reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Basi89 to uroki ciąży niestety. Ja normalnie nie mam refluksu a tu cała ciążę się męczę. Nie miewam infekcji w moczu a tu zaleczyć nie mogę po antybiotykach.

Plucik byle Ci się infekcja bardziej nie rozwinęła. Nie masz w swojej okolicy opieki świątecznej? Ja też do szpitala mam trochęm bo do innego miasta ale mamy pogotowie gdzie lekarze przyjmują po 18 w tygodniu i w weekendy.

reklama
U nas nie ma jak coś się dzieje to pogotowie wiec może do poniedziałku wytrzymam. Teraz nie boli tylko mam wrażenie jak by było zatkane. Pewnie wieczorem znów zacznie boleć bo wieczory są najgorsze. Trzeba jakoś wytrzymać

Jejciu plucik wspolczuje, ale jak masz taki bol to nie odwlekaj tego lepiej zeby Ci sie nie daj Boze pogorszylo!

Basia jest dobrze :D oby szybko poszlo :p

Noc mialam koszmarna o 22 juz lezalam w lozku lecz zasnelam dopiero po 1szej. Mala szalala i chyba uciskala mi na pecherz bo co zmiana pozycji na bok wizyta w kibelku :( w przeciagu godziny 5wizyt masakra. Pospalam do 9tej.
U mnie pogoda sloneczna ale mrozik jest :/
teraz jedziemy z mezem do sklepu z wozkami trzymajcie kciuki zebysmy cos zalatwili :) milego dzionka panienki! :)

Sylwiaal a masz jakiś model upatrzony?

Ja mam o tyle dobrze, że mój mały w nocy mocno nie kopie. Tylko jak zmieniam pozycję. Czasem wstaję raz a czasem dwa na siusiu. Po 22 to ja już padam. O 7-8 jestem wyspana. Z tym ze wczoraj i dzisiaj mam niskie ciśnienie coś bo taka zamulona chodzę.

Właśnie wstawiam babeczki do piekarina. Tera musze okno umyć.

Ja standardowo miałam problem ze wstaniem rano i skończyło się tym, że zwlokłam się po 10. Ale mój P. musiał iść dzisiaj do pracy, więc nie miałam motywacji do wstawania, skoro i tak siedzę sama. Jak wróci i zjemy obiad to jedziemy zamawiać wózek i fotelik, na wózek i tak będziemy czekać koło miesiąca, więc najwyższy czas.
Wczoraj natomiast kurier dostarczył nam zamówione łóżeczko i komodę, aż się zdziwiłam, bo myślałam, że dopiero w przyszłym tygodniu będzie. Na razie stoją zapakowane w kartonach, nie wiem, czy będziemy je składać już w ten weekend czy dopiero kolejny.
Niestety nie udało mi się wczoraj ogarnąć kwestii zakupów aptecznych i ubezpieczenia, jakoś kiepsko się czułam i nie mogłam się za to zabrać. Muszę to zrobić do końca weekendu, taki mój deadline:p Na razie nadrabiam forum, popijam kawę i czekam, aż się pranie zrobi.

My jutro jedziemy do Ikei po Malma i jakieś drobne dekoracje do pokoju. Nie mogę się zdecydować czy ten Malm ma być trzy szufladowy czy cztero.

Miałam dzisiaj sprzątać a boli mnie nerka, tzn. tak mi się wydaje :-/ i powoli niby coś ogarniam ale do generalnego sprzątania mi daleko. Chociaż tak sobie pomyślałam, że i tak mamy malować więc zrobię to później :-)

Sylwiaal a masz jakiś model upatrzony?.
Tak Gosiu moja opcja co do Barletty Adamexu sie nie zmienila :) nasze pierwsze wybory sa najlepsze a inne modele niestety nie przypadly mi do gustu.. takze wozek zamowilismy :) :) jest wieeelki postep! Teraz tylko czekamy na telefon.

My jutro jedziemy do Ikei po Malma i jakieś drobne dekoracje do pokoju. Nie mogę się zdecydować czy ten Malm ma być trzy szufladowy czy cztero

Wiolu ja biore 4ro bardziej praktyczny mi sie wydaje chociazby do polozenia przewijaka no i wiecej rzeczy sie upchnie :) hehe

Ja kupiłam 6 szufladowego Malma, bo to będzie jedyne miejsce na rzeczy Kuby. Trochę przeraża mnie, że taki wysoki jest, ale no trudno. Przewijak mam na łóżeczko.

reklama
Ja juz umyłam okno i odkurzyłam. Teraz tylko wyprać firanki, bo jedno pranoe sie juz wyprało a potem do mamy na urodziny.
Może jeszcze łóżko dziś dla starszego syna zamówię.

Ja wózek zamawiam w przyszłym tygodniu :)

Malutka466 ja mam tego mama co ty i jest fajny. U góry miałam wszystkie podręczne rzeczy a przewijak na łóżeczko kładłam.

Do góry