie polozna mowila ze Maltan stosuje sie dopiero od 36 tc. Jeszcze nie stosuje, ale te objaalwy ktorych mowisz to moga wskazywac na uczulenie, jak dlugo juz smarujesz?

A do mnie właśnie przyjechał kurier z mikrofalą do sterylizatora :D dobrze, że mam go załatwionego z samego rańca to teraz na spokojnie mogę organizować sobie czas :)

reklama
Jasmina jakieś 4 -5 dni . Teraz np nie swędzi. Ale jak się dotknę do nich to są strasznie wrażliwe a bolą np. pod wieczór. Wcześniej tak nie miałam dlatego pytam czy któraś z Was może tak ma.
Może po prostu mi zaczynają rosnąć bo jakoś cała ciążę nie wyszły z taką inicjatywa :p

Do góry