reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Witam. Widze, ze tu intensywna wymiana zdan na temat szczepień. Ja właśnie nie wiem co robić w tym temacie, ale myślę ze na te podstawowe to zaszczepie mimo wszystko. Chociaż no temat rzeka, jedni odradzają drudzy wręcz każą, a człowiek w kropce.

Co do negatywnych ocen to mam nadzieję, ze nikomu takowej nie wystawiłam, jeśli tak to przepraszam. Sprawdze jak będę na kompie, bo na apce to nawet jakbym chciała to nie umiem, bo widze w opcjach tylko "kciuka" (lubię to) :p

Właśnie szykuje sie na kontrolę do dentysty i aż sie boję co mi tam wykryje.
Ta pogoda mogła by juz sie opanować i mniej deszczu a więcej słońca zaoferować.

Miłego dzionka majóweczki ;-)

reklama
Sambucol polecam. Sama daje mojemu dziecku.

Kiepsko dzień spałam. To łóżko tu jest za miękkie i nie mam jak się ułożyć. Jeszcze jedna noc i wracam do domu. Podczytuje wieczorem. Bo tak to bym nie nadrobiła :)

Mi tez się co raz gorzej śpi bolą mnie nogi i pęcherz. Jeszcze trochę ponad 2 miesiące a ja już mam dość :( zjadłam śniadanie i chyba popołudniu wybiorę się pooglądać rossmanowskie kosmetyki dla dzieci :)

Dziewczyny co to jest ten tens do łagodzenia bólu przy porodzie?

Hey ,
Mi tez się niezbyt spało :/ mi znowu dokucza ból kręgosłupa .
Mam problem bo chyba mi krazek wypada albo jest źle włożony nie wiem ... aplikujac luteine czuje go zaraz na krawędzi. W południe zadzwonię do gina i musze dla świętego spokoju to sprawdzić .

Miłego dnia :*

Dzieńdoberek, ja dziś mam wizytę u lekarza. Nie mogę się doczekać, bo wydaje mi się, że minęły lata świetlne od ostatniego razu, a to zaledwie 2 tygodnie.

Oj dziewczyny i mi się coraz gorzej śpi. Największy problem mam z oddychaniem :( nawet na boku potrzebuje paru minut, żeby złapać ten głęboki oddech.
Co do szczepień to szczepilam córkę i teraz tez będę szczepić. Nawet nie czytam za i przeciw - im mniej wiesz, tym lepiej spisz. Taka jest u nas "tradycja" i nie zamierzam się wylamywac.
Dzisiaj normalna wizyta! :D w końcu z ginekologiem, a nie położna, która tylko sprawdza ciśnienie, mocz i słucha bicia serca. Jeszcze tylko 3,5 h :)

Ja mialam wczoraj do kitu dzien. Mialam ochote z lozka nie wychodzic, ryczec i jakos tak mi bylo amutno, zle i lekliwie. Nie wiem czy to znow hormony czy nerwy czy co, ale jakos tak nijak :(
Dzis rano juz troche lepiej i planuje coby tutaj zrobic zeby ten dzien jakos sie zaktywizowac i chyba wezme sie za wyprawke apteczna.

Ja mam podobnie jak edziorka ze szczepieniami. Nie wierze ze powoduja autyzm, bo do tej pory nie ma 100 procentowej pewnosci co autyzm powoduje oprocz tego ze w ciagu ostatnich 15 lat liczba dzieci z autyzmem wzrosla drastycznie a szczepionki przeciez sa od dawien dawna. Ale nie chce wchodzic w ta dyskusje bo uwazam ze kazdy ma prawo do wlasnego zdania i zadna matka nie powinna terroryzowac innej w tym zakresie....

Też nie wierzę w to, że szczepienia wywołują autyzm. To chyba chodzi o to, że autyzm ujawnia się mniej więcej w tym samym czasie, kiedy daje się szczepienia. Też trochę definicja NOP - niepożądanych objawów poszczepiennych - mnie nie przekonuje, bo w ustawie jest napisane, że są to niepożądane objawy, które mają związek czasowy ze szczepieniem. Ale co to jest związek czasowy? Godzina, tydzień, miesiąc, rok? My z mężem będziemy szczepić, ale nie będziemy decydować się na szczepionki skojarzone, typu 5w1 czy 6w1. Weźmiemy to, co obowiązkowe i refundowane przez NFZ plus dokupimy pneumokoki, rotawirusy i meningokoki.

Maui, pisałaś wczoraj o szczepionce HIB (Haemophilus infuenzae typu b) - ona chyba jest obowiązkowa i refundowana z NFZ, prawda?

Dzień dobry! :)

Dziś jako tako się wyspałam i byłam już na badaniach. Wyobraźcie sobie, że taka jestem zdolna, że wylał mi się mocz w torebce... Kupiłam jakiś inny pojemnik niż zawsze, dokręciłam mocno, ale on chyba z natury nieszczelny i dupa :growl: Mój się śmieje, że znalazłam sobie sposób na zakup nowej torebki :D Tamta już była wysłużona, więc nie będę rozpaczać :cool2:
Powiem Wam, że dopada mnie jakiś ciążowy zanik mózgu. Najpierw ten mocz, a później chciałam zamknąć bramę przed wyjazdem autem z podwórka :D Nie wiem jak sobie to wyobrażałam.
No nic. Dziś w planie depilacja, bo jutro wizyta. Jakoś trzeba wyglądać.

reklama
Tez mi sie coraz gorzej spi i oddycha. O pecherzu nie wspomne.....
U nas jutro wizyta.

Ewa90 idz niech zobaczy bedziesz spokojniejsza. A nadal tak bardzo sie brzuszek spina czy sie uspokoil?

Do góry