reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Hello.
M dziś wyjeżdża na 5 dni. Kurcze tak mi to nie za bardzo pasuje.
W nocy śpię jak zabita, z tym akurat nie mam problemu. Za to wstać rano.... dramat a utro czeka mnie wyprawa -porejestrować się na badania, we wtorek alergolog z córką w środę zawiozę ją do przedszkola i odeśpię -taki mam plan :)
Ja póki co wyprałam w zwykłym płynie do prania, pod koniec kwietnia przepłukam w płynie dzidziusiowym i jak nic się nie będzie działo to tak zostanie.

reklama
Ja mam proszek i płyn do prania ciuszków. I dwie kapsułki próbki skądś mam.

Wczoraj mąż mnie wkurzył. Leżymy w łóżku, gadam do niego, rozwodzę się o Tensach, a ten zasnął... Ja nie wiem, jak ja zacznę rodzić, to jak ja go obudzę. Chyba tylko szklanka zimnej wody wchodzi w grę.
Ja jutro idę do gina, w czwartek do urologa. Tak mi się nie chcę do tego urologa jeździć, bo wiem, że i tak nic mi nie poradzi. Jedyna rada: niech pani dużo pije, a po ciąży pomyślimy, jak pozbyć się kamyczków.

Boliwia, współczuje sytuacji.
kameleonleon, ja nie wiem o czym mówisz...

Kameleonleon ja zwijalam pieluszki flanelowe lub cienki kocyk.

Moja córka właśnie wyciągnęła rzeczy dla brata i ubiera lalki :) Chyba doczekać się nie może.

Ja będę prala chyba w płatkach mydlanych, nie wiem czy nie są lepsze od proszków dziecięcych, ale muszę jeszcze o tym poczytać. Ewentualnie jakiś płyn do płukania do tego.

ja mam lovelę i w niej będę prala ciuszki małego i zawsze włączam dodatkowe płukanie. Niby zaleca się pranie dziecięcych ubrań w takich proszkach do 3 roku życia ale ja nie zamierzam.

Kameleon mi ostatnio pokazywala położna żeby zwijac np ręczniki :) lub tak jak mówi Boliwia cienki kocyk lub flanelke. Myślę że te waleczki to zbędny wydatek:)

Mam dosyć tego weekendu. Miało być tak fajnie, myślałam, że miło spędzimy z P. czas, a tu nic z tego nie wyszło. Posprzeczaliśmy się w piątek wieczorem i cały fajny weekend diabli wzięli. A tak się cieszyłam na ten czas:/

W tygodniu to nie jest to samo, bo P. rano wstaje i idzie do pracy, a ja zostaję sama. A jak wraca, to najczęściej jeszcze drzemie. A w weekend jak w końcu mamy dla siebie czas, to takie coś:/

Kaylla, ja czasami w takich chwilach po prostu odpuszczam, bez względu na to, kto zawinił. Idę, przytulam się i jest ok, bo też męczą mnie takie sytuacje. jeszcze całe popołudnie przed Wami :)

Ja zawsze prałam ciuszki w zwykłym proszku i płukałam w płynie typu sensitife tym razem tez mam tak zamiar zrobic.
Faktycznie wałeczki to zbędny wydatek można je zastąpić zwiniętym ręcznikiem.

Niedawno wróciłam z kościoła. Mały tak szalał w brzuchu ze nie mogłam usiedzieć. Nie wie czy to były kopniaki bo jemu się podobały czy raczej nie bardzo :)

Ja ciuszki najpierw wyprałam w normalnym proszku bo dużo mam używanych a wczoraj już w płynie lovela i płukanie w delikatnym płynie. Zaraz zabieram się za prasowanie.
Mimo brzydkiej pogody jakoś dziwnie dobrze się czuje. Pewnie wieczorem dopadnie mnie zmęczenie.

reklama
Plucik to dobrze ze Twoj lekarz zleca te badania bo jak sobie poczytalam cholestaza moze byc bezobjawowa czyli nie ma tego swedzenia.

Ja kupilam potas z magnezem bo ostatnio sie zaniedbalam a te dusznosci i swedzenie to moze byc od braku potasu wlasnie, bo do tego mam wysokie tentno.

Wlasnie tak myslalam o pieluszce zwinietaj zamiast tych waleczkow.

Do góry