reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Cześć wam. Ja chciałam kupić Barlette Adamexu, dwa miesiące nie miałam watpliwości, aż zobaczyłam Tako City Move :) i kupiliśmy Tako. Jak ktos ma jeszcze watpliwości, to obejrzyjcie sobie ten model. Mi sie bardzo spodobał.
Dziś piękna pogoda, ale będę miała okropny dzień. Wiecie o której poszłam spać? Ostatni raz na zegarek patrzyłam o 05:07... I wstałam po 10. Jest naprawdę zle. Nie wiem, dlaczego nie mogłam spać, ale miałam straszna noc. Macie jakieś sposoby na bezsenność? Próbowałam szklanki ciepłego mleka o 02:30, ale nic nie to dało :(

reklama
6 szufladowy u mnie już całkiem odpada. Mam jeszcze dużą szafę do dyspozycji więc komoda będzie tylko na bieżące ubranka. Ja właśnie nie lubię takich bardzo wysokich.

Ja tez przewijak chce kupic na lozeczko przy pierwszym dziecku mialam duzy przewijak i dosc mieja zajmowal teraz kupie na lozeczko i po klopocie :) idem sie zdrzemnac bo w nocy prawie wcale nie spalam

Pieluchy wyprane i wyprasowane (15 tetrowych, 2 flanelowe i 2 flanelowe z ceratką); ręczniki wyprane, kocyki, otulaczki i śpiworki; ciuszki też wyprane ale poprasuję później- jedna szuflada, więc pikuś.

Przewijaczek mam jak Malutka - na łóżeczku, komoda obok.

Co do nocy- ostatnio dziecko synchronizuje czas snu ze mną, budzi się ok 6-7 rano, ale i tak przed północą nie zasypiam. Obawiam się, że jedynym rozwiązaniem problemu na nasze niespanie jest rozwiązanie ostateczne :eek:czyli poród... Wówczas też nie będziemy dobrze spać, ale z innego powodu:happy:
Śpię z otwartym oknem (roleta spuszczona) - ja w krótkim rękawku, na wierzchu, mąż w dresie, zawinięty w kołdrę i koc. Mówi, ze berger w chacie, a mnie gorąco i duszno!;-) ;)
Sąsiadka jest w ciąży starszej o miesiąc i ok. godzi. 00 usłyszałam krzyk jej "Artur, Artur!". Zastanawiam się czy nie zaczęła rodzić, no ale głupio pytać :elvis:
zaczyna mi się w tej ciąży NUDZIĆ!

Acha, zabookowałam wyjazd letni, oczywiście polskie morze, bo gdzie z maluchem mogę jechać, ale tak na bliżej sierpnia, mieszkanko, bo kuchnię muszę mieć uważam, a w hotelu to nie wiem czy akurat śniadanie mi między 8.00 a 10.00 z dzidzią wypadnie; Na kolację mogę wyjść o dogodnej porze, a śniadania zrobi mąż w porze odpowiedniej i już. Pewnie śniadania to będziemy jeść kiedy kto chce.
Nie wiem jakie będzie to dziecko- czy nie trafi się wcześniak, alergik albo rykus jakiś, no ale mam swoje marzenia i im grubsza jestem, tym bardziej trzymają mnie przy życiu.

Maui, idziesz jak burza z tym praniem i prasowaniem :) Ja dzisiaj chce po powrocie też trochę uporządkować. I jutro.
W jakiej temperaturze prałaś flanelowe? Ja na flanelowych nie mam żadnej metki i nie wiem dokładnie, jak je prać.

Mój tata zarezerwował Kołobrzeg na drugi tydzień sierpnia, oni pojadą na pewno, a czy my z Kubusiem to zweryfikuje życie.

Też tak myślałam, że to najlepsza temperatura na to pranie. Przeraża mnie prasowanie takich malusich ubranek, nie wiem, jak to poskładać :)

Ja tez na 60 stopni wyprałam- bakterie giną w dużej części już w tej temp. z chemią, a żelazko dobiło co jeszcze się nie zabiło i wystarczy :cool2:

Co do burzy, to prasowanie wyglądało tak: 5 pieluszek i przerwa... Dl mnie ostatni moment na takie prace, bo jest coraz ciężej, a mi żadna mama nie poprasuje :tak: a obcym ludziom bałabym się dać sterylne ciuszki mojego dziecka nawet do prasowania, więc sama sobie króluję w kąciku niemowlaka;-) ;)

reklama
Ja dzis przyjmuje gości, wiec upieklam juz ciasto, zrobiłam salatke i inne przystawki i umeczylam sie tym, ze hej... Siły coraz mniej. Teraz obiad, odpoczynek i jeszcze starcie z ciastem francuskim :)

Ewa, a Ty sprawdziłas w koncu czy ten krążek dobrze siedzi?

Do góry