reklama
Kurcze, jak to się dzieje, że teraz tyle ciąż zagrożonych... Ja w pierwszej czułam się jak nowonarodzona aż do dnia porodu.
Teraz mam miękka i skracająca się szyjkę i skurcze. Zdarzały się też plamienia, które na szczęście po duphastonie i magnezie ustały, ale najgorszy jest chyba stres czy wszystko będzie ok.
Staram się leżeć cały czas, ale mąż całymi dniami pracuje, a rodzina daleko, wiec czasami musze wstać po picie czy jedzenie dla siebie czy córki. A to dopiero 24 tydzień. Chociaż dziękuję Bogu, że póki co mogę leżeć w domu, a nie w szpitalu, bo chyba umarlabym z tęsknoty za moją córeczka...
Teraz mam miękka i skracająca się szyjkę i skurcze. Zdarzały się też plamienia, które na szczęście po duphastonie i magnezie ustały, ale najgorszy jest chyba stres czy wszystko będzie ok.
Staram się leżeć cały czas, ale mąż całymi dniami pracuje, a rodzina daleko, wiec czasami musze wstać po picie czy jedzenie dla siebie czy córki. A to dopiero 24 tydzień. Chociaż dziękuję Bogu, że póki co mogę leżeć w domu, a nie w szpitalu, bo chyba umarlabym z tęsknoty za moją córeczka...
Skracająca tzn ile ma cm ? moja szyjka na ogół była krótka od początku 3cm później 2.7 i teraz 2.4 i mam krążek zalozony . Duphaston dużo pomaga u mnie do niedawna szlo 10 opakowań na miesiąc plus luteina 2x opakowania
Ania_Beata
Fanka BB :)
DrAsia nie będę z Tobą dyskutować na temat szczepień bo mam zupełnie odmienne zdanie od Twojego. Niemile były Twoje wiadomości na priv w których nazywałaś mnie niezbyt mądrą a szczepionki świństwem.
W pełni zgadzam sie z Jasmina ze odzywasz sie tu wyłącznie po to by mowić jakie to szczepienia sa złe. Tu żadna dziewczyna tak radykalnie nie podeszła do tematu i nie powiedziała ze na pewno nie będzie szczepić a ty nadal swoje. Chcesz z nami pogadać o wyprawce, badaniach, przebiegu ciąży, pisz śmiało. Ale skończ juz ze szczepieniami bo juz znamy twoje zdanie i nie wpłynie ono na nasze decyzje. Uprzedzam lojalnie ze będę posty o nieszczepieniu zgłaszać adminom bo sa one próba narzucenia swojego zdania i nie wnoszą nic nowego do dyskusji.
W pełni zgadzam sie z Jasmina ze odzywasz sie tu wyłącznie po to by mowić jakie to szczepienia sa złe. Tu żadna dziewczyna tak radykalnie nie podeszła do tematu i nie powiedziała ze na pewno nie będzie szczepić a ty nadal swoje. Chcesz z nami pogadać o wyprawce, badaniach, przebiegu ciąży, pisz śmiało. Ale skończ juz ze szczepieniami bo juz znamy twoje zdanie i nie wpłynie ono na nasze decyzje. Uprzedzam lojalnie ze będę posty o nieszczepieniu zgłaszać adminom bo sa one próba narzucenia swojego zdania i nie wnoszą nic nowego do dyskusji.
Ostatnia edycja:
Ewa, szczerze mówiąc, nie pytałam.byłam w takim szoku, że coś jest nie tak, że z nerwów o nic nie zapytałam. Lekarz zalecił, że mam leżeć, że szyjka jest bardzo wiotka i lekko skrócona. O krążku nic jeszcze nie wspominał. 10 opakowań? To chyba u mnie aż tak źle nie jest, bo biorę 3x1
reklama
Ania_Beata
Fanka BB :)
Boliwia ja tez miałam problemy z szyjką. Z 4 cm skróciła się do 3. Teraz stoi w miejscu ale nadal jest miękka. Biorę luteinę, poleguję w domu i mam wizyty co 2 tygodnie. Lepiej trzymać rękę na pulsie.